Home / Family  / Αναγνώσματα για ένα υπέροχο καλοκαίρι!

Αναγνώσματα για ένα υπέροχο καλοκαίρι!

Και αυτό το καλοκαίρι γεμίζει με υπέροχα αναγνώσματα, τα οποία χαρίζουν στα παιδιά ποιοτικό χρόνο και μηνύματα που κρατούν μια ζωή.

Ακόμα ένα καλοκαίρι θα περάσει γεμάτο παιχνίδι, γέλια και αναγνώσματα που θα κρατήσουν στα παιδιά την καλύτερη συντροφιά.

 

Ξεχωρίσαμε 6 βιβλία που θα “κερδίσουν” κάθε παιδί με τις μοναδικές ιστορίες τους.

 

1.”Η ΑΓΚΑΛΙΑ ΠΟΥ ΨΗΛΩΝΕ”, ΜΑΡΙΟΣ ΜΑΖΑΡΗΣ, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

 

 

Ένα κορίτσι που θα ήθελε να είναι πιο ψηλό. Μια γιαγιά που θα ήθελε να είναι πιο πολλά. Ένα φεγγάρι που θα ήθελε να μη νιώθει μόνο του. Κι ανάμεσά τους μπόλικα αστέρια. Μια ιστορία για δρόμους που φωτίζονται, για φόβους που μοιράζονται, μα πάνω απ’ όλα για την αγκαλιά: τη μαγική εκείνη αγκαλιά που λειτουργεί σαν απάντηση σ’ έναν κόσμο με πολλά ερωτήματα.

Μια ιστορία ενσυναίσθησης που αξίζει να διαβαστεί σε μια τάξη, σε ένα σπίτι, σε ένα δάσος ή ακόμα και σ’ έναν καθρέφτη μπροστά.

 

Ηλικία: από 4 ετών

 

2.”ΕΝΑ ΜΑΓΙΚΟ ΠΕΡΑΣΜΑ”, D’ADAMO FRANCESCO, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗ

 

 

Υπάρχουν μικρές χειρονομίες που μοιάζουν ανώφελες, αλλά τελικά λειτουργούν σαν τα πιο δυνατά φάρμακα:
Αναπτερώνουν τις ελπίδες αυτών που τις δέχονται και γιατρεύουν την αδιαφορία. Αυτό το ξέρει καλά ο Ιεζεκιήλ. Αυτή είναι η ιστορία του μαγικού του περάσματος.

 

Ηλικία: από 10 ετών

 

3.”ΤΟ ΠΕΙΣΜΑ ΕΝΟΣ ΙΠΠΟΤΗ”, ΙΩΑΝΝΑ ΜΠΑΜΠΕΤΑ, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

 

 

Ο Αρθούρος είναι ένας ιππότης που ξέρει πάντα τι δε θέλει. Δε θέλει να πιει γάλα, δε θέλει να πάει στο σουπερμάρκετ, δε θέλει να διαβάσει βιβλίο. Μα τι πείσμα αυτό το παιδί! Μια μέρα όμως πηγαίνει εκδρομή. Εκεί, σε ένα ολάνθιστο λιβάδι, βόσκει ένας γάιδαρος. Ένας πεισματάρης γάιδαρος που δε θέλει να κάνει αυτό που επίμονα του ζητά ο Αρθούρος. Τι θα συμβεί άραγε;

 

Hλικία: Aπό 4 ετών

 

4.”H ΛΗΔΑ ΚΑΙ Ο ΕΛΕΦΑΝΤΑΣ”, ΚΙΜ ΣΕΝΑ, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΛΩΣΤΗ ΔΕΜΕΝΗ

 

 

Η Λήδα έχει όλα όσα αγαπά. Αλλά νιώθει πάντα μόνη.
Μια μέρα προσκαλεί έναν ελέφαντα για τσάι και του υπόσχεται να του μάθει να πετάει.
Ζωγραφίζει το δέρμα του και του δίνει ένα κόκκινο μπαλόνι, αλλά ο ελέφαντας εξακολουθεί να μην μπορεί να πετάξει. Περνούν μέρες και μέρες και ο ελέφαντας δεν έχει μάθει να πετάει. Τελικά, είναι ο ελέφαντας που διδάσκει τη Λήδα κάτι, ότι τα κόλπα και τα ψέματα δεν είναι απαραίτητα για να κάνεις φίλους.
Μια ιστορία για το πώς η δύναμη της φιλίας μπορεί να καλύψει ένα κενό που τα υλικά αντικείμενα δεν μπορούν.

 

Ηλικία: 6 έως 9 ετών

 

5.”Η ΣΚΟΤΕΙΝΟΥΠΟΛΗ”, KELLY CANBY, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ

 

Τα τούβλα από τα τείχη της Σκοτεινούπολης αρχίζουν να εξαφανίζονται και ο δήμαρχος θυμώνει. Οι κάτοικοι καταφέρνουν να βρουν τον κλέφτη, ανακαλύπτουν όμως ότι πίσω από τα γκρίζα τείχη της πόλης τους βρίσκεται ένας κόσμος γεμάτος χρώμα και ανθρώπους με διαφορετικά έθιμα και συνήθειες που ως τότε αγνοούσαν.
Η μονότονη γκρίζα ζωή τους αρχίζει να αποκτά χρώμα.
Μια απολαυστική ιστορία για την αποδοχή και τη διαφορετικότητα, γεμάτη συμβολισμούς και υπέροχη, ζωντανή εικονογράφηση.

 

Ηλικία: 3 έως 6 ετών

 

 

6.”ΚΟΛΥΜΠΩΝΤΑΣ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΟΡΙΑ”, ΣΠΥΡΟΣ ΧΡΥΣΙΚΟΠΟΥΛΟΣ, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ

 

 

Ο Σπύρος είναι ένας κολυμβητής μεγάλων αποστάσεων και κάθε εγχείρημά του φαντάζει ακατόρθωτο. Η προσήλωση στους στόχους του, οι απαιτητικές και ταυτόχρονα πολύωρες προπονήσεις αλλά και η δύναμη του μυαλού είναι τα εφόδια που τον βοηθούν να πραγματοποιεί τα όνειρά του. Ο δρόμος δεν είναι πάντα εύκολος και κάποιες φορές έρχεται αντιμέτωπος με απροσπέλαστες δυσκολίες…
Η ιστορία του, όμως, μας δείχνει ότι ποτέ δεν πρέπει να τα παρατάμε και ότι κάθε εμπόδιο μας κάνει πιο δυνατούς! Στο τέλος, η ανταμοιβή της επιτυχίας είναι μοναδική.
Μια αληθινή ιστορία που μας κάνει να αναθεωρήσουμε σχετικά με τα ανθρώπινα όρια.

 

Ηλικία: 9 έως 11 ετών

 

 

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath