Home / Fashion  / Ξετυλίγοντας το γοτθικό παραμύθι του Dior

Ξετυλίγοντας το γοτθικό παραμύθι του Dior

Η Maria Grazia Chiuri ταξίδεψε στο παρελθόν για τη νέα Dior συλλογή της, επιστρατεύοντας το γοτθικό στυλ.

 

 

Το Dior show στη φετινή Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού ένωσε παρελθόν με παρόν με έναν τρόπο που πάντα θα μας εντυπωσιάζει. Η περίοδος της Αναγέννησης, το γοτθικό στυλ και οι μπαρόκ επιρροές συνέθεσαν μία εκπληκτική συλλογή! Η σχεδιάστρια Maria Grazia Chiuri εξέφρασε για ακόμα μία φορά την αδυναμία που κρύβει στις παλαιότερες εποχές, στην ιστορία και στα παραμύθια, με τον δικό της καλλιτεχνικό τρόπο. Ωστόσο πάντα φροντίζει να δώσει στα κομμάτια της σύγχρονες πινελιές, αποφασισμένη να ντύσει γυναίκες που θα ανταποκριθούν στις προκλήσεις του τώρα.

 

 

Εμπνεύστηκε από τις βασίλισσες της εποχής και από τα σχέδια της Γαλλίδας καλλιτέχνιδας Eva Jospin, τα οποία χρησιμοποίησε για να στήσει το σκηνικό. Θέλησε να δημιουργήσει ρούχα που συνδέουν την εξουσία με τη μόδα, γιορτάζοντας και τιμώντας τη γυναίκα του τότε και του σήμερα. Hoop φούστες, δαντελένια πουκάμισα, κορσέδες με cargo παντελόνια, curved heels και μπότες με πολλά λουράκια.

 

Από τη νέα Dior συλλογή δε θα μπορούσαν να λείπουν τα κεντημένα κομμάτια, όπως παλτό, μπλούζες και φορέματα. Η σχεδιάστρια έχει καταφέρει να ανάγει το κέντημα ως signature στοιχείο στην ταυτότητα του οίκου. Καθώς η Maria Grazia Chiuri ξεκινάει τον έβδομο χρόνο της στον Dior στόχος της είναι να καλλιεργήσει έναν όσο το δυνατόν μεγαλύτερο διάλογο μεταξύ της κουλτούρας και του γαλλικού οίκου.

 

 

www.dior.com

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.