Home / Beauty  / Βραδινό skin care: Γιατί είναι σημαντικό και πώς πρέπει να γίνεται!

Βραδινό skin care: Γιατί είναι σημαντικό και πώς πρέπει να γίνεται!

βραδινό skin care

Η επιδερμίδα μας, η όρεξη μας, ακόμα και ολόκληρη η μέρα μας εξαρτάται από τον ύπνο μας. Γιατί είναι τόσο σημαντικό το βραδινό skin care;

 

Το βραδινό skin care θα καθορίσει την πορεία της επιδερμίδας μας την επόμενη ημέρα. Αν δε τη φροντίσουμε σωστά δε θα μπορέσει να δεχτεί όπως πρέπει την πρωινή μας περιποίηση. Κατά τη διάρκεια της νύχτας το δέρμα ξεκουράζεται, επανορθώνεται και τα κύτταρα ανανεώνονται. Γι’ αυτό τον λόγο πρέπει να εστιάζουμε περισσότερο στην αναγέννηση, ώστε η επιδερμίδα να είναι έτοιμη να αμυνθεί στους επιβλαβείς εξωτερικούς παράγοντες της επόμενης ημέρας.

 

 

Βήμα πρώτο! Το double cleansing είναι υπερβολικά βασικό, ειδικά αν φοράτε μακιγιάζ. Αφαιρείτε τα νεκρά κύτταρα και τους ρύπους και καθαρίζετε τους πόρους. Ειδάλλως θα φράξουν οι πόροι και κινδυνεύετε να εμφανίσετε ακμή ή φλεγμονές. Για να επανέλθει το pH του δέρματος χρησιμοποιείστε ένα toner χωρίς αλκοόλ.

 

 

Στη συνέχεια προχωρήστε σε μία κρέμα ματιών και έπειτα σε προϊόντα με ενεργά συστατικά. Serum με βιταμίνη C ή products με ρετινόλη, τα οποία θα δράσουν αποτελεσματικά κατά τη διάρκεια της νύχτας. Τελευταίο βήμα για το βραδινό skin care σας μία ενυδατική κρέμα νυχτός. Πολύ σημαντικό! Δεν ξεχνάμε να εφαρμόζουμε όλα τα προϊόντα και στην περιοχή του λαιμού και να βάλουμε και κρέμα χεριών!

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.