Home / Wellness  / Diet & Fitness  / Σνακ για τα ταξίδια του καλοκαιριού

Σνακ για τα ταξίδια του καλοκαιριού

σνακ καλοκαιρινά ταξίδια
Ηλιόλουστες παραλίες, δροσιστικές βουτιές και απολαυστικές διακοπές! Καθώς ετοιμάζεις τις βαλίτσες σου, για να απολαύσεις τις ζεστές μέρες, αφιέρωσε λίγο από τον χρόνο σου στη διατροφή των ημερών, προετοιμάζοντας τα σνακ που θα πάρεις στα ταξίδια σου.

 

Με βάση την προνοητικότητα και την οργάνωση, θα καταφέρεις να μην ξεμείνεις ποτέ από ιδέες, όρεξη ή σνακ, να μην μείνεις για ώρες νηστικός και, φυσικά, να μην αναγκαστείς να τρως μόνο από έξω. Η εύρεση του τέλειου σνακ, που εξισορροπεί την ευκολία και τη γεύση, μπορεί να βελτιώσει την εκδρομή σου στην παραλία! Ακολουθεί ένας οδηγός για τα σνακ των καλοκαιρινών διακοπών, που θα σε κρατήσουν γεμάτο ενέργεια και ικανοποιημένο καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού σου.

 

Αγαπημένα φρούτα

 

Φρέσκα φρούτα εποχής

Τίποτα δεν θυμίζει καλοκαίρι όσο η αφθονία των φρέσκων φρούτων που είναι διαθέσιμα. Το καρπούζι, το πεπόνι, τα ροδάκινα και τα κεράσια δεν είναι μόνο ενυδατικά, αλλά και γεμάτα με βασικές βιταμίνες και αντιοξειδωτικά. Κόψε τα σε φέτες πριν βγεις έξω και αποθήκευσέ τα σε ένα τάπερ, για να διατηρηθούν φρέσκα και δροσερά. Επιπλέον, μπορείς να δημιουργήσεις μια φρουτοσαλάτα, με λίγο γιαουρτάκι και μέλι.

 

fresh fruit snacks

 

Αποξηραμένα φρούτα

Ενώ τα φρέσκα φρούτα είναι ιδανικά για σύντομες εκδρομές, τα αποξηραμένα φρούτα είναι μια φανταστική επιλογή για τις μεγαλύτερες ημέρες εκτός. Είναι εύκολο να τα συσκευάσεις, δεν λιώνουν, δεν χαλάνε από τη ζέστη και δεν απαιτούν ψύξη. Προτίμησε μη ζαχαρούχες εκδοχές βερίκοκων ή σύκων, για να αποφύγεις την προσθήκη σακχάρων. Συνδύασέ τα με μια χούφτα ξηρούς καρπούς για ένα ισορροπημένο σνακ που παρέχει ενέργεια και πρωτεΐνη.

 

Κρατσανιστά σνακ

 

Ξηροί καρποί και σπόροι

Ένα μικρό βαζάκι με ανάμεικτους ξηρούς καρπούς και σπόρους μπορεί να σου σώσει τη ζωή στο παρά πέντε! Τα αμύγδαλα, τα καρύδια, οι ηλιόσποροι και οι κολοκυθόσποροι είναι πλούσια σε καλά λιπαρά, πρωτεΐνες και φυτικές ίνες, καθιστώντας τα super foods αλλά και πεντανόστιμα σνακ. Είναι επίσης εύκολο να τα κουβαλήσεις και μπορούν να αντέξουν την καλοκαιρινή ζέστη, χωρίς να χαλάσουν.

 

σνακ για την παραλία

 

Γκρανόλα και mix δημητριακών

Σκέψου τη σπιτική granola ή mix δημητριακών, όπως βρώμη, διάφορους ξηρούς καρπούς και σπόρους, αποξηραμένα φρούτα και λίγο μέλι. Μπορείς να τα αποθηκεύσεις σε αεροστεγές σακουλάκι και να τα απολαύσεις με τη χούφτα ή να τα ανακατέψεις με γιαούρτι για ένα δροσερό γευματάκι.

