Home / Good Life  / Κωνσταντινούπολη: Ταξίδι στην πόλη των πόλεων

Κωνσταντινούπολη: Ταξίδι στην πόλη των πόλεων

Η Κωνσταντινούπολη δεν είναι μόνο ένας ανατολίτικος προορισμός, με ευρωπαϊκές προδιαγραφές. Ούσα το σταυροδρόμι μεταξύ Δύσης και Ανατολής, η πόλη των πόλεων, με την ιστορία και τον πολιτισμό της να αποτυπώνονται σε κάθε γωνιά της, προσφέρει όχι απλώς μία ιδιαίτερη ταξιδιωτική διαδρομή, αλλά μία εμπειρία που θα στιγματίσει και θα μαγέψει κάθε επισκέπτη.

 

Η πόλη των πόλεων, όπως έχει βαφτιστεί από πολλούς, μας καλεί να εξερευνήσουμε κάθε πτυχή της, η οποία θα μας ταξιδέψει σε μία γεμάτη ζωή, βασισμένη σε ένα μείγμα από κουλτούρες και πολιτισμούς.

 

Κωνσταντινούπολη

 

Το μουσείο της Αγίας Σοφίας

Η Αγία Σοφία, το εμβληματικό μνημείο της πόλης, έχει αλλάξει πολλές φορές τον χαρακτήρα της μέσα στο πέρασμα του χρόνου. Από ορόσημο της χριστιανικής πίστης και έπειτα τζαμί, πλέον, η επιβλητική Αγία Σοφία λειτουργεί ως μουσείο. Η επίσκεψή της αποτελεί μία μοναδική εμπειρία, όχι μόνο για την ανακάλυψη της βαθιάς ιστορίας της, αλλά και της θέασης ενός από τα πιο επιβλητικά μνημεία στον κόσμο, που προκαλεί δέος σε κάθε επισκέπτη.

 

Κωνσταντινούπολη

 
Τζαμί Σουλεϊμάνιγιε

Το τζαμί του Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπή δεσπόζει πάνω από τον Κεράτιο Κόλπο και αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά μνημεία της οθωμανικής αρχιτεκτονικής του 16ου αιώνα. Έχοντας περιπλέξει στοιχεία ισλαμικής αρχιτεκτονικής με τη βυζαντινή επιρροή,.το μνημείο καταφέρνει να μας γυρίσει πίσω στον χρόνο.

 

Κωνσταντινούπολη

 

Βασιλική Κινστέρνα

Γνωστή, πλέον, ως Γερεμπατάν Σαράι, η Βασιλική Κινστέρνα αποτελεί τη μεγαλύτερη υπόγεια δεξαμενή νερού, που κατασκευάστηκε στην Κωνσταντινούπολη. Ένας ακόμα βυζαντινός θησαυρός, που κρύβει καλά τα μυστικά του κάτω από την πόλη,.προσφέροντας μία καθηλωτική εμπειρία στους επισκέπτες του.

 

Κωνσταντινούπολη

 

Kapali Carsi

Η Κωνσταντινούπολη φημίζεται για τις κλειστές αγορές της. Το Kapali Carsi είναι μία από τις μεγαλύτερες αγορές στον κόσμο, με 60 δρομάκια και 5.000 καταστήματα, που θα μας ταξιδέψουν σε έναν άλλο, μαγικό ανατολίτικο κόσμο, μακριά από την αστική κουλτούρα της Δύσης.

 

 

Μία χαλαρωτική εμπειρία στα χαμάμ της πόλης

Μία επίσκεψη στην Κωνσταντινούπολη απαιτεί την εξερεύνηση των τουρκικών χαμάμ. Η απόλυτη εμπειρία χαλάρωσης, η οποία είχε διαδραματίσει καθαριστικό ρόλο στην κουλτούρα των Ανατολικών χωρών,.υπάρχει σε κάθε γωνιά της πόλης. Ως ιστορική πόλη, η Κωνσταντινούπολη προσφέρει αμέτρητες επιλογές ιστορικών χαμάμ, όπως το Çemberlitaş Hamam και το Cağaloğlu Hamam.

 

Κωνσταντινούπολη

 

Εσύ, θα ανακαλύψεις την πόλη των πόλεων; 

 

[email protected]

“I always loved aesthetics. Not particularly fashion. But an idea of Beauty.” Miuccia Bianchi Prada