Home / Cozyhome  / Architecture  / Ammades All Suites Beach Hotel is awe inspiring!

Ammades All Suites Beach Hotel is awe inspiring!

Στο Φαληράκι της Ρόδου, το adults-only Ammades All Suites Beach Hotel προσφέρει μία εμπειρία διαμονής, που ξεφεύγει από τις συνηθισμένες νόρμες και προκαλεί δέος!

 

Ήδη από την είσοδό του, το Ammades καταφέρνει να κερδίσει το στοίχημα των εντυπώσεων, απορρίπτοντας το σύνηθες λευκό, που συναντούμε στην πλειοψηφία των παραθαλάσσιων ξενοδοχείων της χώρας μας.

 

 

Μια βαθιά σκούρα απόχρωση του καφέ ντύνει όλους τους κοινόχρηστους χώρους, ενώ μαύρο γυαλί “κρύβει” την κεντρική είσοδο του ξενοδοχείου, κατορθώνοντας να προκαλέσει την έκπληξη. Την αίσθηση μυστηρίου ενισχύουν ακόμη περισσότερο η ατμοσφαιρική reception, που αγγίζει σε ύψος τα έξι μέτρα, και το φιλόξενο main lobby, που υποδέχεται τους επισκέπτες “ντυμένο” με εμβληματικά έπιπλα και έναν εντυπωσιακό μαύρο καταρράκτη! Με αυτές τις ευρηματικές επιλογές, ο interior designer Δημήτρης Παπαναστασίου αποδίδει πλήρως τη φιλοσοφία φιλοξενίας του Ammades, που υπόσχεται στους επισκέπτες του την απόλυτη εμπειρία χαλάρωσης.

 

 

Tα εντυπωσιακά δωμάτια

Περνώντας στα 46 δωμάτια του ξενοδοχείου, όλα σουίτες 40-55 τ.μ., το σκηνικό φωτίζεται από τις γήινες αποχρώσεις, τον open plan σχεδιασμό, που συνδέει τους υγρούς χώρους με τους χώρους ύπνου και καθιστικού, αλλά και την απρόσκοπτη θέα του Αιγαίου Πελάγους! Πέντε από τις σουίτες διαθέτουν ιδιωτική πισίνα -η μία εξ αυτών έχει δύο υπνοδωμάτια-, ενώ στον τελευταίο όροφο εντοπίζονται οι δύο grand suites του ξενοδοχείου.

 

 

Στους τοίχους και τις οροφές όλων των δωματίων εφαρμόστηκε η τεχνοτροπία της πατητής τσιμεντοκονίας,.με τα βινυλικά δάπεδα σε απομίμηση ξύλου να χαρίζουν ζεστασιά στους χώρους. Οι ντουλάπες ντύθηκαν με γυάλινες πόρτες με bronze κρύσταλλα,.δημιουργώντας ενδιαφέρουσες αντανακλάσεις. Τα custom made king size κρεβάτια σε brushed ξύλο δρυός, οι άνετοι γωνιακοί καναπέδες και οι κρυφοί φωτισμοί εντείνουν την αίσθηση χαλαρότητας,.που αποπνέει ο χώρος. Ταπετσαρίες από ψάθα, μάρμαρα Travertino, μαύρα πλακίδια σε μορφή λάβας,.λινές κουρτίνες και ξύλινα μαύρα στόρια συνθέτουν το πολυμορφικό παζλ της υλικότητας, δημιουργώντας ένα ονειρικό σκηνικό ανάπαυσης.

 

 

Εξίσου εντυπωσιακή είναι η κεντρική πισίνα του Ammades. Μαύρα και σκούρα πράσινα γυαλιστερά πλακίδια ντύνουν το εσωτερικό της,.ενώ περιμετρικά της δομούνται gazebo από ξύλο Ιroko με άνετα sunbeds. Εδώ υπάρχει και ένα outdoor spa με ένα wet area με πάγο και κρύα ομίχλη, τζακούζι και ντουζιέρες. Ένας δεύτερος χώρος spa, με δωμάτια μασάζ, sauna, hammam και τζακούζι,.όλα σε σκούρο ατμοσφαιρικό φόντο, δομείται στο εσωτερικό του ξενοδοχείου.

 

 

Η εμπειρία απόλυτης χαλάρωσης ολοκληρώνεται με τον καλύτερο τρόπο στην ιδιωτική παραλία και το beach bar του Ammades!

 

 

Credits:

Αρχιτεκτονική μελέτη – Interior Design: Papanastasiou Dimitris

Μηχανολογική μελέτη: Rhodes Air – Κακακιός Στέλιος

Στατική μελέτη: Γεώργιος Σαράντης

Landscape: Γιώργος Κώστας

Γενικός εργολάβος: “Εργοξύλ” Ζουλάτη Ανδρέα

 

Έπιπλα: Κούρτης / Fabbrica / Roufas Furniture / Mexil

Φωτιστικά: Shol

Χαλιά: Βιοκαρπέτ

Πόρτες: Porta Impresa

Πλακίδια: Marazzi

Μάρμαρα: Μάρμαρα Καβασίλα Α.Ε. / Μαρμαροτεχνική – Ιωάννης Αγόρος & ΣΙΑ Ο.Ε.

Πέργκολες: “Εργοξύλ” Ζουλάτη Ανδρέα

Ξυλουργικές εργασίες: Wood-ER

Διακοπτικό υλικό – Αυτοματισμοί: Κωνσταντίνος Τζωρτζάκης

Τσιμεντοκονίες: Prolat

Είδη υγιεινής: Υδρομετάλ Ι. Ανυφαντάκης Α.Ε.Β.Ε.

Καθρέπτες – κρύσταλλα: Υαλοδυναμική Ρόδου – Κάππος Ανδρέας & Υιός Ο.Ε.

Κουφώματα: Τεχναλουμίλ – Στεργενάκης Σ. Τσαούσης Α. Ο.Ε.

Εξοπλισμός spa: Idolo

Εργολαβία πισίνας: Σάββας Σφυριαλάς

Ξυλουργικές εργασίες reception: Μιχάλης Ζωάννου

Στόρια: Παράσχος Τσαμπικάκης

Γραφιστικά & ταμπέλες: Hedera Print House

 

Φωτογραφίες: Χρήστος Δράζος

 

www.papanastasiou-ds.gr

elenimichailidou@cozyhome.gr

“I must be a mermaid, Rango. I have no fear of depths and a great fear of shallow living.” Anais Nin