Home / Family  / Βρέφος και διακοπές; Mission possible!

Βρέφος και διακοπές; Mission possible!

Αν είσαι νέα μαμά και οι διακοπές με το βρέφος σου μοιάζουν με “επικίνδυνη αποστολή”, σου έχουμε χρήσιμα tips για να αλλάξεις γνώμη.

Είναι καλοκαίρι, είσαι νέα μαμά και θες να πας διακοπές; Θα πας! Όσο κι αν θεωρείς την όλη διαδικασία mission impossible, μπορούμε να σε διαβεβαιώσουμε ότι διακοπές και βρέφος μπορούν να συνδυαστούν άψογα!

 

Συγκεντρώσαμε για εσένα τα πιο χρήσιμα tips, που μπορούν να σε βοηθήσουν στη σωστή οργάνωση και την κατάλληλη προετοιμασία, έτσι ώστε να μη χρειαστεί στιγμή να πεις “Το μετάνιωσα!”.

 

Πάμε να τα δούμε μαζί:

 

Ο κατάλληλος προορισμός

Εντάξει, ψέματα δε θα σου πούμε. Δε μιλάμε για διακοπές στις Κυκλάδες ή σε κάποιο άλλο μακρινό νησί. Φρόντισε ο προορισμός που θα επιλέξετε να είναι σε σχετικά σύντομη απόσταση από κάποιο κέντρο υγείας και να διαθέτει φαρμακείο. Έτσι, οτιδήποτε κι αν συμβεί έχεις εξασφαλίσει ότι όλα θα πάνε καλά.

 

Επίσης, βρέφος και καρότσι πάνε μαζί, οπότε καλό θα ήταν να αποφύγεις μέρη με στενά σοκάκια και καλντερίμια -μόνο για φέτος. Διάλεξε έναν προορισμό που δεν απέχει πολύ, καθώς λόγω ζέστης ιδανικά ένα βρεφάκι δε θα πρέπει να κάθεται για πολλή ώρα στο βρεφικό καθισματάκι. Οι στάσεις θεωρούνται απαραίτητες για θηλασμό και ξεκούραση.

 

 

Η ιδανική διαμονή

Ξεκινάμε από τα βασικά. Θα πρέπει το κατάλυμα που θα επιλέξετε να είναι kids friendly και να διαθέτει κούνια ή παρκοκρέβατο, ώστε να μην κουβαλήσετε τα δικά σας. Τα ισόγεια διαμερίσματα είναι προτιμότερα, ώστε να έχετε άμεση πρόσβαση οπουδήποτε. Επίσης, καλό θα ήταν το κατάλυμα να είναι κοντά στην παραλία, για λιγότερη ταλαιπωρία και αποφυγή του αυτοκινήτου. Τέλος, θα πρέπει να διαθέτει κουζινάκι, για οποιαδήποτε ανάγκη, όπως π.χ η αποστείρωση και το γάλα.

 

 

‘Ηλιος και θάλασσα

Φυσικά, προτεραιότητα σε όλα έχει το μωρό σου. Ο θερμορυθμιστικός μηχανισμός του βρέφους δεν είναι πλήρως ανεπτυγμένος. Αυτό σημαίνει ότι θα αποφεύγετε την έκθεση στον ήλιο τις πιο θερμές ώρες της ημέρας. Προτιμότερες είναι οι απογευματινές ώρες. Φρόντισε να ανακαλύψεις ποιες παραλίες της περιοχής διαθέτουν δέντρα και φυσική σκιά. Μια μικρή φορητή πισινούλα θα βοηθήσει το μωρό σου να νιώθει δροσερό. Μην ξεχνάς ΠΟΤΕ το αντηλιακό του! Υπάρχουν κατάλληλα για βρεφικές ηλικίες με πολύ υψηλό δείκτη.

 

Αποσκευές και απαραίτητα

Υπάρχουν κάποια πράγματα, τα οποία αδιαμφισβήτητα είναι απαραίτητα για ταξίδι με ένα βρέφος. Σoυ έχουμε τη δική μας ενδεικτική λίστα, η οποία ελπίζουμε πως θα σου φανεί βοηθητική:

 

  • Kαρότσι και μάρσιπος
  • Κουνουπιέρα
  • Φαρμακείο αυτοκινήτου με όλα όσα θα σας συστήσει ο/η παιδίατρος
  • Αντηλιακό κατάλληλο για βρέφη
  • Ξεχωριστή τσάντα για το μωρό με πολλές πάνες και μωρομάντιλα
  • Θερμός για δροσερό νερό
  • Σελτεδάκια για αλλαγή πάνας όπου κι αν είστε
  • Πιπίλες και μασητικά
  • Φορητό μπανάκι
  • Παρκοκρέβατο -αν δεν έχει το κατάλυμα.
  • Βιβλιάριο υγείας του μωρού

 

Mission possible!

 

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath