Home / Lifestyle  / Celebrities  / Επώνυμοι που υπέγραψαν επιστολή με σκοπό το τέλος του πολέμου

Επώνυμοι που υπέγραψαν επιστολή με σκοπό το τέλος του πολέμου

επιστολή
Επώνυμοι A-listers υπέγραψαν επιστολή καλώντας τον Πρόεδρο Biden να πιέσει για κατάπαυση του πυρός μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς.

 

Για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα παρακολουθούμε τις τραγικές εξελίξεις του πολέμου. Η σύγκρουση Ισραήλ και Χαμάς αφήνει πίσω της χιλιάδες νεκρούς, αθώους που έχασαν τη ζωή τους τόσα άδικα. Οι εικόνες και τα videos αποτελούν γροθιά στο στομάχι, αποκαλύπτοντας τα εγκλήματα που γίνονται εις βάρος της ανθρωπότητας. Πόσο ακόμα θα αντέξουμε να βλέπουμε μικρά παιδιά σε αυτήν την κατάσταση; Ότι είναι δεδομένο για μας, γίνεται πολυτέλεια για ανθρώπους που βρίσκονται τόσο κοντά μας. Πώς να βρούμε τα λόγια να χαρακτηρίσουμε όλα όσα συμβαίνουν; Δεκάδες a-list επώνυμοι προσπαθούν να δώσουν τέλος στον πόλεμο. 

Υπέγραψαν επιστολή καλώντας τον Πρόεδρο Biden να πιέσει για άμεση αποκλιμάκωση και κατάπαυση του πυρός μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς. επώνυμοι.

 

Αγαπητέ Πρόεδρε Μπάιντεν,

Συγκεντρωνόμαστε ως καλλιτέχνες και υποστηρικτές, αλλά το πιο σημαντικό ως ανθρώπινα όντα που γίνονται μάρτυρες της καταστροφικής απώλειας ζωών και των φρικτών εξελίξεων στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη. Ζητάμε, ως Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, να ζητήσετε άμεση αποκλιμάκωση και κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και το Ισραήλ πριν χαθεί άλλη μια ζωή. Περισσότεροι από 5.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί την τελευταία μιάμιση εβδομάδα – αριθμός που οποιοσδήποτε ευσυνείδητος γνωρίζει ότι είναι καταστροφικός.

Πιστεύουμε ότι όλη η ζωή είναι ιερή, ανεξάρτητα από την πίστη ή την εθνικότητα και καταδικάζουμε τη δολοφονία Παλαιστινίων και Ισραηλινών αμάχων. Προτρέπουμε την κυβέρνησή σας και όλους τους παγκόσμιους ηγέτες, να τιμήσουν όλες τις ζωές στους. Αγίους Τόπους και να ζητήσουν και να διευκολύνουν μια κατάπαυση του πυρός χωρίς καθυστέρηση – τερματισμό του βομβαρδισμού της. Γάζας και την ασφαλή απελευθέρωση των ομήρων.

 

Τα μισά από τα δύο εκατομμύρια κατοίκους της Γάζας είναι παιδιά και περισσότερα από τα δύο τρίτα είναι πρόσφυγες και οι απόγονοί τους που αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Πρέπει να τους επιτραπεί να φτάσει η ανθρωπιστική βοήθεια. Πιστεύουμε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες μπορούν να διαδραματίσουν ζωτικό διπλωματικό ρόλο στον τερματισμό της ταλαιπωρίας και προσθέτουμε τις φωνές μας στις φωνές μας από το Κογκρέσο των ΗΠΑ, τη UNICEF, τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα, τη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού και τόσα άλλα. Η διάσωση ζωών είναι ηθική επιταγή. Για να επαναλάβω τη UNICEF, «η συμπόνια — και το διεθνές δίκαιο — πρέπει να επικρατήσουν». Μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, περισσότερες από. 6.000 βόμβες έχουν ρίξει στη Γάζα τις τελευταίες 12 ημέρες – με αποτέλεσμα ένα παιδί να σκοτώνεται κάθε 15 λεπτά.