 

Σνακ όλο πρωτεΐνη

 

Βραστά αυγά

Τα βραστά αυγά είναι μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης και μπορούν να ετοιμαστούν εκ των προτέρων. Καθάρισέ τα και αποθήκευσέ τα σε ένα ταπεράκι για ένα γρήγορο, ικανοποιητικό σνακ.

 

cheese crackers

 

Τυρί με κράκερς ολικής άλεσης

Το τυρί σε συνδυασμό με κράκερς ολικής άλεσης αποτελεί ένα βολικό και ισορροπημένο σνακ. Επιλέξτε σκληρά τυριά, όπως τσένταρ ή γκούντα, που δεν αλλοιώνονται εύκολα μέσα σε συσκευασίες. Ο συνδυασμός της πρωτεΐνης από το τυρί και των φυτικών ινών από τα κράκερς θα σε κρατήσει χορτάτο και γεμάτο ενέργεια. Για πρόσθετη γεύση, σκέψου να προσθέσεις μερικές φέτες νεκταρίνι ή σταφύλι.

 

Γλυκές λιχουδιές

 

Σπιτικές μπάρες ενέργειας

Δημιουργώντας τις δικές σου μπάρες, μπορείς να ελέγχεις τα συστατικά και να αποφεύγεις την υπερβολική ζάχαρη που υπάρχει σε πολλές του εμπορίου. Δοκίμασε μπάρες χωρίς ζάχαρη με χουρμάδες ή φτιάξε energy balls από φυστικοβούτυρο. Μάλιστα, μπορείς να τα τυλίξεις ξεχωριστά, για να κεράσεις και την παρέα σου!

 

σπιτικές μπάρες

 

Μαύρη σοκολάτα

Για εκείνες τις στιγμές που επιθυμείς κάτι γλυκό, η μαύρη σοκολάτα είναι μια σούπερ επιλογή. Κάποιες μάλιστα με υψηλή περιεκτικότητα σε κακάο, τουλάχιστον 70%, είναι πλούσιες σε σίδηρο. Συνδύασέ τη με μια χούφτα ξηρούς καρπούς ή αποξηραμένα φρούτα για μια ισορροπημένη απόλαυση.

 

Με δυο λόγια

Το κλειδί βρίσκεται στην προετοιμασία! Τα σνακ για τα καλοκαιρινά ταξίδια πρέπει να συνδυάζουν ευκολία και γεύση, χωρίς να κάνεις έκπτωση στην ποιότητα. Μην ξεχνάς πως το φαγητό είναι επένδυση! Επιλέγοντας με σύνεση, μπορείς να απολαύσεις τις ημέρες στην παραλία, χωρίς να θυσιάσεις την καλή σου διατροφή. Από φρέσκα φρούτα και τραγανούς ξηρούς καρπούς μέχρι μπάρες ενέργειας, υπάρχει ένα σνακ που ταιριάζει σε κάθε γούστο και ανάγκη. Ετοίμασε, λοιπόν, το ψυγειάκι σου και απόλαυσε κάθε στιγμή του καλοκαιριού!

 

 

 

Ακολουθήστε τις Restart Diet σε InstagramFacebook και στο restartdiet.gr για οδηγίες σε σχέση με τη διατροφή σας, βίντεο με συνταγές & λύσεις για την οργάνωση της δίαιτάς σας.

 

[email protected]

ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΙ ΓΕΝΟΥΣ ΘΗΛΥΚΟΥ * Η Γεωργία: η κόρη του ‘‘ας κάνουμε ένα meeting’’! Διαιτολόγος Διατροφολόγος, ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης / Master practitioner in eating disorders, ΚΕΑΔΔ / Msc στην αθλητική διατροφή, Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος (in progress) * Η Γιώτα: η κόρη της πατέντας! Β. Διαιτολόγος Διατροφολόγος / Master practitioner in eating disorders, ΚΕΑΔΔ * Η Ναταλία: η κόρη της οργάνωσης! Διαιτολόγος Διατροφολόγος, ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης / FODMAP/ IBSmanagement dietitian, King’s College London * Η Ευγενία: η κόρη του ‘‘πρώτα όμως cafe’’! Διαιτολόγος Διατροφολόγος, Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος