Home / Cozyhome  / Architecture  / Η αρχιτεκτονική του Λονδίνου ξεδιπλώνεται μέσα από το Open House London 2023

Η αρχιτεκτονική του Λονδίνου ξεδιπλώνεται μέσα από το Open House London 2023

Open House London 2023
Το Λονδίνο καλωσορίζει για μία ακόμα χρονιά το Open House, δίνοντας την ευκαιρία στους κατοίκους του να ανακαλύψουν τα πιο εντυπωσιακά κτίρια της πόλης.

 

Από τις 6 έως και τις 17 Σεπτεμβρίου θα ανοίξουν οι πύλες των πιο εντυπωσιακών κτιρίων του Λονδίνου, επιτρέποντας σε κάθε επισκέπτη να ανακαλύψει την εντυπωσιακή τους αρχιτεκτονική, χάρις στο Open House London 2023. Το Open House London αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ αρχιτεκτονικής,.καθώς δίνει την ευκαιρία στους επισκέπτες του την είσοδο σε ιδιωτικές κατοικίες,.κυβερνητικά κτίρια και ιστορικούς χώρους, που συνήθως είναι κλειστά για το κοινό.

 

Ένας από τους λόγους για τους οποίους οι άνθρωποι παρακολουθούν το Open House είναι για να δουν την πόλη από μια νέα οπτική ματιά – όταν μπαίνεις μέσα σε ένα κτίριο από το οποίο περνάς καθημερινά, η εμπειρία σου γίνεται πολυεπίπεδη με προσωπικές ιστορίες,.κοινωνική σημασία και αρχιτεκτονικές ιδιότητες”, αναφέρει η Zoe Cave, επικεφαλής επιμελήτρια του Open House.  Open House London 2023

 

Isokon Building (Lawn Road Flats)

Open House London 2023

 

 

Στη φετινή διοργάνωση του Open House London προστέθηκαν νέα κτίρια, όπως το κτήμα Mallard Place του 1982 στο Twickenham,.το Tower Hamlets Town Spanμία ανακατασκευή του πρώην Βασιλικού Νοσοκομείου του Λονδίνου-, η συναγωγή New West End, καθώς και το Hounslow Jamia Masjid &.Islamic Center, ως μία προσπάθεια ανάδειξης και συμπερίληψης κτιρίων με θρησκευτικό υπόβαθρο.

 

Τα κυριότερα σημεία του φετινού προγράμματος περιλαμβάνουν μια ξενάγηση στους σταθμούς Northern Line του 1923 κοντά στο Golders Green, επίσκεψη στο γοτθικό εσωτερικό του πρώην κινηματογράφου Granada στο Tooting του Theodore Komisarjevsky,.καθώς και στο Markfield Beam Engine, ένα αριστούργημα της βικτοριανής μηχανικής.

 

1923 Northern Line Extension stations

1923 Northern Line Extension stations

 

Μάλιστα, μέσα στα πλαίσια του Open House 2023 παρουσιάζεται η νέα πρωτοβουλία «City Curators»,.που δίνει σε 15 νέους αποφοίτους «ένα τυχαίο μάθημα στη δημόσια δέσμευση και την πολιτιστική δικτύωση»,.καθώς και το «London Unlocked», το οποίο παρέχει μια σειρά από ειδικές ξεναγήσεις κτιρίων-υποστηριζόμενο από το City Bridge Trust . “Θέλαμε να βρούμε έναν τρόπο να προσελκύσουμε νέους που έχουν διαφορετικές ιδέες και.μια διαφορετική οπτική για το τι σημαίνει να “ανοίξεις” το Λονδίνο”, σημειώνει η διοργάνωση.

 

Open House London 2023

373 Euston Road, Birkbeck College

 

 

www.openhouse.uk

Κεντρική φωτογραφία: Sun Rain Rooms, Tonkin Liu Architects

[email protected]

“I always loved aesthetics. Not particularly fashion. But an idea of Beauty.” Miuccia Bianchi Prada