Home / Cozyhome  / Architecture  / 10+1 έργα του COZYHOME Magazine που λατρέψαμε το 2023!

10+1 έργα του COZYHOME Magazine που λατρέψαμε το 2023!

Πολλά ήταν τα ξεχωριστά έργα που αποτυπώθηκαν στις σελίδες του COZYHOME Magazine μέσα στο 2023. Αυτά είναι τα δικά μας 10+1 αγαπημένα!

 

To 2023 ήταν ακόμα μία χρονιά που χάρισε στους αναγνώστες του COZYHOME Magazine στιγμές γεμάτες αρχιτεκτονική, design και έργα υψηλής αιασθητικής. Κατοικίες, ξενοδοχεία και επαγγελματικοί χώροι που διακρίνονται για τη σχεδιαστική ματιά των αρχιτεκτόνων τους, πλημμύρισαν τις σελίδες μας και σας χάρισαν ιδέες και έμπνευση.

 

Ξεχωρίσαμε 10+1 έργα που αγαπήσαμε πολύ, όπως και εσείς!

 

1. Creative Contrasts

Ακροβατώντας με μαεστρία ανάμεσα σε αυστηρές γεωμετρίες και αφηρημένες φόρμες, η ομάδα των Minas Kosmidis Architects έθεσε σε δημιουργικό διάλογο το “μαζί” και το “εγώ”, υπογράφοντας τον σχεδιασμό ενός αστικού διαμερίσματος. Αναδεικνύοντας τη δυναμική του ανοιχτού πλάνου στον πρώτο όροφο και της εσωστρέφειας στο δεύτερο επίπεδο ενός αστικού διαμερίσματος 200m2, η ανήσυχη αρχιτεκτονική ομάδα συνέθεσε έναν χώρο απόλυτα ικανό να καλύψει κάθε ανάγκη μίας τριμελούς οικογένειας, χωρίς να φοβάται τις σχεδιαστικές αντιθέσεις.

 

Minas Kosmidis Architects

έργα 2023

kosmidis saloni

 

2. The olive tree house

Δομημένη γύρω από μία υπεραιωνόβια ελιά, αυτή η ονειρεμένη κατοικία στην ανατολική Θεσσαλονίκη δείχνει τον δρόμο του μέλλοντος στον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό και το interior design, φέροντας τις υπογραφές των OFFICETWENTYFIVEARCHITECTS και Στράτου Καγιόπουλου. Υιοθετώντας μία “ανοιχτή” φιλοσοφία σχεδιασμού, δημιούργησαν μία κατοικία απαιτήσεων, που χαρακτηρίζεται από τη μινιμαλιστική και σύγχρονη αρχιτεκτονική της, αλλά αποφεύγει την παγίδα της ψυχρότητας.

 

κατοικία olive tree house a

έργα 2023

 

3. Edge Family Home

Το αρχιτεκτονικό γραφείο TAKA+PARTNERS ολοκλήρωσε το project Edge Family Home, προκειμένου να στεγάσει τις ανάγκες μιας οικογένειας. Οι χώροι του ευρύχωρου διαμερίσματος οργανώθηκαν εκ νέου σε ιδιωτικά και δημόσια υποσύνολα, με έμφαση στην ισορροπία και στο αίσθημα της οικογενειακής εστίας. Η κεντρική ιδέα έγκειται στην “είσοδο” τουπαραλιακού μετώπου  στο εσωτερικό της κατοικίας, δημιουργώντας πυρήνες συμβίωσηςκαι κανάλια κυκλοφορίας, με άμεσες οπτικές φυγές προς τη θάλασσα.

 

έργα 2023

 

4. Ark4Lab Of Architecture reinterpret tradition

Οι Ark4Lab Of Architecture έβαλαν την υπογραφή τους στη νέα εικόνα ενός διαμερίσματος σε ένα από τα πιο εμβληματικά κτίρια της Θεσσαλονίκης, συνδέοντας το παρελθόν του κτιρίου με τον σύγχρονο τρόπο διαβίωσης. To δημιουργικό δίδυμο του Ark4Lab Of Architecture, Γιώργος Τυροθουλάκης και Ευδοκία Βουδούρη, επανερμήνευσε τον τρόπο ζωής με παραδοσιακές αρχές, συνδέοντάς τον ευρηματικά με τη σύγχρονη αισθητική. Έτσι, η τυπική διαμερισμάτωση έδωσε τη θέση της σε έναν χώρο σύγχρονης διαβίωσης, με ανέσεις και αισθητική που συνεργάζονται με το προϋπάρχον και εξυπηρετούν με τον καλύτερο τρόπο τις ανάγκες μιας οικογένειας.

