Home / Family  / Πασχαλινά αυγά: Κάνε το βάψιμο παιχνίδι!

Πασχαλινά αυγά: Κάνε το βάψιμο παιχνίδι!

βάψιμο πασχαλινά αυγά
Μετέτρεψε το βάψιμο των πασχαλινών αυγών σε παιχνίδι για όλη την οικογένεια, με τις πρωτότυπες ιδέες που ακολουθούν!

 

Είτε σου αρέσουν τα παραδοσιακά κατακόκκινα πασχαλινά αυγά, είτε λατρεύεις να πειραματίζεσαι κάθε χρόνο με νέες ιδέες, το βάψιμο τους είναι μια ιδιαίτερη στιγμή δημιουργίας για όλη την οικογένεια, που απολαμβάνουν ιδιαίτερα τα μικρά παιδιά – εντάξει, και τα τσουρέκια επίσης! Κάνοντας μία έρευνα στο YouTube, θα βρεις αμέτρητα video με πρωτότυπες ιδέες για το βάψιμο τους. Για να μην ψάχνεις, παρακάτω συγκεντρώσαμε μερικές από τις πιο ιδιαίτερες προτάσεις, για να μετατρέψεις τα πασχαλινά αυγά σου σε μικρά έργα τέχνης!

 

οικογένεια βάψιμο πασχαλινά αυγά

 

Βάψιμο με χρώματα ζαχαροπλαστικής

Τα χρώματα ζαχαροπλαστικής είναι ένας εύκολος και γρήγορος τρόπος για να βάψεις τα αυγά σου. Συνδυάζοντας με διαφορετικούς τρόπους τα βασικά χρώματα (κόκκινο, κίτρινο και μπλε), μπορείς να δημιουργήσεις όποια απόχρωση επιθυμείς – από ροζ και μοβ, μέχρι πράσινο ή πορτοκαλί! Φυσικά, μπορείς να παίξεις ακόμα περισσότερο και να δημιουργήσεις διαφορετικά μοτίβα, όπως πουά, ριγέ ή με εφέ μαρμάρου. Στο παρακάτω video θα δεις 8 διαφορετικά σχέδια, που μπορείς να πετύχεις με ευκολία!

Tip: Για να έχεις τέλειο αποτέλεσμα, προτίμησε να προμηθευτείς λευκά αυγά. Επίσης, έχε υπόψη σου ότι όσο μεγαλύτερη ποσότητα χρωμάτων ζαχαροπλαστικής χρησιμοποιήσεις, τόσο πιο σκούρο θα είναι το χρώμα των αυγών σου.

 

 

Για μικρούς καλλιτέχνες

Αν εσύ και το παιδί σου έχετε έφεση στη ζωγραφική, τότε μη χάσετε την ευκαιρία να ζωγραφίσετε τα πασχαλινά αυγά σας με ακρυλικά χρώματα. Σίγουρα θα αφιερώσετε περισσότερο χρόνο στη διαδικασία, αλλά το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει!

 

 

Βάψιμο με φυσικά υλικά

Κόκκινο λάχανο, κουρκουμάς και φύλλα κρεμμυδιού μπαίνουν στο παιχνίδι του βαψίματος των πασχαλινών αυγών και δίνουν υπέροχο, φυσικό αποτέλεσμα, χωρίς συντηρητικά!

 

 

Πασχαλινά αυγά διακοσμημένα με χαρτοπετσέτες

Στο εμπόριο θα βρεις μεγάλη ποικιλία από χαρτοπετσέτες με όμορφα πασχαλινά μοτίβα και σχέδια. Εκτός από το πασχαλινό τραπέζι, μπορείς να τις χρησιμοποιήσεις και για το βάψιμο των αυγών. Το παρακάτω video σου δείχνει βήμα-βήμα τον τρόπο!

 

 

Marble eggs

Αυτά τα αυγά με εφέ μαρμάρου είναι ό,τι πιο chic μπορείς να επιλέξεις. Για να τα δημιουργήσεις, εκτός από τη βαφή της αρεσκείας σου,.θα χρειαστείς αλουμινόχαρτο, βαμβάκι και χοντρή κλωστή.

 

 

Καλό Πάσχα!

[email protected]

“I must be a mermaid, Rango. I have no fear of depths and a great fear of shallow living.” Anais Nin