Home / Wellness  / Health  / Πώς θα ανακουφιστείς άμεσα από την ουρολοίμωξη

Πώς θα ανακουφιστείς άμεσα από την ουρολοίμωξη

ουρολοίμωξη
Η ουρολοίμωξη μπορεί να αποδειχθεί αρκετά δυσάρεστη, ειδικά όταν βρισκόμαστε σε διακοπές. Δες, παρακάτω, πώς μπορείς να ανακουφιστείς άμεσα, προτού επισκεφτείς κάποιον ειδικό.

 

Η ουρολοίμωξη αποτελεί μία από τις πιο συχνές μολύνσεις του ουροποιητικού συστήματος, η οποία μπορεί να επηρεάσει τον οργανισμό κυρίως το καλοκαίρι, εξαιτίας των μικροβίων που υπάρχουν στη θάλασσα, στην άμμο ή στην πισίνα.

 

Ποια είναι τα πιο συχνά συμπτώματα;
  • Τσούξιμο κατά την ούρηση
  • Συχνοουρία
  • Αίμα στα ούρα
  • Ούρα με έντονη μυρωδιά
  • Πυελικός πόνος στις γυναίκες

 

Τι μπορείς να κάνεις για να ανακουφιστείς άμεσα, προτού επισκεφτείς τον γιατρό σου;

Καθώς οι ουρολοιμώξεις είναι αρκετά συχνές κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, πολλές φορές μπορούν να μας “χτυπήσουν” την πόρτα ενώ βρισκόμαστε σε διακοπές. Μία τέτοιου είδους λοίμωξη μπορεί να αποδειχθεί αρκετά επίπονη, εξαιτίας των δυσάρεστων συμπτωμάτων της. Ωστόσο, υπάρχουν μερικές συμβουλές που μπορούν να σε βοηθήσουν να ανακουφιστείς άμεσα, πριν την επίσκεψή σου στον ειδικό.

 

Ενυδάτωση!

Η επαρκής ενυδάτωση είναι το Α και το Ω  για την ουρολοίμωξη. Φρόντισε, λοιπόν, να καταναλώνεις άφθονο νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας, έτσι ώστε να απομακρύνεις τα απόβλητα από το σώμα σου, διατηρώντας παράλληλα τα ζωτικά θρεπτικά συστατικά και τους ηλεκτρολύτες.

Βιταμίνη C και προβιοτικά

Η βιταμίνη C συμβάλλει στην πρόληψη των ουρολοιμώξεων, καθώς “δυσκολεύει” την ανάπτυξη των μικροβίων στην ουρήθρα. Μάλιστα, η βιταμίνη C σε συνδυασμό με τα προβιοτικά-που διατηρούν και αποκαθιστούν τη χλωρίδα του οργανισμού-μπορούν να σε ανακουφίσουν αποτελεσματικά από τα συμπτώματα της ουρολοίμωξης.

Cranberry

Καθώς διαθέτουν αντιβακτηριακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, τα cranberry αποτελούν έναν από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους αντιμετώπισης των λοιμώξεων του ουροποιητικού. Καλό θα ήταν να καταναλώνεις άφθονο φυσικό χυμό cranberry ή να προμηθευτείς βιταμίνες cranberry από το φαρμακείο.

 

ουρολοίμωξη
 
Η καλύτερη θεραπεία είναι η πρόσληψη!

Για να αποφύγεις αυτή τη δυσάρεστη κατάσταση, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια των διακοπών σου, καλό θα ήταν να υιοθετήσεις συνήθειες, οι οποίες θα σε βοηθήσουν να προστατευτείς από την ουρολοίμωξη. Ειδικότερα, για τις γυναίκες, που λόγω ανατομίας είναι πιο επιρρεπής στην ουρολοίμωξη, όταν βρίσκονται στη θάλασσα ή στην πισίνα προτείνεται:

 

  • Να αλλάζουν το βρεγμένο μαγιό σε κάθε ευκαιρία, καθώς τα μικρόβια αναπτύσσονται πιο εύκολα σε ζεστά και υγρά μέρη
  • Να μην κάθονται με το μαγιό κάτω στην άμμο
  • Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικές στις κοινόχρηστες τουαλέτες
  • Να αποφεύγουν το μπάνιο σε πισίνες με χαμηλό χλώριο ή συνωστισμό
Τέλος, όλοι μας, ανεξάρτητου φύλου, είναι αναγκαίο:
  • Να καταναλώνουμε επαρκή ποσότητα νερού ημερησίως
  • Να μην καθυστερούμε την επίσκεψή μας στην τουαλέτα
  • Να ουρούμε άμεσα μετά τη σεξουαλική επαφή 
  • Να τηρούμε αυστηρά τους κανόνες υγιεινής

 

Σε κάθε περίπτωση, είναι αναγκαίο να μην καθυστερήσεις να επισκεφτείς έναν ειδικό, ο οποίος θα προτείνει την κατάλληλη θεραπεία για εσένα!

[email protected]

“I always loved aesthetics. Not particularly fashion. But an idea of Beauty.” Miuccia Bianchi Prada