Home / Lifestyle  / Celebrities  / Ashley Graham: Το απόλυτο είδωλο του body positivity

Ashley Graham: Το απόλυτο είδωλο του body positivity

Ashley Graham
Η Ashley Graham δεν είναι απλά ένα μοντέλο της εποχής. Προσπαθεί συνεχώς να υψώνει τη φωνή της, εμπνέοντας χιλιάδες κόσμου σε θέματα σχετικά με το body positivity και το body acceptance. Και είναι μια φωνή που χρειάζεται να ακούμε!

 

Μεγαλωμένη στη Nebraska των ΗΠΑ, είναι η πρώτη κόρη της οικογένειας Graham. Όταν η Ashley ήταν πολύ μικρή, η οικογένειά της μετακόμισε στο Lincoln. Εκεί τελείωσε το σχολείο.

 

 

Από μικρή, η Ashley Graham είχε διαγνωσθεί με διάσπαση προσοχής και δυσλεξία. Ωστόσο, δεν ήταν αυτά που τη δυσκόλευαν κατά τα σχολικά της χρόνια. Κατά τη διάρκεια της φοίτησής της στο Lincoln Southwest High School δεχόταν bullying για το βάρος της. Μάλιστα, ο εκφοβισμός αυτός δεν άργησε να μετατραπεί σε σεξουαλική παρενόχληση. Ωστόσο, όπως φάνηκε και στη συνέχεια, η Ashley ποτέ δε σταμάτησε να υψώνει τη δική της φωνή. Πάντοτε, έψαχνε ευκαιρίες για να μιλήσει ανοιχτά, ακόμα και στο σχολείο, για θέματα σχετικά με το body positivty και το body acceptance.

 

 

Καθώς μεγάλωνε, αυτή η φωνή άρχισε να γίνεται ολοένα και πιο ηχηρή, εξαιτίας της δημοσιότητας που απέκτησε μέσω του modeling. Η Ashley Graham ξεκίνησε την καριέρα της μόλις στην ηλικία των 12 ετών. Το 2005 υπέγραψε συμβόλαιο με το πρακτορείο μοντέλων Ford Models και έπειτα με το IMG.

 

 

Καταλυτικό σημείο της καριέρας της ήταν η συμμετοχή της σε φωτογράφιση του περιοδικού Glamour, στο πλαίσιο μίας καμπάνιας για το body possitivity, με τίτλο These Bodies are Beautiful at Every Size”. Έκτοτε, μετράει στο ενεργητικό της αμέτρητα εξώφυλλα σε πασίγνωστα περιοδικά μόδας.

 

 

Body positivity και body acceptance by Ashley Graham

Η Ashley Graham χρησιμοποιεί την αγάπη που δέχεται από το κοινό, ως μέσο παρότρυνσης της αποδοχής κάθε σώματος. Το 2016, έγινε το πρώτο plus size μοντέλο που φιλοξενήθηκε στο εξώφυλλο του Sports Illustrated Swimsuit Issue. Με αυτόν τον τρόπο, το διάσημο μοντέλο ήταν σαν να έφερε στο προσκήνιο το ζήτημα του size acceptance.

Η ίδια έχει δώσει και ομιλία στο TED Talk, μιλώντας ανοιχτά για την αποδοχή του εαυτού και το body positivity. Μάλιστα, το μοντέλο εμφανίστηκε μπροστά από έναν ολόσωμο καθρέφτη, μιλώντας στον ίδιο της τον εαυτό.

 

“Είσαι τολμηρή, είσαι πανέξυπνη και είσαι όμορφη. Δεν υπάρχει άλλη γυναίκα σαν και εσένα. Μπορείς. Και κυτταρίτιδα δε σε ξέχασα. Θα διαλέξω να σε αγαπήσω. Ακόμα και αν θέλεις να καταλάβεις το μισό μου σώμα, είσαι κομμάτι μου και σε αγαπώ.”

 

Παράλληλα, δίνει τον δικό της καθημερινό αγώνα για body positivity στα social media, δημοσιεύοντας φωτογραφίες που παροτρύνουν τις γυναίκες να αγαπήσουν τον εαυτό τους.

 

 

Η Ashley Graham έχει δηλώσει ότι δεν της αρέσει o όρος “plus size”. Η ίδια έχει πει σε συνέντευξή της:

 

“Πιστεύω ότι, όταν χρησιμοποιείται, η λέξη «plus-size» βάζει όλες αυτές τις γυναίκες σε μια κατηγορία: «Δεν τρώτε καλά». «Δεν γυμνάζεστε». «Δεν θα μπορούσες να νοιάζεσαι λιγότερο για το σώμα σου». «Είσαι ανασφαλής.» Κι όμως, δεν είναι τίποτα από όλα αυτά (δείχνοντας το σώμα της)… Η βιομηχανία της μόδας μπορεί να επιμένει να με χαρακτηρίζει «plus-size», αλλά μου αρέσει να σκέφτομαι πως αυτό είναι «το μέγεθός μου».”

 

Πέρα από τον αγώνα της να ξεφύγει από τα κοινωνικά στερεότυπα, η Ashley έχει μία πανέμορφη οικογένεια και δεν χάνει ευκαιρία να μοιράζεται την αγάπη που τρέφει για αυτή.

 

 

Μάλιστα, πρόσφατα έγινε για δεύτερη φορά μητέρα, φέρνοντας στον κόσμο δύο δίδυμα αγοράκια. 

 

 

 

mariatavridou@cozyhome.gr

“I always loved aesthetics. Not particularly fashion. But an idea of Beauty.” Miuccia Bianchi Prada

})(jQuery)