Home / Good Life  / Ούζο με ιστορία απ’ το 1954

Ούζο με ιστορία απ’ το 1954

ouzo 1954 apostolaki
Μια παλιά οικογενειακή συνταγή και μια ιστορία προσφυγιάς “κλείνονται” στο ούζο με καταγωγή ποιότητας, OUZO 1954 της Οικογένειας Αποστολάκη.

 

Λευκό, δροσερό και άκρως αρωματικό, το ούζο φέρνει αβίαστα στο μυαλό εικόνες καλοκαιριού. Ήλιος, θάλασσα, θαλασσινοί μεζέδες και, φυσικά, καλή παρέα. Τώρα, που δειλά-δειλά ξεκινάμε να ονειρευόμαστε τις μέρες θερινής ραστώνης, είναι μια καλή ευκαιρία να τις φέρουμε πιο κοντά μας, απολαμβάνοντας ένα ποτηράκι… Αν, μάλιστα, αυτό έχει μέσα του καλά κρυμμένα μυστικά και μια παραδοσιακή, οικογενειακή συνταγή, τότε η απόλαυσή του μπορεί να γράψει ιστορία.

Η ιστορία του ούζου στην περιοχή της Μαγνησίας ξεκίνησε το 1922. Τότε, οι Μικρασιάτες παππούδες της Οικογένειας Αποστολάκη αποχαιρέτισαν τη Σμύρνη και χτυπημένοι απ’ την προσφυγιά εγκαταστάθηκαν στη Νέα Ιωνία. Στις αποσκευές τους, εκτός απ’ τα όνειρά τους, κουβάλησαν κι όλα τα μυστικά και την εμπειρία στην παρασκευή του Οικογενειακού Σμυρνέικου Ούζου.

 

ouzo 1954

 

Τριάντα χρόνια μετά, το 1954, η παλιά οικογενειακή συνταγή “ξαναγεννήθηκε” στη Νέα Ιωνία του Βόλου. Κι έδωσε τα πρώτα μπουκάλια από το Oικογενειακό Oύζο με καταγωγή ποιότητας, το OUZO 1954!

Σήμερα, με οδηγό τη Σμυρνέικη παράδοση, η Οικογένεια Αποστολάκη συνεχίζει το ταξίδι των μυστικών της παλιάς οικογενειακής συνταγής. Δημιουργεί αυτό το εξαιρετικό και γλυκόπιοτο ούζο, το OUZO 1954 της Οικογένειας Αποστολάκη, και μας προσκαλεί να το απολαύσουμε όπως του αξίζει: με καλή παρέα και καλό μεζέ!

 

ouzo apostolaki

 

Άλλωστε, το ‘χει τραγουδήσει κι η Χαρούλα…

“Ούζο όταν πιεις
γίνεσαι ευθύς
βασιλιάς δικτάτορας, Θεός και κοσμοκράτορας
σαν το καλοπιείς
βρε θα ευφρανθείς
κι όλα πια στον κόσμο ρόδινα θε να τα δεις”

[email protected]

“I must be a mermaid, Rango. I have no fear of depths and a great fear of shallow living.” Anais Nin