Home / Lifestyle  / Cozy Views  / Μπορεί μία συναυλία να αλλάξει την προσέγγισή σου για τη ζωή;

Μπορεί μία συναυλία να αλλάξει την προσέγγισή σου για τη ζωή;

συναυλία
Εύκολα μπορούμε να ταυτιστούμε με διάφορες ψυχολογικές έρευνες. Ωστόσο, είναι πιο δύσκολο να μιλήσει τόσο έντονα στην καρδιά σου μία ειδική ψυχολόγος, η οποία αναλύει το πώς μία συναυλία μπορεί να αλλάξει την προσέγγισή σου για τη ζωή. Κι όμως, το match μας έγινε αμέσως, χάρη στην Queen Bey!

 

Ο καθένας από εμάς έχει τα δικά του όνειρα. Ένα ταξίδι, να δούμε έναν καλλιτέχνη από κοντά, να κάνουμε οικογένεια ή να πετύχουμε επαγγελματικά. Μπορεί αυτό που επιθυμούμε να είναι κάτι τελείως διαφορετικό από αυτό του διπλανού μας, αλλά συμβαίνει να είναι και ακριβώς το ίδιο. Και στις δύο περιπτώσεις δεν παύει να είναι η μεγαλύτερη λαχτάρα μας, κάτι πολύ προσωπικό μας. Κάτι που δεν έχει καμία σημασία αν έρχεται ή όχι σε ταύτιση με την επιθυμία κάποιου άλλου. συναυλία.

 

Το δικό μου μεγαλύτερο όνειρο έμελλε να ταυτιστεί με μίας expert ψυχολόγου, αρκετά χιλιόμετρα μακριά.

Και ποιο ήταν αυτό; Να δούμε τη Beyoncé από κοντά! Από μικρή μου άρεσε οτιδήποτε καλλιτεχνικό π.χ. παραστάσεις ή ταινίες. Ωστόσο, μία συναυλία ηχούσε διαφορετικά στην ψυχή μου. Η απελευθέρωση, η ενέργεια, το συναίσθημα, το να ακούς επιτέλους ζωντανά το αγαπημένο σου τραγούδι, αλλά και το πόσο οικογένεια νιώθεις με “ξένους” ανθρώπους είναι συναισθήματα που δύσκολα συγκρίνονται. Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου ήθελα να δω τη Beyoncé από κοντά. Και τον Ιανουάριο του 2023 κατάφερα -επιτέεεεελους- να κλείσω εισιτήριο, μετά από μεγάλο κόπο. Ωστόσο, κανείς δεν με είχε προετοιμάσει για το πώς θα ένιωθα μετά τη συναυλία. Το άγχος, η συγκίνηση, η προσμονή και η χαρά ήταν πολύ παραπάνω από όσο θα μπορούσα να διαχειριστώ. Και όλα αυτά σίγουρα με έκαναν να δω τη ζωή διαφορετικά.

 

 

Όπως τονίζει και η ψυχολόγος, η στιγμή εκείνη και τα αμέτρητα videos προκαλούν μία αίσθηση δέους και έμπνευσης. Μία εμπειρία όπως αυτή αλλάζει την προοπτική σου για τη δουλειά, τη ζωή και την ευτυχία. Σε παρακινεί να θέλεις να γίνεις η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου και να παλέψεις για τους στόχους σου! Και σίγουρα όλοι οι χορευτές που ήταν μαζί της, με παρακινούν και με συγκινούν, κάθε φορά που μοιράζονται στα social media τους το πώς αν δουλέψεις σκληρά τα όνειρά σου μπορούν να γίνουν πραγματικότητα…

 

Σύμφωνα με την οργάνωση ψυχικής υγείας Psyches of Color, οι χημικές ουσίες της χαράς, όπως η σεροτονίνη και η ντομαμίνη, εκρήγνυνται σε μεγάλο βαθμό στο σώμα σου εκείνη τη στιγμή και σε κάνουν να νιώθεις μεγάλη έμπνευση και θαυμασμό. Μάλιστα, προτείνει και τρεις στρατηγικές για να διαρκέσει περισσότερο αυτό το συναίσθημα. Να ανατρέχετε στα videos που έχετε τραβήξει, να ακούτε τη μουσική του καλλιτέχνη στη δουλειά, τον δρόμο ή το γυμναστήριο και να κάνετε έρευνα για τον καλλιτέχνη που θαυμάζετε.

 

 

Βέβαια μπορεί να μην είναι όλα ρόδινα.

Οι μεγάλες εκρήξεις χαράς και θαυμασμού μπορούν να σου δημιουργήσουν και άλλα, περίεργα συναισθήματα. Να νιώθεις ένα μικρό κενό, να μη θυμάσαι κάποια πράγματα από τη συναυλία. Να νιώθεις χαμένος όταν ένα από τα μεγαλύτερα όνειρά σου έχει ξαφνικά τελειώσει. Ακόμα και αν φαίνεται δύσκολο, εκεί έρχεται η στιγμή που πρέπει να βάλεις την ευγνωμοσύνη και το κίνητρο πάνω από τα περίεργα συναισθήματα που έφερε το όμορφο σοκ που βίωσες. Έχοντας βιώσει και τα δύο, σίγουρα τα παραπάνω αρχίζουν και εξασθενούν. Το κίνητρο για διαφορετικά και μεγαλύτερα όνειρα ενισχύεται όλο και περισσότερο. Άνθρωποι που μας εμπνέουν και που έχουν καταφέρει τόσα στη ζωή τους είναι από τα πιο όμορφα πράγματα που μπορεί να μας συμβούν. Η τέχνη, σε οποιαδήποτε μορφή της, είναι απαραίτητη και για πάντα θα αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της ζωής μας. Αρκεί να έχουμε μάτια και αυτιά ανοιχτά για όσα έχει να μας διδάξει.

 

Η Queen θα επιστρέψει και θα είμαι εκεί! 

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.