Home / Good Life  / Art & Culture  / “Η ανάσα του κόσμου” στο Αρχαίο Θέατρο ΔΙΟΝ

“Η ανάσα του κόσμου” στο Αρχαίο Θέατρο ΔΙΟΝ

“Η ανάσα του κόσμου”, το νεο χορογραφικό έργο της Μαριέλας Νέστορα εστιάζει στην αναπνοή ως τη βιωματική σχέση του σώματος με τον κόσμο.

“Η ανάσα του κόσμου” της Μαριέλας Νέστορα(YELP danceco) ευαισθητοποιεί την ενσυναίσθηση και υπογραμμίζει το μοναδικό της αντίληψης του κάθε θεατή.

 

Το έργο θα λάβει χώρα από τις 22 έως και τις 23 Αυγούστου στο Αρχαίο Θέατρο του ΔΙΟΝ και ώρα  21:00μ.μ.

 

Η ανάσα

 

Σε έναν κλιματικά μεταβαλλόμενο κόσμο, τα φυτά είναι οι πιο σημαντικοί μας συν-κάτοικοι. Βρισκόμαστε σε μια σχέση καθολικής αμοιβαιότητας. Εισπνέουμε το οξυγόνο που εκπνέουν και εισπνέουν το διοξείδιο που εκπνέουμε. Πώς μπορούμε να ανακινήσουμε τις οικολογικές συγγένειες, που καλλιεργούν τις έννοιες της φροντίδας και της αμοιβαιότητας;

 

Τρεις χορευτές και τρεις μουσικοί συνυφαίνουν τη δημιουργία,.που αναδεικνύει την αναπνοή ως κόμβο βιολογικό, ψυχολογικό, υπαρξιακό και πνευματικό,.καθώς διερευνά τρόπους συνύπαρξης και αλληλεπίδρασης μεταξύ διαφορετικών σωμάτων. 

 

Η ανάσα

 

Ο εφήμερος “οργανισμός” της παράστασης γίνεται αντιληπτός ως μέρος ενός άλλου, μεγαλύτερου οικοσυστήματος και η “Η ανάσα του κόσμου” ενεργοποιείται ως εμπειρία, αλλά και ως σύναξη διαφορετικών ειδών.

 

 

***Η παραγωγή πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος 2023 του θεσμού “Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός” του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

 

 

Λίγα λόγια για την ομάδα YELP danceco

Η ομάδα χορού YELP danceco ιδρύθηκε το 2000 με έδρα την Αθήνα. Με χορογράφο τη Μαριέλα Νέστορα έχει στο ιστορικό της πάνω από 22 παραγωγές και συνεργασίες:.Φεστιβάλ Αθηνών (Das (ist) ein…, Αυτό είναι, όχι άλλο, μόνο αυτό, Rapidly becoming), Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών (Lebenswelt), Διεθνές φεστιβάλ χορού Καλαμάτας (Α-Μ Ι), MIR festival (Erosions). Με σταθερη παρουσια στην Ελλαδα και στο εξωτερικο,.έργα της επιλέχθηκαν απο τις Πλατφόρμες Σύγχρονου Χορού στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και απο το Σύστημα Αθήνα.

 

Η ομάδα σύγχρονου χορού YELP danceco εξελίσσει το καλλιτεχνικό της έργο μέσα από τη συνομιλία θεωρίας και πράξης. Εξερευνά τη συνάντηση του χορού και της χορογραφίας με διαφορετικά πεδία γνώσης,.κυρίως φιλοσοφία, βιολογία, θεωρία παραστατικών τεχνών, φυσικές επιστήμες κ.ά

 

Φωτογραφίες: Μυρτώ Αποστολίδου

 

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath