Home / Good Life  / Art & Culture  / Ο Steven Klein “εκθέτει” τις μούσες του σε polaroids!

Ο Steven Klein “εκθέτει” τις μούσες του σε polaroids!

steven klein
Ο διάσημος φωτογράφος μόδας Steven Klein μόλις συνεργάστηκε με τη Phillips, παρουσιάζοντας μερικές από τις αγαπημένες του εικόνες διάσημων μουσών.

 

Σε 18 μοναδικά polaroid, τα ακυκλοφόρητα πορτρέτα του  Steven Klein παρουσιάζουν εικόνες της Kate Moss, της Naomi Campbell, της Claudia Schiffer, της Madonna, του Prince, του David Bowie, του Mick Jagger και του Brad Pitt, που τραβήχτηκαν μεταξύ 1989 και 2007.

 

 

Με τίτλο “ULTIMATE STEVEN KLEIN”, τη συλλογή εικόνων επιμελήθηκε ο Klein για μια νέα ζωντανή δημοπρασία,.που θα πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο αυτόν τον μήνα και θα φιλοξενηθεί από τη Phillips. Με στόχο να αναδείξουν τη σχέση μεταξύ φωτογράφου και θέματος,.τα πορτρέτα προσφέρουν μια ματιά στη λαμπρή καριέρα του, από τη συνεργασία με οίκους μόδας όπως ο Tom Ford και ο Dior,.μέχρι τις φωτογραφίσεις μερικών από τα μεγαλύτερα supermodels του κόσμου.

 

 

“Σκέφτομαι τις φωτογραφίες Polaroid ως κανάλια σε διαφορετικές διαστάσεις και όνειρα, σαν κάθε Polaroid να ήταν ένα παράθυρο σε μια εικόνα που περιμένει την ανακάλυψή μου”, λέει ο Klein. “Η μαγεία είναι ακριβώς αυτό, η ανακάλυψη του αόρατου. Είναι σημαντικές στιγμές των θεμάτων που με ενέπνευσαν,.το καθένα μέρος της διαδικασίας οικοδόμησης με οπτική γλώσσα. Μια χρονολογική καταγραφή της καριέρας μου και των ανθρώπων που έχω φωτογραφίσει. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που έχω τη δεύτερη συλλογή μου Polaroids με τη Phillips. Η λήψη των Polaroids μπορεί να σας διδάξει, όπως μου έμαθε, για το χρώμα και την απόδοση του χώρου. Το χρώμα τους  ήταν πάντα καλύτερο από το χρώμα του φιλμ. Οφείλω πολλά από την καριέρα μου στην κατασκευή των Polaroids.γιατί με βοήθησαν να δημιουργήσω. Χωρίς αυτές δεν θα μπορούσα να έχω κάνει τόσα πολλά από τα έργα που έχω ολοκληρώσει τώρα”.

 

 

Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στη γκαλερί της Phillips στο Παρίσι έως τις 10 Νοεμβρίου, πριν φτάσει στο Λονδίνο στις 15 Νοεμβρίου.

 

Photos: stevenklein.us

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath