Home / Family  / Η καραντίνα για εμένα

Η καραντίνα για εμένα

karantina paidia
“Η καραντίνα για εμένα ήταν μια όχι και τόσο ωραία εμπειρία. Ήμασταν κλεισμένοι μέσα στο σπίτι όλη μέρα, απομονωμένοι.”

 

Τα παιδιά έχουν έναν μοναδικό τρόπο να βλέπουν τα πράγματα. Ακόμα και τα πιο δύσκολα, αλλόκοτα και πρωτόγνωρα. Κι έχουν μια -επίσης μοναδική- ικανότητα να αποτυπώνουν τις σκέψεις τους με λέξεις και εικόνες στο χαρτί. Αφιερώνουμε, λοιπόν, τη στήλη μας Kid’s Corner σε αυτήν την παιδική ματιά, που όλα τα γλυκαίνει! Παρακάτω, θα διαβάσεις τις σκέψεις της Ζωής, μιας μαθήτριας της Ε’ Δημοτικού, για την καραντίνα.

 

“Η καραντίνα για εμένα

Η καραντίνα για εμένα ήταν μια όχι και τόσο ωραία εμπειρία. Ήμασταν κλεισμένοι μέσα στο σπίτι όλη μέρα, απομονωμένοι.

Οι γονείς μου δεν πήγαιναν στη δουλειά και εμείς τα παιδιά κάναμε τηλεκπαίδευση μέσω Webex. Δεν πηγαίναμε προπόνηση, διότι όλα ήταν κλειστά. Όλη μου η οικογένεια ήταν φοβισμένη μην κολλήσουμε Covid-19, ενώ είχαμε απομονώσει τη γιαγιά μου, που μένει μαζί μας. Ευτυχώς, βέβαια, είχα την ευκαιρία να έχω υπολογιστή στο δωμάτιό μου, έτσι ώστε μπορούσα να μιλάω με τις φίλες μου μέσω Skype.

Όταν ο καιρός ήταν καλός, βγαίναμε λίγο μπροστά στο σπίτι μας, να πάρουμε λίγο αέρα. Στην καραντίνα, επίσης, δημιουργήσαμε ένα καινούργιο χόμπι (εγώ, ο αδερφός μου και οι γονείς μου). Πηγαίναμε βόλτα στο βουνό κάποια Σάββατα και περπατούσαμε.

Εκτός αυτού, η περισσότερή μου μέρα περνούσε διαβάζοντας βιβλία (σχολικά και εξωσχολικά) και ζωγραφίζοντας. Οι μέρες περνούσαν εύκολα και λίγο βαρετά, καθώς υπήρχε μια περίοδος που είχα να δω τους φίλους και τους παππούδες μου μήνες.

Τώρα, που δεν έχει καραντίνα, χαίρομαι που έχω ξαναγυρίσει στην καθημερινότητά μου. Είδα τους παππούδες μου πρόσφατα και βλέπω πιο συχνά τους φίλους μου. Και βγαίνω λίγο παραπάνω έξω να παίξω. Επίσης, χαίρομαι και που, παρότι τώρα κάνουμε self-test, τουλάχιστον δε φοβάμαι τόσο πολύ μην κολλήσω.

Ζωή

Ε’ Δημοτικού”

 

karantina zoi karantina zoi a

 

♥ Αν και το δικό σου παιδί θέλει να δει τις σκέψεις του δημοσιευμένες στο CozyVibe, στείλε μας το γραπτό και τη ζωγραφιά του στο [email protected]

[email protected]

Your Premium Lifestyle Digital Destination! Do you feel the VIBE?