Home / Good Life  / Ζήστε το παραμύθι με τις πιο γραφικές πόλεις της Ιταλίας

Ζήστε το παραμύθι με τις πιο γραφικές πόλεις της Ιταλίας

Η μεσογειακή Ιταλία θεωρείται σίγουρα από τις όμορφες χώρες του πλανήτη. Ανακαλύψτε τις 5 πιο γραφικές πόλεις της, που διαλέξαμε για εσάς.

 

Η χώρα που θεωρείται ολόκληρη ένα μουσείο με τεράστια ιστορία και εντυπωσιακά αξιοθέατα, όπου και να κοιτάξεις, πρέπει να είναι από τους must προορισμούς σας. Η Ιταλία είναι η χώρα της τέχνης, του πολιτισμού, της μόδας, με διασκέδαση και γαστρονομικό πλούτο, αποτελεί ένα ταξίδι ζωής και μια μοναδική εμπειρία!

 

Στην Ιταλία θα επισκεφτείς κάποια από τα πιο σημαντικά και δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα και δεν θα ξέρεις ποια από τις πόλεις της να επισκεφτείς πρώτη, καθώς είναι όλες πραγματικά μοναδικές! Μια χώρα με χιλιάδες χρώματα και ομορφιά βγαλμένη από παραμύθι.

 

Εκτός από τη Ρώμη και το Μιλάνο, δείτε παρακάτω 5 εξίσου υπέροχες επιλογές.

 

Φλωρεντία

Η πιο γοητευτική πόλη σύμφωνα με τους περισσότερους επισκέπτες. Σε ταξιδεύει στην περίοδο της Αναγέννησης με πέτρινους μεσαιωνικούς δρόμους, επιβλητική αρχιτεκτονική και μνημεία. Ο καθεδρικός ναός της θεωρείται ένας από τους πιο σπουδαίους.

 

 

Μπολόνια

Η πόλη της Μπολόνια φημίζεται για το καλύτερο φαγητό της χώρας. Για αυτό το λόγο οι Ιταλοί την αποκαλούν La Grassa (η χοντρή). Χαρακτηρίζεται από έντονη νυχτερινή ζωή και φιλοξενεί το παλαιότερο Πανεπιστήμιο στο κόσμο.

 

 

Τεργέστη

Η καλύτερη εποχή για να την επισκεφτείς είναι το καλοκαίρι όπου τα μουσικά festivals ζωντανεύουν ολόκληρη την πόλη. Η κεντρική πλατεία της είναι η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή πλατεία κοντά σε θάλασσα.

 

 

Βενετία

Η ερωτική πόλη της Βενετίας σε μαγεύει με το δικό της ξεχωριστό καρναβάλι και τις ονειρικές βόλτες με τις γόνδολες. Αν έχετε την ευκαιρία να την επισκεφτείτε θα δείτε πως μια φορά δεν φτάνει.

 

 

Σορέντο

Τα γραφικά και πολύχρωμα σπίτια του, στους λόφους, και τα πολλά λιμάνια συνθέτουν ένα εντυπωσιακό καλοκαιρινό θέρετρο που δεν πρέπει να χάσετε. Η πιο γνωστή περιοχή του είναι το Positano.

 

 

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.