Γαστρονομία, κουλτούρα, πολιτισμός, ιστορία και αισθητική ενώνονται στις σελίδες 5 υπέροχων coffee table books, που μας προσκαλούν στις πιο ιδιαίτερες γευστικές εξερευνήσεις.
The Impossible Collection of Champagne
Η σαμπάνια είναι συνυφασμένη με το αίσθημα της πολυτέλειας, της γιορτής και της ανεμπόδιστης απόλαυσης. Αυτός ο ιδιαίτερος τόμος της Assouline μάς βυθίζει στον κόσμο της σαμπάνιας και της γαλλικής τέχνης de vivre. Πώς, λοιπόν, κατάφερε το συγκεκριμένο είδος κρασιού να γίνει συνώνυμο της πολυτέλειας ανά τον κόσμο;
The Gourmand’s Egg. A Collection of Stories & Recipes
Ένα coffee table books που υμνεί την πολιτιστική και γαστρονομική ιστορία της αγαπημένης πρώτης ύλης. Το αβγό πρωταγωνιστεί στις σελίδες του νέου τόμου της Taschen, σε όλες του τις πιθανές μορφές. Η πλούσια εικονογράφηση, με αποκλειστική φωτογραφία και ιστορικά έργα τέχνης, γιορτάζει τη σύνδεση μεταξύ φαγητού και τέχνης, μέσα από πρωτότυπες συνταγές και ιστορίες.
First, Cream the Butter and Sugar
O τόμος της Μurdoch Βooks αποτελεί τον απόλυτο οδηγό για όλους όσοι αγαπούν τα κέικ. Η Emelia Jackson κατάφερε να δημιουργήσει μία “Βίβλο” ψησίματος, με περισσότερες από 150 συνταγές για αρχάριους, αλλά και για προχωρημένους.
The Explorer’s Library
Σε αυτό το coffee table book η απόλαυση της γαστρονομίας συναντά τη μαγεία της ταξιδιωτικής εμπειρίας. Το Atlas Obscura συμπληρώνει το Gastro Obscura, ταξιδεύοντάς μας σε κουλτούρες και πολιτισμούς, περίεργες λιχουδιές και απροσδόκητα πιάτα.
A Spoonful of sun: Mediterranean Cookbook for all seasons
Μέσα από αυτό το καλαίσθητο coffee table book, η μαγείρισσα Pauline Chardin μοιράζεται τις νόστιμες, υγιεινές και εύκολες συνταγές της. Χρησιμοποιώντας εποχιακά φρούτα και λαχανικά από την τοπική αγορά και τον κήπο της, η κουζίνα της Chardin έχει τις ρίζες της στη Μεσόγειο, αλλά αρωματίζεται από τα ταξίδια της σε όλο τον κόσμο. Το βιβλίο της Gestalten μάς ξεναγεί στον κόσμο της μεσογειακής διατροφής, μέσα από μία μοναδική έκδοση, που τροφοδοτεί τους γευστικούς μας κάλυκες και την αισθητική μας.