Home / Wellness  / Diet & Fitness  / Χρήσιμα tips για προπόνηση στη ζέστη

Χρήσιμα tips για προπόνηση στη ζέστη

ζέστη
Ο καιρός που ανυπομονούμε να αποδράσουμε στις παραλίες έχει φτάσει προ πολλού. Ωστόσο, τι γίνεται όταν έχουμε μπει σε ένα πρόγραμμα γυμναστικής; Πώς μπορούμε να κάνουμε τις ασκήσεις μας λιγότερο “βασανιστικές” το καλοκαίρι;

 

Ανακάλυψε παρακάτω μερικά χρήσιμα tips, που θα σε βοηθήσουν να ανταπεξέλθεις στην προπόνησή σου το καλοκαίρι.  ζέστη

 

Κάνε τις ασκήσεις σου το πρωί

Μπορεί για τους περισσότερους ανθρώπους να είναι δύσκολο,.παρόλα αυτά αν έχεις τον απαραίτητο χρόνο, έστω και μία φορά την εβδομάδα, φρόντισε να προγραμματίσεις την προπόνησή σου κατά τις πρωινές ώρες της ημέρας. Με αυτόν τον τρόπο, όχι μόνο θα γλιτώσεις από τον καύσωνα,.αλλά θα είσαι γεμάτος ενέργεια για το υπόλοιπο της ημέρας.

Μη φας πολύ πριν τη γυμναστική

Αυτή είναι μία γενικότερη συμβουλή για πριν την προπόνηση, αλλά.χρησιμεύει ακόμα περισσότερο για τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού. Αν φας μεγάλη ποσότητα φαγητού, τότε ο οργανισμός σου αυτομάτως θα διαθέσει ενέργεια για τη χώνεψη, γεγονός που θα αυξήσει τη θερμοκρασία του σώματος.

Ντύσου σωστά

Κατά τη διάρκεια της άσκησης φρόντισε να φοράς και τα κατάλληλα ρούχα. Μάλιστα, μία χρήσιμη συμβουλή είναι να αποφύγεις τα βαμβακερά υφάσματα, όπως και τα σκούρα χρώματα, καθώς τείνουν να “κρατούν” τη ζέστη στο σώμα.

Η σωστή και επαρκής ενυδάτωση είναι το “κλειδί” 

Η ενυδάτωση είναι το “κλειδί” τόσο για πριν, κατά τη διάρκεια, όσο και για μετά την άσκηση. Φρόντισε να πίνεις άφθονο νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας και να καταναλώνεις σνακς με μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό, όπως το πεπόνι. Αν, μάλιστα, πρόκειται να γυμναστείς για πάνω από ώρα, μπορείς να επιλέξεις κάποιο ρόφημα με ηλεκτρολύτες,.το οποίο θα σε βοηθήσει να αναπληρώσεις τους ηλεκτρολύτες που θα χάνεις κατά τη διάρκεια της εκγύμνασης,.όπως νάτριο, ασβέστιο, μαγνήσιο, κάλιο και χλώριο.

[email protected]

“I always loved aesthetics. Not particularly fashion. But an idea of Beauty.” Miuccia Bianchi Prada