Home / Lifestyle  / Celebrities  / Ο Elliot Page, το The Umbrella Academy και η απελευθέρωση

Ο Elliot Page, το The Umbrella Academy και η απελευθέρωση

Elliot Page
Ο πρωταγωνιστής του The Umbrella Academy, Elliot Page, έκτος από το υποκριτικό του ταλέντο, αποτελεί πρότυπο για την trans community, συμβάλλοντας με τον δικό του τρόπο στην προάσπιση των δικαιωμάτων της LGBTQ+ κοινότητας. Μέσα από το coming out του, απέδειξε την ευτυχία που προσδίδει η απελευθέρωση και η αποδοχή του εαυτού μας.

 

Ο Elliot Page είναι ηθοποιός και παραγωγός από τον Καναδά. Σήμερα, ξεχωρίζει με τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στη διάσημη σειρά του Netflix, The Umbrella Acedemy. Αν και στις πρώτες δύο σεζόν ο Elliot υποδυόταν τον ρόλο της Vanya Hargreeves, τώρα μας ξανασυστήνεται ως Viktor Hargreeves!

 

 

Ο Elliot, από πολύ μικρή ηλικία, είχε συμμετάσχει σε διάφορες τηλεοπτικές και κινηματογραφικές επιτυχίες. Μάλιστα, έχει διακριθεί αρκετές φορές για το υποκριτικό του ταλέντο. Έχει διάφορες υποψηφιότητες για βραβεία, μεταξύ των οποίων μία υποψηφιότητα για Oscar, βραβείο BAFTA, EMMY και Satellite.

 

 
Ο ίδιος έχει παραδεχθεί ότι έχει περάσει δύσκολα παιδικά χρόνια

Οι συνεχείς μετακομίσεις του από πόλη σε πόλη δεν τον άφηναν να δεθεί με ανθρώπους και μέρη. Μάλιστα, αυτό πολλές φορές ήταν και η αιτία του bullying που περνούσε μικρός. Ο ίδιος έχει δηλώσει σε συνέντευξή του ότι λάτρευε το ποδόσφαιρο. Μάλιστα, σε πολύ μικρή ηλικία ο Elliot Page ανήκε σε μία ποδοσφαιρική ομάδα αγοριών. Σύμφωνα με τον ίδιο, η πειθαρχία και το ομαδικό πνεύμα ήταν τα στοιχεία που αγάπησε σε αυτό το άθλημα. Ωστόσο, αυτή η αγάπη άρχισε να σβήνει, όταν έπρεπε να αλλάξει ομάδα και να μεταφερθεί στην ομάδα των κοριτσιών. Σύμφωνα με τον ίδιο, είναι μία από τις πρώτες αναμνήσεις του σχετικά με τη δυσφορία φύλου που αντιμετώπιζε μικρός.

 

 

Τον Δεκέμβριο του 2020, ο Elliot Page έκανε coming out στους fans του στα social media ως trans άντρας, προσδιορίζοντας και τις αντωνυμίες του ως him/they.

Η περίοδος της πανδημίας του Covid-19 και η καραντίνα τού έδωσαν τον απαραίτητο χρόνο, έτσι ώστε να αποδεχθεί τον εαυτό του. Μετά από την ανάρτηση, πολλοί ήταν εκείνοι που έσπευσαν να τον υποστηρίξουν. Ο εκπρόσωπος του GLAAD, Nick Adams, τόνισε ότι ο Elliot Page “θα αποτελέσει πλέον έμπνευση για αμέτρητους ανθρώπους της LGBTQ+ κοινότητας.” Την ίδια ημέρα, το Netflix δημοσίευσε στο Twitter Είμαστε τόσο περήφανοι για τον υπερήρωά μας! Σε αγαπάμε Elliot!”. Την υποστήριξή τους εξέφρασαν επίσης η Ellen De Generes, η Miley Cyrus, ο James Gunn και ο Kumail Nanjiani.

 

 

Ο ίδιος έχει δηλώσει σε συνέντευξη: “Ξέρω ότι φαίνομαι διαφορετικός στους άλλους, αλλά για εμένα μόλις αρχίζω να μοιάζω με τον εαυτό μου. Είναι απερίγραπτο, γιατί είμαι ακριβώς εκεί που θέλω να είμαι. Και δόξα τω Θεώ, εδώ είμαι. Η μεγαλύτερη χαρά, λοιπόν, είναι να μπορώ να βγαίνω με παρέες και να μπορώ να συμμετέχω σε αυτές. Χωρίς να νιώθω αυτήν τη συνεχή αίσθηση ότι φεύγω από το σώμα μου, αυτήν την ατελείωτη αίσθηση άγχους και νευρικότητας. Όταν λέω ότι δε θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ ότι θα αισθάνομαι έτσι, το εννοώ με όλο μου το είναι.”

 

Ο Elliot Page, τον Μάρτιο του 2021, έγραψε ιστορία ως ο πρώτος ανοιχτά trans άντρας στο εξώφυλλο του περιοδικού Time, μπροστά στον φακό του Wynne Neilly. Πλέον, αποτελεί πρότυπο για την trans community και υποστηρίζει με κάθε ευκαιρία το κίνημα του trans youth.

 

 

Παράλληλα, λατρεύει να περνάει χρόνο μαζί με το σκυλάκι του. Το σκυλάκι του πρωταγωνιστεί και στο εξώφυλλο των τριών Lo-Fi τραγουδιών Mark and Elliot, που ο ηθοποιός κυκλοφόρησε το 2021, σε συνεργασία με τον καλύτερό  του φίλο, Mark Rendall.

 

 

 

All photo source: Instagram 

 

[email protected]

“I always loved aesthetics. Not particularly fashion. But an idea of Beauty.” Miuccia Bianchi Prada