Home / Good Life  / Art & Culture  / Βαλκανική Πλατεία με μοναδικό ηχόχρωμα!

Βαλκανική Πλατεία με μοναδικό ηχόχρωμα!

Η Βαλκανική Πλατεία για ακόμα μία χρονιά θα φιλοξενήσει και θα ταξιδέψει τους επισκέπτες-θεατές στο μοναδικό ηχόχρωμα των Βαλκανίων.

Η Βαλκανική Πλατεία αναλαμβάνει αυτή την εβδομάδα (4-10 Σεπτεμβρίου) να φιλοξενήσει και να ταξιδέψει τους επισκέπτες-θεατές στο μοναδικό ηχόχρωμα των Βαλκανίων.

 

Οι δυο κορυφαίοι θεσμοί του δήμου Νεάπολης-Συκεών που αποτελούν σημείο αναφοράς στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης διανύουν την τρίτη τους δεκαετία (29 χρόνια παρουσίας συμπληρώνουν φέτος τα Μερκούρεια και 24 η Βαλκανική Πλατεία) συνεχίζοντας μια συναρπαστική διαδρομή με “επιβάτες” όλους τους Θεσσαλονικείς που αναζητούν καλλιτεχνικούς προορισμούς υψηλής αισθητικής αξίας.

 

Οι καλλιτέχνες

Ο κύκλος της Βαλκανικής Πλατείας κανονικά θα άνοιγε σήμερα,  Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου με τη συναυλία της Ευανθίας Ρεμπούτσικα στα Συμμαχικά. Δυστυχώς, εξαιτίας της κακοκαιρίας δεν θα πραγματοποιηθεί. Η συναυλία θα ήταν αφιερωμένη στον Γιώργο Μιχαήλοβιτς τον φύλακα του Ζέιντελικ και της ελληνοσερβικής φιλίας. 

 

 

Το πλούσιο πρόγραμμα, όμως, συνεχίζεται τις επόμενες μέρες με Δημήτρη Μπάση και KalliopeΙουλία ΚαραπατάκηΔημήτρη Μυστακίδη, Baklava (Βόρεια Μακεδονία),.Era Rusi – Ylli Baka (Αλβανία), παραδοσιακά Χορευτικά Συγκροτήματα και Ορχήστρα Ποικίλης Μουσικής του Δημοτικού Ωδείου Νεάπολης-Συκεών. 

 

 

Επιπλέον υπάρχει η Ημέρα Κύπρου, το παιδικό πρόγραμμα που απλώνεται σε όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης,.αλλά και μία ξεχωριστή έκθεση φωτογραφίας με τον τίτλο “Οι δρόμοι των Πεχλιβάνηδων”, η οποία εγκαινιάζεται στις 8 το βράδυ της Τρίτης 5  Σεπτεμβρίου.

 

 

Το σύνολο του προγράμματος φιλοδοξεί να μας ταξιδέψει εκτός από ακούσματα και σε έθιμα,.γεύσεις και δημιουργίες από τα Βαλκάνια, την πολύπαθη αυτή και γεμάτη ιστορία γωνιά του πλανήτη.

 

Ολόκληρο το πρόγραμμα της Βαλκανικής Πλατείας μπορείτε να το βρείτε εδώ.

 

Η Βαλκανική πλατεία βρίσκεται εντός του πρώην στρατοπέδου Στρεμπενιώτη. Οι συναυλίες ξεκινούν στις 21:00μ.μ, η παιδική σκηνή από τις 19:00μ.μ και τα περίπτερα από τις 19:00μ.μ μέχρι τις 23:00μ.μ. Ηλεκτρονική προπώληση εισιτηρίων εδώ.

 

***Σε περίπτωση που θα υπάρξει οποιαδήποτε επιπλέον αλλαγή στο πρόγραμμα της 24ης Βαλκανικής Πλατείας λόγω έντονων καιρικών φαινομένων,.θα ενημερωθείτε μέσω της ιστοσελίδας του δήμου, με δελτία Τύπου στα ΜΜΕ καθώς και με ανακοινώσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του δήμου.

 

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath