Home / Family  / YourPet App: Η εφαρμογή που πρέπει να κατεβάσεις!

YourPet App: Η εφαρμογή που πρέπει να κατεβάσεις!

YourPet App Eygenia
Αν έχεις ή θέλεις να υιοθετήσεις κατοικίδιο, το YourPet App είναι η εφαρμογή που δεν πρέπει να λείπει από το κινητό σου!

 

Λένε πως τις καλύτερες ιστορίες τις “γράφουν” οι παρέες. Και, απ’ ό,τι φαίνεται, το ίδιο ισχύει και για την ιστορία της δημιουργίας του YourPet App. Η Ευγενία Σαμαρά και ο Θοδωρής Σιαντής, δύο καλοί φίλοι -και συνεργάτες πλέον-, ένωσαν τις δυνάμεις τους και δημιούργησαν την εφαρμογή YourPet App, με “μυστικό όπλο” τους την αγάπη για τα ζώα.

To YourPet App είναι “στον αέρα” από τον περασμένο Οκτώβριο, κατορθώνοντας μάλιστα να φιγουράρει στο Top10 των πιο downloaded εφαρμογών. “Είμαστε πολύ συγκινημένοι από την ανταπόκριση του κόσμου. Είναι όλοι πάρα πολύ πρόθυμοι να βοηθήσουν και βλέπουμε ότι η εφαρμογή έχει αποτελέσματα”, αναφέρει η Ευγενία.

 

YourPet App dog

 

Μια διαφορετική εφαρμογή

Με ένα ιδιαίτερα φιλικό και εύχρηστο interface, η εφαρμογή γίνεται πολύτιμο εργαλείο στα χέρια κάθε φιλόζωου, που επιλέγει να την κατεβάσει. Αυτήν τη στιγμή, το YourPet App διαθέτει πέντε ενότητες: Υιοθεσίες ζώων, Βρέθηκε-Χάθηκε, Υπενθυμίσεις, Άρθρα και Eshop.

Υιοθεσίες ζώων

Σε αυτήν την ενότητα αποφασίσαμε να βάλουμε φίλτρα. Θέλαμε οι χρήστες να μπαίνουν και να βρίσκουν εύκολα και γρήγορα το ζωάκι, που θέλουν να εντάξουν στην οικογένειά τους. Για παράδειγμα, μπορεί κάποιος να επιλέξει ένα σκυλάκι, αρσενικό, ενήλικο, στειρωμένο και τσιπαρισμένο. Με αυτόν τον τρόπο, οι χρήστες γλιτώνουν πολύ χρόνο και δε ‘χάνονται’ μέσα στις αμέτρητες επιλογές”, αναφέρει η Ευγενία.

 

YourPet app cat

 

Βρέθηκε-Χάθηκε

Η ενότητα Βρέθηκε-Χάθηκε είναι αφιερωμένη στην αναζήτηση αγνοούμενων ζώων. Και εδώ, ο χρήστης μπορεί να δηλώσει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του ζώου, που βρήκε ή έχασε. Όπως διευκρινίζει η Ευγενία, “αν χάσουμε το ζωάκι μας και το ανεβάσουμε στην εφαρμογή, ειδοποιούνται άμεσα οι χρήστες της σε ακτίνα 1 χλμ., μέσω μηνύματος που λαμβάνουν στο κινητό τους. Με αυτόν τον τρόπο, κινητοποιούνται πολύ πιο γρήγορα και αυξάνονται οι πιθανότητες εντοπισμού του χαμένου ζώου”.

 

 

Υπενθυμίσεις

Άλλη μια πολύ χρήσιμη ενότητα του YourPet App είναι οι Υπενθυμίσεις. Εδώ, ο ιδιοκτήτης ενός κατοικίδιου μπορεί να κρατά ένα διαδικτυακό “ημερολόγιο”, με τις επισκέψεις στον κτηνίατρο και τα εμβόλια που έχει ή πρέπει να κάνει το ζωάκι του.

 

 

Άρθρα

Το YourPet App είναι, επίσης, πολύ πλούσιο σε ενημερωτικό υλικό. Σε συνεργασία με κτηνιάτρους και εκπαιδευτές, ανεβαίνουν σε τακτά χρονικά διαστήματα χρήσιμα άρθρα, που λύνουν κάθε απορία μας. “Η εφαρμογή συνδέεται και με το κανάλι μας YourPet στο YouTube, όπου οι χρήστες μπορούν να παρακολουθήσουν τις συνεντεύξεις μας με διάσημους ανθρώπους και τα ζώα τους, που είναι πιο ψυχαγωγικές”, συμπληρώνει η Ευγενία.

