Home / Cozyhome  / Architecture  / Η PINTO έδωσε αέρα ανανέωσης στο The Wales

Η PINTO έδωσε αέρα ανανέωσης στο The Wales

PINTO
Η PINTO έδωσε τη δική της σχεδιαστική ματιά στους εσωτερικούς χώρους του The Wales, μεταμορφώνοντάς στο σε ένα υπερπολυτελές και σύγχρονο ξενοδοχείο.

 

Το μεσιτικό γραφείο της Adellco ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της ανακατασκευής του The Wales,.με το παριζιάνικο brand PINTO να έχει αναλάβει το έργο του εσωτερικού σχεδιασμού του ξενοδοχείου. Παλαιότερα γνωστό ως Hotel Wales, το ξενοδοχείο είναι ένα νεοαναγεννησιακό κτίριο, που βρίσκεται επί της οδού 1295 Masison Avenue,.λίγα βήματα από το Central Park και μέσα στην καρδιά της συνοικίας Carneigie Hill Historic του Upper East Side.

Η πρόσοψη του κτιρίου θυμίζει μία νεοκλασική παριζιάνικη ιδιωτική κατοικία, καθώς συνδυάζει περίτεχνα υλικά όπως ο ασβεστόλιθος και το σίδερο.

 

Σύμφωνα με τον Pietro Scaglione, Σχεδιαστή και Καλλιτεχνικό Διευθυντή της PINTO, “Εκτιμήσαμε το όραμα της Adellco για το κτίριο, το οποίο ήρθε να συμπληρώσει την ειδίκευση του brand: ένας κλασικός αρχιτεκτονικός σχεδιασμός, με μία σύγχρονη πινελιά,.η οποία αποδίδεται μέσω του χρώματος, των υφών, των γλυπτών και της τέχνης. Αποτίσαμε φόρο τιμής στην πλούσια ιστορία του ακινήτου, από το λαμπερό lobby μέχρι και το εξαιρετικό ρετιρέ”.

PINTO

Το βραβευμένο studio σχεδιασμού PINTO άντλησε έμπνευση από την αρχική πρόσοψη του ξενοδοχείου με τα λεπτομερή γείσα του, τα πρώτα στη Νέα Υόρκη που αναβαθμίστηκαν με την αρχική τους λεπτομέρεια. 

Το κομψά διακοσμημένο lobby διαθέτει οροφές με κουφώματα, προσαρμοσμένα καλούπια και δάπεδα από εντυπωσιακό μάρμαρο Bianco Estremoz και Grigio Nicola σε συνδυασμό με μαύρο Zimbabwe γρανίτη. Οι αντίκες καθρέφτες τοίχου αντανακλούν τον ζεστά φωτισμένο προσαρμοσμένο ορειχάλκινο πολυέλαιο ενώ ένα διακοσμητικό τζάκι και καθιστικό.προσφέρουν ένα διαχρονικό σημείο εστίασης μαζί με ένα ειδικά σχεδιασμένο γραφείο από την PINTO.

PINTO

 

“Είμαστε υπερήφανοι που ανακοινώνουμε την ολοκλήρωση της σχολαστικής ανακατασκευής του The Wales”, δήλωσε ο Matthew Adell, ιδρυτής της Adellco. “Οι μετακομίσεις βρίσκονται σε καλό δρόμο και έχουμε παραδώσει στο κτίριο μέσα σε ένα εντυπωσιακό χρονοδιάγραμμα. Το αποτέλεσμα είναι το τέλειο πάντρεμα της αισθητικής του παλιού κόσμου και των νέων, μοντέρνων εσωτερικών χώρων,.συμπεριλαμβανομένου του πρόσφατα κατασκευασμένου ρετιρέ.”

 

Photo Courtesy: ©VMI Studio

[email protected]

“I always loved aesthetics. Not particularly fashion. But an idea of Beauty.” Miuccia Bianchi Prada