Home / Good Life  / Ο ντάκος ψηφίστηκε ως η καλύτερη σαλάτα παγκοσμίως!

Ο ντάκος ψηφίστηκε ως η καλύτερη σαλάτα παγκοσμίως!

ντάκος
Ο κρητικός ντάκος κατέκτησε την πρωτιά στη λίστα του Taste Atlas με τις καλύτερες σαλάτες στον κόσμο!

 

Η ελληνική κουζίνα απέκτησε μία ακόμα διάκριση από το Taste Atlas. Ο κρητικός ντάκος σκαρφάλωσε στην κορυφή της λίστας με τις.καλύτερες σαλάτες παγκοσμίως, ενώ η χωριάτικη σαλάτα κατάφερε να διακριθεί, κατακτώντας την πέμπτη θέση στην κατάταξη.

 

 

Εκτός από τον ντάκο και τη χωριάτικη, στη λίστα του Taste Atlas συμπεριλήφθηκαν δύο ακόμα ελληνικές σαλάτες, με την παταοσαλάτα να κατακτά την 33η θέση και την πατζαροσαλάτα την 35η. Στη δεύτερη θέση της λίστας βρέθηκε η σαλάτα σόπσκα (Šopska salata).από τη Βουλγαρία, ενώ στην τρίτη θέση αναδείχθηκε η moravska salata από τη Σερβία.

 

Σύμφωνα με το Taste Atlas, Ο ντάκος είναι ένα παραδοσιακό κρητικό πιάτο που βασίζεται σε ένα κριθαρένιο.παξιμάδι που ολοκληρώνεται με θρυμματισμένη μυζήθρα, ψιλοκομμένες ώριμες ντομάτες, ολόκληρες ελιές, κάπαρη, φρέσκια ρίγανη και μερικές γενναιόδωρες πινελιές ελαιόλαδου υψηλής ποιότητας”, ενώ για τη χωριάτικη τόνισε ότι “Το όνομά της υποδηλώνει ότι ήταν ένα ”αγροτικό” πιάτο, όταν οι αγρότες έπαιρναν κάποια βασικά συστατικά από το χωράφι και τα ανακάτευαν όλα μαζί. Η ελληνική σαλάτα είναι ένα πραγματικό καλοκαιρινό φαγητό, γεμάτο δροσιστικά, ωμά λαχανικά και βότανα. Είναι καλύτερο να την ετοιμάζετε σε συνδυασμό με ώριμες ντομάτες εποχής, ενώ οι ελιές πρέπει να είναι της ποικιλίας Καλαμών.”

[email protected]

“I always loved aesthetics. Not particularly fashion. But an idea of Beauty.” Miuccia Bianchi Prada