Τώρα που ξεκινούν τα σχολεία όλες οι μαμάδες αναζητούμε ιδέες για εύκολα, υγιεινά και θρεπτικά σνακ που παίρνουν σίγουρα Άριστα 10!
Αισίως ξεκινά αύριο μία νέα σχολική χρονιά. Η χαρά μεγάλη και μαζί με αυτή και πιθανά άγχη για όλα όσα πρέπει να μπουν σε σειρά. Το κεφάλαιο σχολικά σνακ είναι από τα πιο SOS και όλες οι μαμάδες αναζητούμε πρωτότυπες και, κυρίως, υγιεινές λύσεις για τα παιδιά μας, ώστε να πάρουμε από εκείνα το πολυπόθητο… Άριστα 10!
Συγκεντρώσαμε μερικές γρήγορες, νόστιμες και θρεπτικές επιλογές σνακ, σε περίπτωση που είσαι και εσύ σε αναζήτηση:
Σπιτικές μπάρες με βρώμη, χουρμάδες και κακάο
Υλικά
1 φλιτζ. τσαγιού ωμά αμύγδαλα
1 φλιτζ. τσαγιού καρύδια τριμμένα
Προαιρετικά σουσάμι
1½ φλιτζ. τσαγιού χουρμάδες ψιλοκομμένοι
40 γρ. κακάο
60 γρ. βούτυρο αγελάδος
80 γρ. μέλι
ΕκτέλεσηΆριστα
Πολτοποιούμε τους χουρμάδες και τους ανακατεύουμε με τα καρύδια, τη βρώμη και τα αμύγδαλα. Ζεσταίνουμε το μέλι με το βούτυρο μέχρι να λιώσουν και τα ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά.
Αδειάζουμε πάνω σε λαδόκολλα σε ένα ρηχό ταψί το μείγμα και το απλώνουμε να πάει παντού με ένα σχετικό πάχος.
Βάζουμε στην κατάψυξη για 2 ώρες μέχρι να σφίξει και έπειτα κόβουμε σε κομμάτια μπάρας.
Banana Bread χωρίς ζάχαρηΆριστα
Υλικά
3 μπανάνες
1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Πραιρετικά ξηρούς καρπούς
Εκτέλεση
Πολτοποιούμε τις μπανάνες με ένα πιρούνι. Σπάμε τα αυγά και προσθέτουμε το γιαούρτι, ανακατεύοντας καλά. Προσθέτουμε τη βανίλια και το αλεύρι (κοσκινισμένο) και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αν επιθυμούμε βάζουμε στο μείγμα και ξηρούς καρπούς. Ψήνουμε για 45 λεπτά στους 175 °C σε αλευροβουτυρωμένο ταψάκι ή πάνω σε λαδόκολλα.
Αλμυρά muffins με λαχανικά και τυρί
Υλικά
200 γρ αλεύρι
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
100 γρ γιαούρτι
100 ml ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο
3 αυγά
80 γρ φέτα σε κυβάκια
2 κολοκυθάκια
12 ντοματίνια
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Αλμυρά κουλουράκια με γραβιέρα
Υλικά
1 κουτ. γλυκού αλάτι
200 γρ. γραβιέρα πικάντικη, τριμμένη
Εκτέλεση
Σε βαθύ μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα το βούτυρο με το αλάτι. Προσθέτουμε το τυρί και αλεύρι σταδιακά και ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί μια λεία, μαλακή ζύμη. Μπορεί να χρειαστούμε λίγο παραπάνω αλεύρι.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C, στον αέρα, και στρώνουμε μια λαδόκολλα σε ρηχό ταψί.
Πλάθουμε τα κουλουράκια και τα τοποθετούμε πάνω στη λαδόκολλα. Τα ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να φουσκώσουν.
Θα ακολουθήσουν και άλλες ιδέες για σνάκ, που τα παιδιά θα λατρέψουν σίγουρα!Άριστα