Ricette meravigliose για να γιορτάσεις τη Διεθνή Ημέρα Ιταλικής Κουζίνας

by Manto Koronakou
Αυτές είναι οι πιο γευστικές συνταγές, για να γιορτάσεις τη Διεθνή Ημέρα Ιταλικής Κουζίνας σαν… vero italianο!

 

Αλήθεια, ποιος μπορεί να αντισταθεί σε λαχταριστά πιάτα ζυμαρικών, αφράτες πίτσες και αμαρτωλά γλυκά με τα ποιοτικότερα υλικά; Δικαίως η ιταλική κουζίνα έχει φανατικούς οπαδούς σε όλο τον κόσμο! Για αυτό και η 17η Ιανουαρίου – ημέρα της γιορτής του Αγίου Αντωνίου, ενός από τους δημοφιλέστερους αγίους και προστάτη των αλλαντοποιών και κρεοπωλών στην Ιταλία – έχει καθιερωθεί ως η Διεθνής Ημέρα Ιταλικής Κουζίνας.

 

Εμείς ψάξαμε και βρήκαμε αγαπημένες ιταλικές συνταγές από Έλληνες σεφ,

ώστε να γιορτάσεις αυτή την ημέρα με τον πιο γευστικό τρόπο!

 

Αραντσίνι μανιταριών, από τον Γιώργο Τσούλη

O chef Γιώργος Τσούλης προτείνει την ιταλική, αγαπημένη συνταγή αραντσίνι μανιταριών. Ένα πεντανόστιμο vegetarian ορεκτικό που θα απογειώσει το τραπέζι σου. Must try.

 

 
Φοκάτσια με πολύχρωμα ντοματίνια, από τον Άκη Πετρετζίκη

Δες πώς να πετύχεις την απόλυτη φοκάτσια με πολύχρωμα ντοματίνια. Μια εύκολη και πεντανόστιμη εκδοχή του διάσημου ιταλικού ψωμιού focaccia με ελαιόλαδο, πολύχρωμα ντοματίνια και ανθό αλατιού!

 

 

Pizza, από τον Γιώργο Τσούλη

Λαχταριστή πίτσα με σπιτική ζύμη από τον Σεφ Γιώργο Τσούλη, για να φτιάχνεις όσες πίτσες θέλεις, με διάφορους συνδυασμούς υλικών, ώστε να καλύψεις τα γούστα όλων!

 

Διεθνή Ημέρα Ιταλικής Κουζίνας
 
Tαλιατέλες (tagliatelle) all’uovo με τριφολάτα μανιταριών, από τον Πάνο Ιωαννίδη

Ένα παραδοσιακό είδος ζυμαρικού και από τα πιο διαδεδομένα στην Ιταλία (προέρχεται από τις περιοχές Εμίλια-Ρομάνια και Μάρκε της Ιταλίας). Ιδού ένας τέλειος συνδυασμός με τριφολάτα μανιταριών, που σίγουρα θα λατρέψεις!

 

Διεθνή Ημέρα Ιταλικής Κουζίνας

 
Vitello Tonnato, από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Όποιος δεν έχει δοκιμάσει ακόμα αυτή την υπέροχη συνταγή Vitello Tonnato, πραγματικά χάνει. Μοσχάρι κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες σαν carpachio cotto, με φανταστική σάλτσα. Το σερβίρουν σαν antipasti και είναι φανταστικό!

 

 
Risotto alla Milanese, από τον Πάνο Ιωαννίδη

Μια συνταγή για Risotto alla Milanese – Ριζότο Μιλανέζε από τον Πάνο Ιωαννίδη, που συνδυάζεται υπέροχα με λευκό κρασί με γεμάτο σώμα και μαλακή υφή. Δοκίμασέ το με ένα Viognier ή Chardonnay Νέου Κόσμου.

 

Διεθνή Ημέρα Ιταλικής Κουζίνας

 
Τιραμισού, από τον Στέλιο Παρλιάρο

Δεν γίνεται να γιορτάσεις τη Διεθνή Ημέρα Ιταλικής Κουζίνας χωρίς γλυκό! Το ιταλικό τιραμισού, με τη γεύση του καφέ να προκαλεί έκρηξη στον ουρανίσκο, κερδίζει πάντα τις εντυπώσεις. Εδώ, η συνταγή για να το απολαύσεις στο σπίτι.

 

 
Panna cotta με βανίλια και αλατισμένη καραμέλα, από τον Πέτρο Συρίγο

Θέλεις μια σοκαριστική πανακότα με άρωμα βανίλιας και πλούσια αλατισμένη καραμέλα; Η πιο δροσερή και εύκολη συνταγή για την ωραιότερη πανακότα με βανίλια και αλατισμένη καραμέλα που έχει γίνει ποτέ!

 

 

Εσύ ποια συνταγή θα επιλέξεις για να γιορτάσεις την Ημέρα Ιταλικής Κουζίνας;

 

You may also like