“Τα παιδιά και οι οικογένειες στη Γάζα έχουν σχεδόν ξεμείνει από τρόφιμα, νερό, ηλεκτρισμό, φάρμακα και ασφαλή πρόσβαση στα νοσοκομεία, μετά από μέρες αεροπορικών επιδρομών και περικοπών σε όλες τις οδούς ανεφοδιασμού. Το μοναδικό εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας της Γάζας τελείωσε τα καύσιμα το απόγευμα της. Τετάρτης, κλείνοντας το ρεύμα , επεξεργασία νερού και λυμάτων. Οι περισσότεροι κάτοικοι δεν μπορούν πλέον να πάρουν πόσιμο νερό από παρόχους υπηρεσιών ή οικιακό νερό μέσω αγωγών…

Η ανθρωπιστική κατάσταση έχει φτάσει σε θανατηφόρα χαμηλά, και ωστόσο όλες οι αναφορές δείχνουν περαιτέρω επιθέσεις. Η συμπόνια — και το διεθνές δίκαιο — πρέπει επικρατώ.” – Ο εκπρόσωπος της UNICEF Τζέιμς Έλντερ Πέρα από τον πόνο και το πένθος μας για όλους τους ανθρώπους εκεί και τους αγαπημένους τους σε όλο τον κόσμο, παρακινούμαστε από μια ακλόνητη θέληση να υποστηρίξουμε την κοινή μας ανθρωπιά. Υποστηρίζουμε την ελευθερία, τη δικαιοσύνη, την αξιοπρέπεια και την ειρήνη για όλους τους ανθρώπους. Τη βαθιά επιθυμία να σταματήσει περισσότερη αιματοχυσία. Αρνούμαστε να πούμε στις επόμενες γενιές την ιστορία της σιωπής μας, ότι μείναμε δίπλα μας και δεν κάναμε τίποτα. Όπως είπε ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Αρωγής Έκτακτης Ανάγκης Μάρτιν Γκρίφιθς στο UN News, «η ιστορία παρακολουθεί»

 

Οι επώνυμοι που υπέγραψαν την επιστολή:

 

Alia Shawkat

Alyssa Milano

Amanda Seales

Amber Tamblyn

America Ferrera

Andrew Garfield

Ani DiFranco

Anoushka Shankar

Aria Mia Loberti

Ayo Edebiri

Bassam Tariq

Bassem Youssef

Belly

Bonnie Wright

Caroline Polachek

Cate Blanchett

Channing Tatum

Cherien Dabis

Darius Marder

David Cross

David Oyelowo

Dev Hynes

Diplo

Dominique Fishback

Dominique Thorne

Dua Lipa

Elvira Lind

Elyanna

Farah Bsaiso

Fatima Farheen Mirza

Florence Pugh

Hasan Minhaj

Hend Sabry

Ilana Glazer

Indya Moore

James Schamus

Jeremy Strong

Jessica Chastain

Jessie Buckley

Joaquin Phoenix

Jon Stewart

Kehlani

Kristen Stewart

Macklemore

Mahershala Ali

Margaret Cho

Mark Ruffalo

May Calamawy

Michael Malarkey

Michael Moore

Michael Shannon

Michael Stipe

Michelle Wolf

Miguel

Mo Amer

Michelle Wolf

Natalie Merchant

Oscar Isaac

Quinta Brunson

Rachel Sennott

Ramy Youssef

Ravena Aurora

Riz Ahmed

Rooney Mara

Rosario Dawson

Rowan Blanchard

Ryan Coogler

Sandra Oh

Sebastian Silva

Shailene Woodley

Shaka King

Simi Haze

Stephanie Suganami

Susan Sarandon

Taylour Paige

Tommy Genesis

Vic Mensa

Victoria Monét

Wallace Shawn

Wanda Sykes

Yara Shahidi

επιστολή

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.