 

Ark4Lab Of Architecture έργα 2023

Ark4Lab Of a

 

5. Cora Hotel & Spa Resort: Open to the view!

Η αρχιτέκτων Νένη Σπάρτση του γραφείου schema 4 architects ανέλαβε την εκ βάθρων ανακαίνιση ενός εμβληματικού ξενοδοχείου στην Άφυτο της Χαλκιδικής,.δημιουργώντας το νέο, σύγχρονο και πολυτελές πρόσωπο του Cora Hotel & Spa Resort. Χτισμένο αμφιθεατρικά πάνω σε έναν βράχο του πλέον γραφικού προορισμού της χερσονήσου της Κασσάνδρας, της Αφύτου,.το Cora Hotel & Spa Resort, νέο μέλος του ομίλου Zeus International Hotel & Resorts, ατενίζει από ψηλά και ανεμπόδιστα τη θέα στο ατέλειωτο γαλάζιο του Τορωναίου Κόλπου. Αυτή η προνομιακή θέση του κτίσματος οδήγησε και τη νέα αρχιτεκτονική πρόταση,.που όρισε ως κεντρικό στοιχείο του σχεδιασμού το άνοιγμα όλων των χώρων του πολυτελούς θέρετρου προς τη θέα.

 

Cora Hotel & Spa Resort έργα 2023

 

 

6. ΜΑΝΝΑ: The Healing Power of hospitality

Στη θέση ενός εμβληματικού κτιρίου του 1929, γνωστό ως “Σανατόριο Μάνα”, γεννήθηκε το ξενοδοχείο ΜΑΝΝΑ. Οι αρχιτέκτονες του K-STUDIO ανέλαβαν την αναβίωση αυτού του διατηρητέου κτιρίου,.σε συνεργασία με αρχαιολόγους και με απόλυτο σεβασμό στην αυθεντική αρχιτεκτονική και το ιστορικό παρελθόν του. Το κλειδί για την αναβίωση του MΑΝΝΑ ήταν η λεπτή επανεφεύρεση της παλέτας υλικών του,.από τη δομή μέχρι την παραμικρή λεπτομέρεια. Κάθε δωμάτιο στο MANNA είναι ένα πολυτελές καταφύγιο, που αγκαλιάζει το αρχαίο ελατόδασος και τα μυστικά του, μεταφέροντάς τα στο εσωτερικό των χώρων. Όλα τα δωμάτια και οι σουίτες αποπνέουν τη γοητεία του παρελθόντος και συνθέτουν ένα περιβάλλον,.ιδανικό για χαλάρωση και έμπνευση, που απελευθερώνει μυαλό και ψυχή.

 

έργα 2023

 

7. +Plus Panorama Project by Apostolos Papavasiliou

Ένας ενιαίος, ισόγειος χώρος 80 τ.μ. σε μία μονοκατοικία 300 τ.μ. στο Πανόραμα της Θεσσαλονίκης.απέκτησε νέα και μοναδική ταυτότητα (“+Plus Panorama Project”) χάρη στις δημιουργικές παρεμβάσεις του αρχιτέκτονα Απόστολου Παπαβασιλείου. Βασικό ζητούμενο και επιθυμία των ιδιοκτητών της μονοκατοικίας ήταν να μετατραπεί ο ενιαίος αυτός χώρος σε έναν πολυχώρο,.που θα εξυπηρετούσε ποικίλες χρήσεις και λειτουργίες. O αρχιτέκτων πρότεινε έναν εσωτερικό σχεδιασμό που ενώνει οπτικά τους χώρους του καθιστικού,.της τραπεζαρίας, της κουζίνας, του γραφείου και της βιβλιοθήκης. Βασικός στόχος του ήταν να επιτύχει την αρμονική συνύπαρξη όλων αυτών των λειτουργιών, δίνοντας παράλληλα έμφαση στην ανάδειξη της εκάστοτε χρήσης,.ώστε η κάθε μία να αποκτά τη δική της ταυτότητα, ως στοιχείο μέσα στο ενιαίο περιβάλλον του ισόγειου επιπέδου της μονοκατοικίας. Και τα κατάφερε! έργα

 

 

8. Magma Resort Santorini: An explosion of feelings!

Με θέα το απέραντο αιγαιοπελαγίτικο γαλάζιο και τους ιστορικούς αμπελώνες,.το Magma Resort Santorini βρίσκεται στο νησί των Κυκλάδων, ανάμεσα στις κορυφές των λόφων του Βουρβούλου. Εμπνευσμένος από την παραδοσιακή κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική της Σαντορίνης,.ο σχεδιασμός του από το αρχιτεκτονικό γραφείο PEOPLE με τη συνδρομή των ELASTIC Architects στο interior design,.τιμά τα φυσικά στοιχεία του τοπίου. Ξύλο, πέτρα και ηφαιστειακές, μαύρες αποχρώσεις συνδυάζονται αρμονικά στους minimal και εκλεπτυσμένους εσωτερικούς χώρους,.ενώ η αρχιτεκτονική του ξενοδοχείου ακολουθεί τις καμπύλες που σχηματίζουν οι πλαγιές από λάβα που το περιβάλλουν. Ένας διάλογος ξεκινά με το υποβλητικό τοπίο της Σαντορίνης, μέσα σε μία υδάτινη όαση.

