Home / Wellness  / Diet & Fitness  / Η μεσογειακή διατροφή ξανά στην πρώτη θέση!

Η μεσογειακή διατροφή ξανά στην πρώτη θέση!

Για 6η συνεχόμενη χρονιά η μεσογειακή διατροφή αναδείχθηκε ως η κορυφαία στον κόσμο! Ποιες άλλες κατάφεραν να βρεθούν στη δεκάδα;

 

Ποιοι τύποι διατροφής αναδείχθηκαν οι καλύτεροι για το 2023; Για 6η συνεχόμενη χρονιά η μεσογειακή διατροφή βρέθηκε στην κορυφή! Εντυπωσιακό θα έλεγε κανείς το ότι για τόσα χρόνια θεωρείται η καλύτερη για την υγεία μας. Και φυσικά δεν είναι η μόνη που μπορεί να ενισχύσει το σώμα μας! Οι υγιεινές διατροφές συσχετίζονται με τη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και με τον χαμηλότερο κίνδυνο για χρόνιες παθήσεις.

 

μεσογειακή

Όσον αφορά στη μεσογειακή διατροφή, διαιτολόγοι και διατροφολόγοι χαρακτηρίζουν ως εξαιρετική τη συμβολή της στη συνολική μας υγεία. Περιλαμβάνει υψηλή πρόληψη λαχανικών, φρούτων, ψαριών, ελαιόλαδου και μέτρια πρόληψη κρασιού. Μάλιστα τα περισσότερα από τα αγαπημένα μας γεύματα μπορούν να δημιουργηθούν με έναν μεσογειακό τρόπο. Οποιαδήποτε βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση θα είναι ευεργετικό για την υγεία σας!

Η διατροφή DASH, η οποία είναι μία πιο φυτική εκδοχή της μεσογειακής ήρθε δεύτερη, εστιάζει σε τρόφιμα μη επεξεργασμένα. Τρίτη ήρθε η Ευέλικτη, στην οποία επιτρέπεται μεγαλύτερη πρόληψη όσον αφορά στην κατανάλωση ζωτικών προϊόντων. Στην τέταρτη θέση βρέθηκε η Mind, η οποία είναι συνδυασμός της Dash και της μεσογειακής και συμβάλλει στην υγεία του εγκεφάλου. Η διατροφή TLC στοχεύει στη μείωση των επίπεδων χοληστερόλης, περιορίζοντας την κατανάλωση κρέατος.

Τη λίστα με τις καλύτερες συμπληρώνουν οι: Mayo Clinic, Volumetrics, Weight Watchers, η δίαιτα του Dr. Weil και τέλος η Ornish.

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.