Home / Good Life  / Ταξιδεύοντας στην ονειρική Μάλτα

Ταξιδεύοντας στην ονειρική Μάλτα

Μάλτα
Η Μάλτα είναι ένας από το πιο ονειρικούς προορισμούς για διακοπές. Αξιοθέατα, κουλτούρα, γαστρονομία, παραλίες και νυχτερινή ζωή είναι αυτά που κάνουν το νησί της Μάλτας μοναδικό.

 

Ακριβώς στο κέντρο της Μεσογείου, η Μάλτα περιτριγυρίζεται από τη Σικελία της Ιταλίας, την Τυνησία και τη βόρεια Λιβύη. Αποτελείται από ένα αρχιπέλαγος επτά νησιών, που μόνο τα τρία από αυτά κατοικούνται. Είναι η μικρότερη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς η έκταση της είναι 316 τ.χλμ., ενώ παράλληλα ο πληθυσμός της είναι 514.564 κάτοικοι. Τα μαλτέζικα μαζί με τα αγγλικά είναι οι επίσημες γλώσσες της Μάλτας, ενώ τα ιταλικά, τα γαλλικά και τα γερμανικά είναι επίσης διαδεδομένα.

 

Επίσκεψη στη Βαλέτα

Η Βαλέτα, γνωστή και ως Il-Belt (H πόλη), είναι η πρωτεύουσα της Μάλτας. Είναι μία από τις προστατευόμενες πόλεις της Unesco, καθώς το 1980 αναγνωρίστηκε και επίσημα ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς. Το 2018 ανακηρύχθηκε ως η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης. Και δεν απορούμε γιατί.

 

Αυτή η θαυμάσια πόλη, με την περίτεχνη αρχιτεκτονική και τα πολυσύχναστα λιθόστρωτα δρομάκια, συνδυάζει ιστορία και σύγχρονη ζωή. Εκεί, μπορείς να επισκεφτείς τους πανέμορφους κήπους Barrakka, τον καθεδρικό ναό του Αγίου Ιωάννη και το Manoel Theatre. Η Βαλέτα είναι διακοσμημένη με τόσο όμορφα μέρη, που θα θέλεις να την γυρίσεις ολόκληρη!

 

 

Περιήγηση στους ναούς της Μάλτας

Η Μάλτα διακρίνεται από την απόλυτη ευσέβεια του λαού της, την οποία μπορείς να διακρίνεις σε κάθε γωνιά. Με πάνω από 350 εκκλησίες, καθεδρικούς ναούς και παρεκκλήσια η Μάλτα είναι το απόλυτο κέντρο πίστεως. Η διαχρονικότητα της πίστης των κατοίκων είναι φανερή στα διάφορα αρχιτεκτονικά στυλ των ναών, τα οποία εξελίχθηκαν ανά τους αιώνες. Εκτός από την γνωριμία της θρησκευτικής πλευράς με τη Μάλτα, μπορεί κανείς να ξεχωρίσει στους ναούς μία εντυπωσιακή σειρά από αγάλματα και άλλα καλλιτεχνικά αριστουργήματα. Λάτρης της τέχνης ή μη, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα μαγευτείς από την τέχνη που κοσμεί τους ναούς της Μάλτας.

 

 

Church of Our Lady of Victory (Καθεδρικός ναός του Αγίου Αντωνίου)

   

Μάλτα

Καθεδρικός ναός του Αγίου Παύλου στη Mdina

 

Μάλτα

Church of the Visitation of Our Lady

 

Επίσκεψη στο μαγευτικό Gozo

Αν ο δρόμος σε βγάλει ποτέ στη Μάλτα, είναι ευκαιρία να επισκεφτείς και το Gozo. Είναι το δεύτερο μεγαλύτερο νησί της Μάλτας. Φημίζεται για την αυθεντικότητα του, τους αργούς ρυθμούς και την άγρια φύση που το περιβάλλει. Είναι αρκετά προσβάσιμο, καθώς μπορείς να μεταβείς σε αυτό από τη Cirkewwa, παίρνοντας το πλοίο. Η διαδρομή έχει διάρκεια 25 λεπτά από τη Cirkewwa και 45 λεπτά από τη Βαλέτα. Οι επισκέπτες μπορούν να έρθουν σε επαφή με την παράδοση, βιώνοντας μία εμπειρία ενός πιο αγροτικού τρόπου ζωής.

 

https://www.instagram.com/p/CbK3iixM4QZ/

https://www.instagram.com/p/CYEluBnI2wH/

 

https://www.instagram.com/p/CU5SwkwoDjh/

Θάλασσες και παραλίες

Η Μάλτα διακρίνεται, επίσης, και για τις ονειρεμένες της παραλίες και ακτές. Τα κρυστάλλινα γαλάζια νερά θα σου κλέψουν σίγουρα την καρδιά.

Golden Bay

Η παραλία της Golden Bay βρίσκεται στη βορειοδυτική ακτή της Μάλτας. Με την κόκκινη άμμο, τα εντυπωσιακά καθαρά νερά και με μία θέα που κόβει την ανάσα, είναι πραγματικά ένα μαγικό αξιοθέατο.

 

 

The Blue Lagoon

Ίσως και το πιο όμορφο σημείο στη Μεσόγειο, η Blue Lagoon απέχει μόνο 25 λεπτά από τη Μάλτα. Υπάρχουν πολλές διαθέσιμες ημερήσιες εκδρομές με σκάφος, οι οποίες προσφέρουν στους επισκέπτες μία μοναδική περιήγηση.

 

The Blue Lagoon Μάλτα

Γαστρονομία

Το φαγητό και το ποτό αποτελούν αναμφισβήτητα ένα μεγάλο μέρος του πολιτισμού της Μάλτας. Είτε πρόκειται για ένα γρήγορο σνακ, είτε για ένα ολοκληρωμένο γεύμα, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα εκπλαγείς από την πεντανόστιμη τοπική κουζίνα της Μάλτας.

 

 

 

 

All photo source:Instagram 

[email protected]

“I always loved aesthetics. Not particularly fashion. But an idea of Beauty.” Miuccia Bianchi Prada