 

magma room

 

9. Ammades All Suites Beach Hotel is awe inspiring!

Στο Φαληράκι της Ρόδου, το adults-only Ammades All Suites Beach Hotel προσφέρει μία εμπειρία διαμονής,.που ξεφεύγει από τις συνηθισμένες νόρμες και προκαλεί δέος! Μια βαθιά σκούρα απόχρωση του καφέ ντύνει όλους τους κοινόχρηστους χώρους, ενώ μαύρο γυαλί “κρύβει” την κεντρική είσοδο του ξενοδοχείου,.κατορθώνοντας να προκαλέσει την έκπληξη. Την αίσθηση μυστηρίου ενισχύουν ακόμη περισσότερο η ατμοσφαιρική reception, που αγγίζει σε ύψος τα έξι μέτρα, και το φιλόξενο main lobby, που υποδέχεται τους επισκέπτες “ντυμένο” με εμβληματικά έπιπλα και έναν εντυπωσιακό μαύρο καταρράκτη! Με αυτές τις ευρηματικές επιλογές, ο interior designer Δημήτρης Παπαναστασίου αποδίδει πλήρως τη φιλοσοφία φιλοξενίας του Ammades,.που υπόσχεται στους επισκέπτες του την απόλυτη εμπειρία χαλάρωσης.

 

έργα 2023

έργα 2023

 

10. Theros All Suite Hotel: Τhe beginning of summer stories

Όπως λέει και ένα ρητό “Summer is a state of mind” και ο κόσμος του Theros All Suite Hotel εμπεριέχει όσα ορίζουν μία ολιστική εμπειρία,.βασισμένη στο Ευ ζην και στην ελληνική φιλοξενία. Στο τελευταίο παραλιακό μέτωπο, μεταξύ του αστικού ιστού και της τουριστικής ζώνης στο νησί της Κω, ξεκινούν μοναδικές καλοκαιρινές ιστορίες… Αυτό το ξεχωριστό ξενοδοχείο δημιουργήθηκε από το αρχιτεκτονικό γραφείο Mastrominas Architecture. Ένα μονολιθικό ορθογώνιο πέτρινο κτίριο, στεγάζει όλες τις κοινόχρηστες και ιδιωτικές λειτουργίες του ξενοδοχείου. Η είσοδος πραγματοποιείται με μία ξύλινη γέφυρα, αναφορά στο ορόσημο της Κω,.τη γέφυρα του μεσαιωνικού κάστρου. Υποδοχή, εστιατόριο και χώροι αναψυχής βρίσκονται σε έναν ενιαίο χώρο, εντείνοντας την αίσθηση της χαλαρότητας, από την πρώτη επαφή του επισκέπτη μέχρι και την τελευταία. έργα

 

κορυφαία έργα 2023

Theros All Suite Hotel έργα 2023

 

10+1. Lucid Apartment by Deda & Architects

Στο πρόσφατα ανακατασκευασμένο, πολυτελές κτίριο ΝΕΦΕΛΗ-1 στο Πανόραμα, βρίσκεται το Lucid Apartment,. ένα διαμέρισμα δύο υπνοδωματίων, με ενιαίο χώρο κουζίνας και καθιστικού, κι ένα αίθριο που καλωσορίζει τον επισκέπτη και τον εισάγει στους χώρους του. Το δημιουργικό team Deda & Architects έβαλε την υπογραφή του στον ιδιαίτερο σχεδιασμό αυτού του διαμερίσματος,.που εκπλήσσει ήδη από την είσοδό του. Ο ευρηματικός σχεδιασμός, η πολυτελής υλικότητα και η ιδιαίτερη προσοχή,.που έχει δοθεί σε κάθε μικρή λεπτομέρεια,.συνθέτουν ένα υπέροχο, σύγχρονο διαμέρισμα,.που αντικατοπτρίζει τη σχεδιαστική μαεστρία των Deda & Architects!

 

Lucid Apartment

έργα 2023

έργα

 

Το 2024 έρχονται νέα υπέροχα αρχιτεκτονικά έργα, που θα σας συναρπάσουν! Stay tuned!

[email protected]

Your Premium Lifestyle Digital Destination! Do you feel the VIBE?