Home / Wellness  / Mind  / Τι φέρνει την ευτυχία;

Τι φέρνει την ευτυχία;

ευτυχία
Σίγουρα θα έχεις αναρωτηθεί, κάποια στιγμή στη ζωή σου, τι κάνει χαρούμενους τους ανθρώπους. Νέα διεθνής έρευνα, που πραγματοποιήθηκε στο Όσλο, έρχεται να μας δώσει την απάντηση.

 

Τι είναι αυτό που φέρνει την ευτυχία και τη δυστυχία; Τι κάνει τους ανθρώπους ευτυχισμένους ή δυστυχισμένους στον κόσμο;.Μία νέα μελέτη, με επικεφαλής ερευνητές από το Όσλο, συγκέντρωσε αποτελέσματα από μία σειρά ερευνών για την ευημερία και.την ποιότητα ζωής των ανθρώπων από όλο τον κόσμο, προκειμένου να δώσουν μία ολοκληρωμένη απάντηση σε αυτά τα ερωτήματα.

 

Για τη διεξαγωγή της μελέτης, οι ερευνητές εξέτασαν τρεις παράγοντες, οι οποίοι επηρεάζουν την.ποιότητα ζωής τον ανθρώπων σε όλο τον κόσμο: τη γενετική, το περιβάλλον όπου ζει ένας άνθρωπος ως άτομο και το περιβάλλον όπου ζει ένας άνθρωπος ως πολίτης. Σε συνδυασμό με αυτούς τους παράγοντες, οι μελετητές άντλησαν πληροφορίες και από την Παγκόσμια Έκθεση Ευτυχίας,.που δημοσιεύεται κάθε χρόνο και κατατάσσει ποιες χώρες έχουν την υψηλότερη εθνική ποιότητα ζωής.

 

 
Η Παγκόσμια Έκθεση Ευτυχίας τοποθέτησε τη Φιλανδία και το Αφγανιστάν στα άκρα της κλίμακας της κατάταξης. Τι κάνει, όμως, αυτές τις δύο χώρες τόσο διαφορετικές μεταξύ τους; Οι παράγοντες που δημιουργούν αυτό το χάσμα μεταξύ αυτών των δύο χωρών είναι το επίπεδο ευημερίας ενός έθνους,.η εμπιστοσύνη μεταξύ των πολιτών, καθώς και η πολιτική κατάσταση της χώρας.

 

Σε αντίθεση με προηγούμενες μελέτες, οι ερευνητές βρήκαν σημαντική επίδραση στη χώρα στην οποία ζουν οι άνθρωποι. Οι άνθρωποι που ζουν στο Αφγανιστάν αξιολογούν τη ζωή τους ως τη χειρότερη, ενώ οι κάτοικοι στη Φινλανδία αξιολογούν τη ζωή τους ως την καλύτερη. Ωστόσο, εκτός από την κατάσταση της χώρας στην οποία βρισκόμαστε, υπάρχουν και άλλοι παράγοντες οι επηρεάζουν την ευτυχία μας, όπως οι οικογένεια, οι φίλοι, αλλά και το εργασιακό περιβάλλον.

 

“Στην καθημερινή ζωή, είναι εύκολο να σκεφτούμε την «ποιότητα ζωής» μόνο ως την απουσία προβλημάτων. Αλλά η ζωή είναι κάτι περισσότερο από την απλή αποφυγή ψυχικών ή σωματικών ασθενειών”, λέει ο Røysamb, επικεφαλής της μελέτης. “Είναι να βρεις νόημα στην καθημερινή ζωή. Το να βιώνεις μερικές αναλαμπές θετικών συναισθημάτων και χαράς κάθε μέρα σε βάζει στον δρόμο σου για μια καλύτερη ζωή. Και αν έχετε επίσης επαρκείς κοινωνικούς και οικονομικούς πόρους, για να νιώσετε ότι μπορείτε να αντεπεξέλθετε στην καθημερινή ζωή, τότε είναι ακόμη πιο πιθανό να απολαύσετε μια ζωή γεμάτη ποιότητα”.

[email protected]

“I always loved aesthetics. Not particularly fashion. But an idea of Beauty.” Miuccia Bianchi Prada