Home / Lifestyle  / 1ο Φεστιβάλ Νέου Ευρωπαϊκού Μπάουχαους Ελλάδας

1ο Φεστιβάλ Νέου Ευρωπαϊκού Μπάουχαους Ελλάδας

Φεστιβάλ Bauhaus
Από τις 9 έως τις 12 Ιουνίου, το The Ellinikon Experience Park φιλοξενεί το 1ο Φεστιβάλ Νέου Ευρωπαϊκού Μπάουχαους Ελλάδας και μας καλεί να οραματιστούμε ένα πιο βιώσιμο μέλλον.

 

Ένας νέος θεσμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το περιβάλλον και τη βιωσιμότητα, με ομιλίες, μουσικά δρώμενα και θεματικά εργαστήρια, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο The Ellinikon Experience Park. Το 1ο Φεστιβάλ Νέου Ευρωπαϊκού Μπάουχαους Ελλάδας (1st Greece New European Bauhaus) μας καλεί να φανταστούμε και να συν-δημιουργήσουμε ένα μέλλον πιο βιώσιμο για όλους. Ένα μέλλον με κύριους άξονες τη βιωσιμότητα, τη συμπερίληψη και την ομορφιά, που γεφυρώνει την επιστήμη και την τεχνολογία με τον πολιτισμό και την τέχνη.

 

Το Φεστιβάλ, με θέμα “ECO-δομώντας το Μέλλον”, αποτελεί έναν νέο, ετήσιο θεσμό του οποίου ηγείται η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ursula von der Leyen. Διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, από το World Human Forum και το Convergences Greece Forum, σε συνεργασία με την ΕΥΖΗΝ.LIFE και με στρατηγικό συνεργάτη τη Lamda Development.

 

Experience Park Zen Garden & Hangar

 

Ένα πάρκο εμπειρία

Το Experience Park, που θα φιλοξενήσει το Φεστιβάλ, είναι το πρώτο έργο της μεγάλης ανάπλασης του Ελληνικού, που παραδόθηκε στους πολίτες τον Δεκέμβριο του 2021. Αποτελεί ένα ιδανικό παράδειγμα βιώσιμου σχεδιασμού, που αλλάζει το αστικό τοπίο. Αντικατοπτρίζει στην πράξη πώς οι βασικές αρχές της βιωσιμότητας και της συμπερίληψης εισάγουν έναν νέο, καλύτερο τρόπο ζωής για όλους. Σε μια έκταση που ξεπερνά τα 70 στρέμματα, με περισσότερα από 600 δέντρα και 80.000 μεσογειακά φυτά και με ποικίλα σημεία ενδιαφέροντος, όπως το διαδραστικό σιντριβάνι, ο χώρος υπαίθριας άθλησης, η παιδική χαρά και ο κήπος με τα ελαιόδεντρα, οι επισκέπτες ζουν ξεχωριστές εμπειρίες κοντά στη φύση. Ειδικά για τη διεξαγωγή του Φεστιβάλ, θα δημιουργηθούν μέσα στο Experience Park καινοτόμες υποδομές.

 

Experience Park Zen Garden

 

Πλούσιο πρόγραμμα

Το 1ο Φεστιβάλ Νέου Ευρωπαϊκού Μπάουχαους Ελλάδας περιλαμβάνει ένα πλούσιο πρόγραμμα από ομιλίες, δρώμενα και θεματικά εργαστήρια. Μέσω αυτών καλύπτονται σημαντικοί τομείς της οικοδόμησης ενός πιο βιώσιμου μέλλοντος, όπως η Αρχιτεκτονική, η Εκπαίδευση, η Τέχνη, η Τεχνολογία και ο Τουρισμός.

 

Στις 9 Ιουνίου, το Φεστιβάλ θα ανοίξει με τον χαιρετισμό της Ursula von der Leyen από τις Βρυξέλλες. Σημαντικά πρόσωπα της εγχώριας και της διεθνούς κοινότητας, όπως η Αλεξάνδρα Μητσοτάκη (President & cofounder World Human Forum, NEB High Level Roundtable), o Οδυσσέας Αθανασίου (Διευθύνων Σύμβουλος Lamda Development), η Antoinette NassopoulosErickson (Αρχιτέκτων, Senior Partner Foster + Partners), καθώς και κυβερνητικοί εκπρόσωποι, θα αναπτύξουν θεματικές που αφορούν στο περιβάλλον, την αστική ανάπτυξη, τον τουρισμό και την αειφορία.

 

Η δεύτερη ημέρα περιλαμβάνει θεματικές συνεδρίες, σχετικές με τη δημιουργία πιο πράσινων πόλεων, τον ρόλο του Τουρισμού, τις δυνατότητες που προσφέρει η Εκπαίδευση, την αξιοποίηση της Μόδας και του σχεδιασμού αντικειμένων για τη δημιουργία ενός καλύτερου τρόπου ζωής και τη βελτίωση των υφιστάμενων κτιρίων, διατηρώντας ταυτόχρονα την πολιτιστική κληρονομιά.

 

Στις 11 και τις 12 Ιουνίου, το Φεστιβάλ θα είναι ανοιχτό για όλους. Το κοινό θα μπορεί να επισκεφθεί τον καινοτόμο θόλο του “Cell of Life”, ένα τεχνολογικό περιβαλλοντικό παρατηρητήριο και κέντρο περιβαλλοντικής αναγέννησης, καθώς και τα εκθεσιακά περίπτερα σημαντικών οργανισμών. Παράλληλα, θα υπάρχουν μουσικά δρώμενα και προβολές.

 

**Για να εξασφαλίσετε τη συμμετοχή σας τις δύο πρώτες ημέρες, πραγματοποιήστε δωρεάν την εγγραφή σας εδώ.**

 

Περισσότερες πληροφορίες:

convergences.gr/NEBfestivalGreece/

experiencepark.theellinikon.com.gr

IG: the_ellinikon_official

FB: @TheEllinikon

[email protected]

“I must be a mermaid, Rango. I have no fear of depths and a great fear of shallow living.” Anais Nin