Home / Good Life  / Art & Culture  / Η “Día De Los Muertos” ζωντανεύει στο Contemporary Space Athens

Η “Día De Los Muertos” ζωντανεύει στο Contemporary Space Athens

“Dia De Los Muertos”
Η “Dia De Los Muertos” ζωντανεύει στο Contemporary Space Athens, φέρνοντας τους επισκέπτες της νέας έκθεσης κοντά στην πολιτιστική κληρονομιά του Μεξικού. Καλλιτέχνες από όλον τον κόσμο δίνουν το δικό τους εικαστικό αποτύπωμα προς τιμήν της Ημέρας των Νεκρών.

 

Το Chicago Athenaeum: Μuseum for Architecture and Design σε συνεργασία με το European Centre for Architecture, Art, Design and Urban Studies παρουσιάζουν την εικαστική έκθεση “Dia De Los Muertos – The Day of The Dead Exhibition”. Αυτή η ιδιαίτερη έκθεση πρόκειται να εγκαινιαστεί την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου στο European Centre/Contemporary Space Athens, Μητροπόλεως 74, στις 18.00.

 

Η “Ημέρα των Νεκρών, ή αλλιώς “Día De Los Muertos”, είναι μία ημέρα αφιερωμένη στους νεκρούς και αποτελεί σημαντικό κομμάτι της μεξικάνικης παράδοσης και κληρονομιάς. Μάλιστα, η ημέρα αυτή έχει ανακηρυχθεί από την UNESCO ως Ημέρα Παγκόσμιας Άυλης Κληρονομιάς. Η “Día De Los Muertos” είναι μία ευκαιρία συνάντησης και μνήμης,.η οποία περιλαμβάνει εκδηλώσεις όπου ο θάνατος αναγνωρίζεται ως μέρος της φυσικής διαδικασίας της ζωής.

 

“Dia De Los Muertos”

 

Βασικός σκοπός της έκθεσης είναι να αναδείξει τους δημιουργικούς τρόπους με.τους οποίους καλλιτέχνες από όλον τον κόσμο τιμούν τη σημαντική αυτή γιορτή. Καλλιτέχνες από το Μεξικό, την Ιταλία, την Ελλάδα, τις Η.Π.Α, τη Σλοβενία, την Ουκρανία,.τη Γερμανία και το Λουξεμβούργο παρουσιάζουν έργα τέχνης (δισδιάστατα ή τρισδιάστατα), διαφορετικών μέσων τέχνης και έκφρασης. Όλα τα έργα της έκθεσης εξερευνούν δημιουργικά την ουσία και το συναίσθημα αυτών των παραδοσιακών μεξικανικών αξιών. Οι εικόνες, τα σύμβολα και τα μοτίβα είναι ατελείωτα: μνημεία και αναμνήσεις, βωμοί και ιερά, χάρτινα λάβαρα, λουλούδια, κεριά, άγιοι, αγρυπνίες στους τάφους, κ.ά.

 

 Contemporary Space Athens

 

Για τους τολμηρούς επισκέπτες της έκθεσης, μια ομάδα makeup artists από τη Σχολή Μακιγιάζ FREDDYMAKEUPSTAGE-Freddy.Kalobratso θα δώσει με εορταστικό μακιγιάζ το αυθεντικό κλίμα της γιορτής. Η βραδιά των εγκαινίων θα πλαισιωθεί από ένα Music Duet Live.με τη Μαρία Ευαγγελάτου, τον Θοδωρή Λυκουρόπουλο και την τεκίλα Jose Cuervo.

 

H επιμέλεια της έκθεσης έγινε από τον Ιωάννη Καραλιά, Πρόεδρο του European Centre for Architecture Art, Design and Urban Studies,.αρχιτέκτονα, ζωγράφο και ποιητή και τον Christian Narkiewicz-Laine,.Πρόεδρο του Chicago Athenaeum: Museum for Architecture and Design, αρχιτέκτονα, κριτικό τέχνη, ζωγράφο και ποιητή.

 

www.contemporaryspaceathens.com

Fb: @TheEuropeanCentreAthens

Ig: theeuropeancentreathens

[email protected]

“I always loved aesthetics. Not particularly fashion. But an idea of Beauty.” Miuccia Bianchi Prada