Home / Good Life  / Οι πιο όμορφοι κινηματογράφοι της Ευρώπης!

Οι πιο όμορφοι κινηματογράφοι της Ευρώπης!

κινηματογράφοι

Αναζητείς, μέσα από τα ταξίδια σου, την πιο όμορφη κινηματογραφική εμπειρία; Αυτοί οι κινηματογράφοι είναι ιδανικοί για κάθε σινεφίλ!

 

Με αφορμή την κυκλοφορία της ταινίας Renaissance από τη Beyoncé, βρέθηκε στην αρχική μου στο TikTok ένα video από μία προβολή σε έναν κινηματογράφο που δε μοιάζει με όσους έχουμε συνηθίσει. Πρόκειται για το Le Grand REX, ένα σινεμά που βρίσκεται στο Παρίσι και χαρίζει μία μοναδική κινηματογραφική εμπειρία. Έχει χωρητικότητα 2.600 ατόμων, έχει μία αριστοκρατική διακόσμηση και χρωματίζεται- μέσα από εφέ και σκηνικά-, ανάλογα με την ταινία που προβάλλεται. Κάθε σινεφίλ ονειρεύεται να δει μία ταινία σε έναν τέτοιο κινηματογράφο!

 

 

 

Υπάρχουν και σε άλλες χώρες της Ευρώπης που φιλοξενούν σινεμά τέτοιου είδους; Ναι! Τα περισσότερα από αυτά έχουν ένα art deco style, με αναφορές από προηγούμενες δεκαετίας. Προβάλλουν ότι ταινίες κυκλοφορούν και ταυτόχρονα διοργανώνουν εκδηλώσεις τέχνης και πολιτισμούς με επίσημους καλεσμένους. Αν κάποτε βρεθείτε σε κάποια από αυτές τις χώρες, επισκεφτείτε αυτούς τους ιδιαίτερους κινηματογράφους και αν επιθυμείτε παρακολουθείστε και κάποια ταινία! Προβάλλουν ότι ταινίες κυκλοφορούν και ταυτόχρονα διοργανώνουν εκδηλώσεις τέχνης και πολιτισμούς με επίσημους καλεσμένους.

κινηματογράφοι

Uránia Nemzeti Filmszínház, Budapest

 

Pathé Tuschinski, Amsterdam

 

Kino International, Berlin

 

Matadero Cineteca, Madrid

 

Electric Cinema, London

https://www.instagram.com/p/CoCmtHMoH5q/

 

Colosseum Kino, Oslo

 

 

The Rex, Berkhamsted 

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.