Home / Good Life  / Ποια ελληνική πόλη όρισε η UNESCO ως Παγκόσμια Πόλη Γαστρονομίας;

Ποια ελληνική πόλη όρισε η UNESCO ως Παγκόσμια Πόλη Γαστρονομίας;

UNESCO

Το Ηράκλειο Κρήτης είναι μία από τις επτά πόλεις που ορίστηκαν ως Δημιουργικές πόλεις της UNESCO!

 

Μία σημαντική παγκόσμια διάκριση για το Ηράκλειο Κρήτης! Η UNESCO όρισε την ελληνική πόλη ως Παγκόσμια Πόλη Γαστρονομίας για το 2023 και την κατέταξε στις επτά πόλεις που επισφραγίστηκαν ως οι Δημιουργικές πόλεις του κόσμου για το ’23. Οι επτά πόλεις αντιπροσωπεύουν τους θεματικούς τομείς της γαστρονομίας, της μουσικής, της λογοτεχνίας, του design, του κινηματογράφου, των media arts, της χειροτεχνίας και της λαϊκής τέχνης. Η σημαντική εξέλιξη είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας των στελεχών της Ελληνικής Εθνικής.Επιτροπής για την UNESCO, του Δήμου Ηρακλείου και του Αναπτυξιακού Οργανισμού Ηράκλειο ΜΑΕ.

 

 

“Το Ηράκλειο είναι ένας πολυδιάστατος τόπος με ιστορία και συνεχή πολιτιστική παρουσία 5.000 ετών που σχεδιάζει και υλοποιεί δράσεις αστικής ανάπτυξης με όρους αειφορίας και ανθεκτικότητας. Η ανακήρυξή μας από την UNESCO ως πόλη γαστρονομίας και η συμμετοχή μας στο δίκτυο. «Δημιουργικές πόλεις» (Creative cities) είναι ιδιαίτερη τιμή για μας. Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε με συνέπεια την προσπάθεια να συστήσουμε την μοναδικότητα της κρητικής κουζίνας και του.Κρητικού τρόπου ζωής σε όλο τον κόσμο ενισχύοντας την τουριστική ταυτότητα του.Ηρακλείου και την άυλη πολιτιστική κληρονομιά μας”, δήλωσε ο. Αντιδήμαρχος Αναπτυξιακού Προγραμματισμού – Ψηφιακού Μετασχηματισμού-Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης της Υπαίθρου και Τουρισμού Γιώργος Σισαμάκης.

 

Μέσα στο μήνα Δεκέμβριο θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο εκδήλωση ένταξης της πόλης στις Δημιουργικές πόλεις της Unecso.

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.