 

yourpet app shop notebook

 

Eshop

Τέλος, το Eshop της εφαρμογής μάς δίνει τη δυνατότητα να προμηθευτούμε ιδιαίτερα καλαίσθητα δωράκια, για εμάς και τους -δίποδους ή τετράποδους- φίλους μας. Αξίζει να αναφέρουμε πως μέρος των εσόδων διατίθεται για την ενίσχυση φιλοζωικών δράσεων. “Είναι ο μοναδικός τρόπος, για να ενισχύσει το κοινό την προσπάθειά μας”, καταλήγει η Ευγενία.

 

 pet shocks mug

 

Ασταμάτητη δράση

Η Ευγενία και ο Θοδωρής δεν επαναπαύονται σε όσα ήδη έχουν καταφέρει. Όπως αναφέρει η Ευγενία, “είμαστε στη διαδικασία δημιουργίας δύο ακόμη ενοτήτων για το YourPet App. Η μία θα έχει να κάνει με επαγγελματίες, όπου θα μπορεί ο χρήστης να βρει στη γειτονιά του κτηνίατρο, pet groomer κλπ., οι οποίοι μάλιστα θα έχουν και βαθμολόγηση. Η δεύτερη θα είναι ένα σύστημα συλλογής πόντων, τους οποίους θα μπορούν να εξαργυρώσουν οι χρήστες σε διάφορα πράγματα. Θέλουμε να τους δώσουμε ένα ακόμα κίνητρο, για να βοηθούν και τα αδέσποτα και τους εαυτούς τους και να βελτιωνόμαστε ως κοινότητα”.

Αναγνωρίζοντας πως η ζωντανή επαφή με το φιλόζωο κοινό μπορεί να κάνει τη διαφορά, οι δύο δημιουργοί του YourPet App διοργανώνουν ημέρες υιοθεσίας σε συνεργασία με δήμους της Αθήνας, σε μηνιαία βάση. “Συνεργαζόμαστε με τη φιλοζωική του κάθε δήμου και ο κόσμος έρχεται, βλέπει ζωάκια, μας γνωρίζει, ψωνίζει από το περίπτερό μας και βοηθάει στην ενίσχυση της φιλοζωικής δράσης”, αναφέρει η Ευγενία.

 

 

Όταν τη ρωτώ αν υπάρχουν σκέψεις για αντίστοιχες διοργανώσεις και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, μου απαντά με ενθουσιασμό “Φυσικά!”. Ωστόσο, αναφέρει πως “επειδή χρηματοδοτούμε μόνοι μας όλες τις δράσεις και την εφαρμογή, κάτι τέτοιο είναι δύσκολο στο στάδιο που βρισκόμαστε. Είναι για μας αρκετά κοστοβόρο να μεταφέρουμε το περίπτερο σε κάποια άλλη πόλη. Αν, όμως, μπορούσε να αναλάβει το κόστος της μεταφοράς κάποια φιλοζωική, για παράδειγμα στη Θεσσαλονίκη, θα το κάναμε με πολύ μεγάλη χαρά!”.

 

Προς ένα καλύτερο μέλλον

Τελικά, είμαστε σε καλό δρόμο, όσον αφορά στη φιλοζωία; “Είμαστε πολύ καλύτερα, αλλά σίγουρα έχουμε πολύ δρόμο να διανύσουμε ακόμα. Ο εχθρός του καλού είναι πάντα το καλύτερο, οπότε πάντα υπάρχει περιθώριο βελτίωσης. Θεωρώ, όμως, ότι ο κόσμος είναι πια πολύ πιο ευαισθητοποιημένος”, απαντά η Ευγενία.

 

yourpet app Samara

 

Και καταλήγει:

“Εμείς αυτό θέλαμε να πετύχουμε. Να φτιάξουμε μια μεγάλη φιλοζωική κοινότητα, ενώνοντας ανθρώπους που ήθελαν, αλλά δεν ήξεραν πώς να βοηθήσουν. Να συγκεντρωθούμε όλοι σε μία πλατφόρμα, όπου θα βοηθήσουμε τα ζώα, ο ένας τον άλλο, αλλά και τους ίδιους μας τους εαυτούς. Άλλωστε, μόνο κερδισμένοι βγαίνουμε από την επαφή μας με τα ζώα!”.

 

Θέλεις κι εσύ να γίνεις μέλος της υπέροχης κοινότητας YourPet; Κατέβασε την εφαρμογή, πατώντας στους παρακάτω συνδέσμους:

YourPet for iOS

YourPet for Android

 

IG: yourpetapp

[email protected]

“I must be a mermaid, Rango. I have no fear of depths and a great fear of shallow living.” Anais Nin