Home / Cozyhome  / Architecture  / Ark4Lab Of Architecture reinterpret tradition

Ark4Lab Of Architecture reinterpret tradition

Ark4Lab Of Architecture
Οι Ark4Lab Of Architecture υπογράφουν τη νέα εικόνα ενός διαμερίσματος σε ένα από τα πιο εμβληματικά κτίρια της Θεσσαλονίκης, συνδέοντας το παρελθόν του κτιρίου με τον σύγχρονο τρόπο διαβίωσης.

 

Το διαμέρισμα βρίσκεται στον τρίτο όροφο ενός από τα πιο εμβληματικά κτίρια της Θεσσαλονίκης, στην πλατεία Αριστοτέλους, και με εξαιρετική θέα στο Λιμάνι και τη Λεωφόρο Νίκης. To δημιουργικό δίδυμο του Ark4Lab Of Architecture, Γιώργος Τυροθουλάκης και Ευδοκία Βουδούρη, επανερμηνεύει τον τρόπο ζωής με παραδοσιακές αρχές, συνδέοντάς τον ευρηματικά με τη σύγχρονη αισθητική. Έτσι, η τυπική διαμερισμάτωση δίνει τη θέση της σε έναν χώρο σύγχρονης διαβίωσης, με ανέσεις και αισθητική που συνεργάζονται με το προϋπάρχον και εξυπηρετούν με τον καλύτερο τρόπο τις ανάγκες μιας οικογένειας.

 

Ark4Lab Of portrait

Ευδοκία Βουδούρη και Γιώργος Τυροθουλάκης. Photo by Monica Vinella.

 

Οι κοινόχρηστοι χώροι

Το σαλόνι, το γραφείο και η master bedroom ενοποιούνται σε έναν χώρο και στολίζονται με χειροποίητα γύψινα οροφής, μια Καρυάτιδα και σύγχρονες πινελιές επίπλων από εμβληματικές εταιρείες σχεδιασμού, όπως οι HAY, Moroso, Tom Dixon, Karman, &Tradition, 101 Copenhagen και Ferm Living.

 

Ark4Lab Of a

 

Ιδιαίτερα στοιχεία του ενιαίου χώρου αποτελούν το χειροποίητο τζάκι από μωσαΐκό και ο πολυλειτουργικός καναπές, που συνδέει το σαλόνι με το γραφείο.

 

 

Από την άλλη, η κουζίνα, με μια επιμήκη νησίδα στραμμένη προς τη θέα, δίνει χαρακτήρα στον χώρο και τη μέγιστη δυνατότητα εκμετάλλευσης του ανοιχτού ορίζοντα.

 

Ark4Lab Of detail

 

Το παλαιό ξύλινο δάπεδο επαναφέρεται με έναν τρόπο που τα ίχνη των παλαιών τοίχων συμμετέχουν σε ένα “μωσαϊκό δαπέδων”. Ήδη, από την είσοδο σε υποδέχεται ένα περίτεχνο δάπεδο με μείξη χυτού και αποσπάσματα μαρμάρου. Με αυτήν την επιλογή, οι αρχιτέκτονες δημιουργούν στον χώρο μια ενδιαφέρουσα πολυπλοκότητα, με διαφορετικές ποιότητες.

 

Ark4Lab Of kitchen

 

Ένας ενιαίος χώρος, με ένα ιδιαίτερο φόντο, μέσα από μια πολυπλοκότητα αποδομένη με έναν ευανάγνωστο σχεδιασμό συνθέτει έναν χώρο διημέρευσης, που αντανακλά την προσωπικότητα του χρήστη. Ενιαίες επιφάνειες σε γήινα χρώματα, ιδιαίτερα πετρώματα, μεταλλικές χρυσές επιφάνειες, παλαιωμένο ξύλο σε διαφορετικές αποχρώσεις, σχεδιάσματα με ελληνιστικές αναφορές καιεπενδύσεις υφάσματος είναι υλικά που συνυπάρχουν και συνεργάζονται αρμονικά.

 

Οι ιδιωτικοί χώροι

Η master bedroom απομονώνεται από τον υπόλοιπο χώρο με το τράβηγμα δύο συρόμενων πορτών. Εδώ, το βλέμμα στέκεται στο ιδιαίτερο κεφαλάρι του κρεβατιού, αλλά και στην εντυπωσιακή ελεύθερης τοποθέτησης μπανιέρα, με βάση από ξύλο. Δύο αψιδωτές καμάρες οδηγούν στο ιδιωτικό μπάνιο και την ευρύχωρη walk-in-closet του ζεύγους των ιδιοκτητών.

 

 

Από την άλλη, τα δύο επιπλέον υπνοδωμάτια του διαμερίσματος κινούνται σχεδιαστικά σε πιο minimal γραμμές. Το ένα φιλοξενεί μία κουκέτα, για τα δύο νεότερα μέλη της οικογένειας, και το άλλο, ένα διπλό κρεβάτι. Οι δύο αυτοί χώροι επικοινωνούν οπτικά μεταξύ τους μέσω ενός παραθύρου, ενώ η ιδιωτικότητά τους επιτυγχάνεται με την τοποθέτηση μίας περσίδας.

 

Οι υγροί χώροι

Ανάλογη προσοχή έχει δοθεί και στους υγρούς χώρους του διαμερίσματος. Στο λουτρό της master bedroom το βλέμμα στέκεται στον εντυπωσιακό νιπτήρα, που στηρίζεται σε μία καμπύλη ξύλινη βάση, με έναν αψιδωτό καθρέπτη, που ακολουθεί τη μορφολογία και της διαστάσεις της αψιδωτής καμάρας, να τοποθετείται στην πλάτη του.

 

Ark4Lab Of wc

 

Στο κεντρικό λουτρό του διαμερίσματος, εκτυλίσσεται ένα ενδιαφέρον παιχνίδι αντιθέσεων,.χάρη στην εναλλαγή λευκών και μαύρων πλακιδίων στο δάπεδο και τους τοίχους. Εντύπωση και στους δύο υγρούς χώρους προκαλούν τα bronze θερμαντικά σώματα, που φαντάζουν σαν περίτεχνες μεταλλικές δημιουργίες.

 

 

Με αυτήν τη συναρπαστική επανερμηνεία της παράδοσης, οι Ark4Lab Of Architecture κατόρθωσαν να δημιουργήσουν όχι μόνο έναν υπέροχο, σύγχρονο τόπο διαβίωσης, αλλά μία ξεχωριστή εμπειρία για τους χρήστες και τους επισκέπτες τους!

 

Credits

Αρχιτεκτονικός σχεδιασμός – Interior Design: Ark4Lab Of Architecture

Τσιμισκή 10, Θεσσαλονίκη, T. 694 605 6376

 

Φωτογραφίες: Νίκος Βαβδινούδης / STUDIOVD

 

Έπιπλα: Tsiklioti || 2nd Floor. Σκαμπό: Almeco

Υφάσματα: Recent

Φωτιστικά: Bright || Custom Light Now

Πλακίδια: KISKINIDIS – Living made easy || Rizakos Construction Materials

Ξυλουργικές κατασκευές: Woodetails

Πατητές τσιμεντοκονίες: Ikofarben

Πόρτες: Σχέδιο Πόρτες

Κλιματισμός: Daikin

 

[email protected]

“I must be a mermaid, Rango. I have no fear of depths and a great fear of shallow living.” Anais Nin