Home / Cozyhome  / Επιπλέοντας πάνω σε έναν πλωτό καναπέ-σωσίβιο!

Επιπλέοντας πάνω σε έναν πλωτό καναπέ-σωσίβιο!

Το δημιουργικό studio Mother κυκλοφόρησε έναν πλωτό καναπέ-σωσίβιο, μια ιδιαίτερη μορφή κριτικής στον εφησυχασμό για την κλιματική αλλαγή.

Έναν πλωτό καναπέ με την ονομασία Bliss, δημιούργησε η σχεδιαστική ομάδα Mother,.σαν μία αυστηρή κριτική στον εφησυχασμό για την κλιματική αλλαγή.

 

Πρόκειται για ένα εννοιολογικό έπιπλο, που λειτουργεί ως σωσίβια σχεδία,.με μαξιλάρια επενδυμένα με το ίδιο πορτοκαλί ύφασμα, το οποίο χρησιμοποιείται για την κατασκευή σωσιβίων.

 

 

Σε αυτόν τον πλωτό καναπέ-σωσίβιο ενσωμάτωσαν κουπί και φωτοβολίδες έκτακτης ανάγκης. Καθώς τα μαξιλάρια δεν είναι στερεωμένα στη βάση από ανακυκλωμένο ξύλο του καναπέ,.μετατρέπονται γρήγορα σε συσκευές επίπλευσης σε περίπτωση πλημμύρας.

 

Ο καναπές συνοδεύεται επίσης από ασορτί σκαμπό,.που ανοίγει σαν βαλίτσα για να αποθηκεύει αντικείμενα όπως ένα… cocktail shaker!

 

πλωτό

 

Aυτό το μοναδικό στο είδος του πλωτό έπιπλο σχεδιάστηκε για να ενισχύσει την ευαισθητοποίηση.σχετικά με την αναταπόκριση στις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης.

 

“Παρατηρήσαμε ότι, αν συμβεί μία καταστροφή, όπως πλημμύρες λόγω της ανόδου της στάθμης της θάλασσας, όταν υπάρχουν τα κατάλληλα μέσα,.μπορεί κανείς να είναι ασφαλής”, λέει ο ιδρυτής της Mother, Paul Malmstrom.

 

“Έτσι, αυτό το πλωτό έπιπλο προορίζεται για κάποιον που θέλει να καθίσει,.να χαλαρώσει και απλώς να απομακρυνθεί όταν έρθει το νερό.”

 

πλωτό

 

Ο καναπές Bliss είναι πλήρως λειτουργικός και εξοπλισμένος με μετρητή στάθμης νερού, φωτοβολίδες έκτακτης ανάγκης στα μπράτσα και ένα κουπί αποθηκευμένο στην ξύλινη πλάτη του. Τα μαξιλάρια καλύπτονται από αδιάβροχο ύφασμα Sunbrella και είναι τυλιγμένα με μαύρα λουράκια, παρόμοια με αυτά που βρίσκονται στα σωσίβια. Το σκαμπό προορίζεται για να επιπλέει δίπλα στον καναπέ.

 

 

Τον πλωτό καναπέ συνοδεύει μια σειρά από αντικείμενα, συμπεριλαμβανομένου ενός εγχειριδίου με οδηγίες για το τι πρέπει να κάνει κανείς αν παρασυρθεί στη θάλασσα, ενθαρρύνοντας τους ανθρώπους να “χαλαρώσουν” καθ ‘όλη τη διάρκεια της εμπειρίας.

 

Το studio Mother σχεδιάζει να πουλήσει τον καναπέ Bliss, δωρίζοντας μερικά από τα έσοδα στην Υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες.

 

Πηγή: Dezeen

Photos:Charlie Schuck

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath