Home / Cozyhome  / Architecture  / Cora Hotel & Spa Resort: Open to the view!

Cora Hotel & Spa Resort: Open to the view!

Cora Hotel & Spa Resort
Η αρχιτέκτων Νένη Σπάρτση του γραφείου schema 4 architects ανέλαβε την εκ βάθρων ανακαίνιση ενός εμβληματικού ξενοδοχείου στην Άφυτο της Χαλκιδικής, δημιουργώντας το νέο, σύγχρονο και πολυτελές πρόσωπο του Cora Hotel & Spa Resort.

 

Χτισμένο αμφιθεατρικά πάνω σε έναν βράχο του πλέον γραφικού προορισμού της χερσονήσου της Κασσάνδρας, της Αφύτου, το Cora Hotel & Spa Resort, νέο μέλος του ομίλου Zeus International Hotel & Resorts, ατενίζει από ψηλά και ανεμπόδιστα τη θέα στο ατέλειωτο γαλάζιο του Τορωναίου Κόλπου. Αυτή η προνομιακή θέση του κτίσματος οδήγησε και τη νέα αρχιτεκτονική πρόταση, που όρισε ως κεντρικό στοιχείο του σχεδιασμού το άνοιγμα όλων των χώρων του πολυτελούς θέρετρου προς τη θέα.

 

Cora pools laguna

 

Η προϋπάρχουσα διάταξη των κτιρίων όριζε δύο όγκους σε σχήμα Π, χτισμένους αμφιθεατρικά, με υψομετρική διαφορά εντός του οικοπέδου και προσανατολισμό προς τη θάλασσα. Ο νέος σχεδιασμός τόνισε ακόμα περισσότερο αυτήν τη συνθήκη, ανοίγοντας το σύνολο των κοινόχρηστων και ιδιωτικών χώρων προς τη θέα και εντάσσοντας και άλλα αμφιθεατρικά στοιχεία, όπως οι δύο κεντρικές πισινές που αρθρώθηκαν σε διαφορετικά επίπεδα.

 

Ο εντυπωσιακός νέος σχεδιασμός

Ήδη, από την είσοδό του, το Cora Hotel & Spa Resort κατορθώνει να κερδίσει τις εντυπώσεις των επισκεπτών. Μία ιδιαίτερη κατασκευή στο lobby, που μοιάζει με αιωρούμενη ξύλινη σφαίρα, “παίζει” με το ξύλο, τις φυτεύσεις, τις τζαμαρίες και με τον τεχνητό ή φυσικό φωτισμό -ανάλογα με την ώρα της ημέρας- και δημιουργεί έναν μοναδικής αισθητικής, σχεδόν ημιυπαίθριο χώρο, που προϊδεάζει για την πληθωρική συνέχεια.

 

Cora Reception

 

Το ίδιο αίσθημα εντυπωσιασμού προκαλούν όλοι οι κοινόχρηστοι χώροι του resort, που αποπνέουν αβίαστα ζεστασιά, πολυτέλεια και καλοκαιρινή αύρα. Η αρχιτεκτονική ομάδα επεδίωξε και κατάφερε να τους προσδώσει ένα home feeling, σχεδιάζοντας μικρές, προστατευμένες γωνιές, όπου ο επισκέπτης μπορεί να νιώσει μέλος της συνολικής εμπειρίας, χωρίς να στερείται ιδιωτικότητας.

 

 

 

Η οπτική ταυτότητα τόσο των κοινόχρηστων όσο και των ιδιωτικών χώρων του Cora Hotel & Spa Resort αντλεί έμπνευση από τον τόπο. Γήινοι τόνοι που παραπέμπουν στα χρώματα της Χαλκιδικιώτικης γης,.εκλεκτά υφάσματα που προσομοιάζουν σε μακεδονίτικα υφαντά, μπαμπού, ξύλο και αδρά πλακίδια με μορφή πέτρας.συνθέτουν τη χρωματική και υλική παλέτα που επέλεξε η Νένη Σπάρτση των schema 4 architects.

 

 

Πολυτελής φιλοξενία

Περνώντας σε κάποιο από τα 181 ανεπιτήδευτης και πολυτελούς φιλοξενίας δωμάτια,.ορισμένα εκ των οποίων διαθέτουν και ιδιωτική πισίνα, ο επισκέπτης βρίσκει το δικό του καταφύγιο. Και εδώ ζητούμενο του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού ήταν η αίσθηση του ανοίγματος προς τη θέα. Έτσι, η ομάδα επέλεξε να εντάξει μέσα σε κάθε χώρο διημέρευσης έναν εντυπωσιακό πάγκο με νιπτήρα,.αποκλείοντας από τη θέα μόνο τον χώρο του WC και της ντουζιέρας.

 

 

Σε αντίστοιχη λογική, τα ξύλινα διαχωριστικά, που επιλέχθηκαν για τις σουίτες και τις junior σουίτες,.είναι διάτρητα και δεν κλείνουν απολύτως, ώστε να δίνουν την αίσθηση του ανοίγματος και της οπτικής συνέχειας.

 

 

Η εμπειρία του Cora Hotel & Spa Resort ολοκληρώνεται στο ισόγειο spa με τη θερμαινόμενη πισίνα, που επίσης ατενίζει ανεμπόδιστα προς το γαλάζιο του ορίζοντα, αλλά και στα δύο εστιατόρια και τα τέσσερα bar του ξενοδοχείου, που προσκαλούν τον επισκέπτη να ανακαλύψει τις γευστικές ρίζες της Χαλκιδικής.

 

Cora SpaCora Gaia RestaurantCora Oceana Restaurant

 

Will you open up to the Cora experience?

 

Credits

Αρχιτεκτονική μελέτη: Schema 4 Architects

Σχεδιασμός: Νένη Σπάρτση

Επικεφαλής Αρχιτέκτονας: Ελένη Κωνσταντίνου

Ομάδα Μελέτης: Μυρτώ Γιαμπουρά, Ελένη Γλεντού, Χριστίνα Ζαρομυτίδου, Χρύσα Παναγιωτίδου, Δημήτρης Παπαγεωργίου, Δήμητρα Τζιάτζιου, Ζωή-Πηγή Τσατίρη, Φαίδρα Φουσκίδου, Νικόλας Ψωμιάδης

Στατική μελέτη: Γ. Παπαργύρης – Α. Καρδούλα Ο.Ε.

Μελέτη Φωτισμού: AD LIGHT Άννα Γερασίμου – Δούφου

Φυτοτεχνική μελέτη: Νάσια Κικίδου Landscape Architecture

Μελέτη Εγκαταστάσεων: Αγαπάκης Μελετητική & Συνεργάτες

Κατασκευαστές: ΑΡΚΕΤΙΠΟ Ι.Κ.Ε. / STATCON – STAT A.T.E.

Project Manager: FOCAL PM

Operator: ZEUS INTERNATIONAL HOTELS & RESORTS

Εταιρεία Επενδύσεων: BAIN CAPITAL

 

Φωτογραφίες: Αναστασία Αδαμάκη

 

 

www.coraresort.com

 

[email protected]

“I must be a mermaid, Rango. I have no fear of depths and a great fear of shallow living.” Anais Nin