Home / Wellness  / Diet & Fitness  / Η εικονική πραγματικότητα έρχεται και στον κόσμο του fitness

Η εικονική πραγματικότητα έρχεται και στον κόσμο του fitness

εικονική πραγματικότητα
Τα fitness trends των προηγούμενων χρόνων μιλούσαν για VR(Virtual Reality) συστήματα εκγύμνασης, ωστόσο δεν υπήρχε η αναμενόμενη ανταπόκριση. Μία νέα εταιρεία, όμως, φαίνεται να εισέρχεται δυναμικά στον χώρο του fitness,.θέλοντας να εισάγει την εικονική πραγματικότητα στην ρουτίνα γυμναστικής μας, μέσω της ηλεκτρικής μυϊκής διέγερσης. 

 

Η στιγμή που εικονική πραγματικότητα ήρθε να “εισβάλει” και να διευκολύνει τον τρόπο που κάνουμε γυμναστική ήρθε,.με την Valkyrie να παρουσιάζει μία νέα VR συσκευή που υποστηρίζει ότι γυμνάζει όλο το σώμα. Σύμφωνα με την εταιρεία, το EIR προσφέρει μία “καθηλωτική εμπειρία γυμναστικής”, με κύριο εργαλείο τον συνδυασμό της εικονικής πραγματικότητας (VR) και της ηλεκτρικής μυϊκής διέγερσης (EMS).

 

 

 

Πιο συγκεκριμένα, η διαδικασία της εκγύμνασης πραγματοποιείται μέσω των ειδικών βραχιόνων EIR,.οι οποίοι λειτουργούν μέσω της τεχνολογίας ΕMS. Η ηλεκτρική μυϊκή διέγερση ενεργοποιεί τους μύες του σώματος κατά τη διάρκεια της προπόνησης, παρέχοντας αντίσταση, σε αντίθεση με οποιαδήποτε άλλη VR προπόνηση, κάνοντάς της, έτσι, πιο αποτελεσματική. Μάλιστα, η εταιρεία προσφέρει και αποκλειστικά μαθήματα γυμναστικής, σχεδιασμένα από επαγγελματίες προπονητές.

 

Μπορεί η εικονική γυμναστική να αντικαταστήσει τις “παραδοσιακές” μεθόδους εκγύμνασης;

Ωστόσο, η Valkyrie υπενθυμίζει στους χρήστες της ότι αυτή η νέα μέθοδος γυμναστικής δεν μπορεί να αντικαταστήσει την πραγματική άσκηση. Σύμφωνα με την ίδια την εταιρεία, το εικονικό πρόγραμμα άσκησης δημιουργήθηκε για να λειτουργεί συνδυαστικά με την κανονική γυμναστική,.υποστηρίζοντας ότι “15 λεπτά εικονικής άσκησης κάθε δύο ημέρες είναι αρκετά για να προσφέρουν μία επιπλέον τόνωση στο σώμα”.

 

εικονική πραγματικότητα

 

www.valkyrie-vr.com

[email protected]

“I always loved aesthetics. Not particularly fashion. But an idea of Beauty.” Miuccia Bianchi Prada