Home / Good Life  / Art & Culture  / “Τέχνη & Βιογραφία” στο Τελλόγλειο Ίδρυμα

“Τέχνη & Βιογραφία” στο Τελλόγλειο Ίδρυμα

“Τέχνη & Βιογραφία” ονομάζεται η σειρά online συναντήσεων του Τελλόγλειου Ιδρύματος, αφιερωμένες στην Ιστορία της Τέχνης.

Mια νέα σειρά online συναντήσεων με τον τίτλο “Τέχνη & Βιογραφία” ξεκίνησε στο Τελλόγλειο Ίδρυμα. Η νέα θεματική της σειράς μαθημάτων είναι αφιερωμένη στην Ιστορία της Τέχνης.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να εξετάσουν αναλυτικά τη ζωήκαι το έργο επιλεγμένων καλλιτεχνών όπως των Van Gogh, Gauguin, Matisse, Picasso κ.α. Καλλιτέχνες, οι οποίοι σημάδεψαν με την παραγωγή τους την πορεία της ευρωπαϊκής τέχνης του 19ου και του 20ου αιώνα.

 
 
 
 

Στην “Τέχνη & Βιογραφία” θα φωτιστούν σημεία της προσωπικής ζωής των καλλιτεχνών και θα ερευνηθούν οι συνδέσεις με την εικαστική παραγωγή, η οποία όρισε την πορεία της μοντέρνας τέχνης στον ευρωπαϊκό χώρο. Συνολικά πρόκειται να πραγματοποιηθούν δέκα δίωρες συναντήσεις μέσω της πλατφόρμας Google Meet.

 

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες στο Τμήμα εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Τελλόγλειου και στο  2310991614 (Δευτέρα – Παρασκευή 9:00-16:00).

 
 
 
 

Παράλληλα, το Τελλόγλειο Ίδρυμα συνεχίζει τις σημαντικές  εκθέσεις του. Στις 25 Οκτωβρίου (Παγκόσμια Ημέρα Πρόληψης κατά του Καρκίνου του Μαστού) εγκαινίασε την ατομική έκθεση ζωγραφικής “Αγάπα με”.της Ελένης Βασιλοπούλου. Μέσα από 40 ζωγραφικά έργα ποικίλων διαστάσεων με κέντρο τον άνθρωπο, η Ελένη Βασιλοπούλου μιλάει για την ομορφιά, την ασθένεια, την απώλεια, το σώμα και το τραύμα, τον πόνο, την αγάπη, τη συντροφικότητα, τη δύναμη της ζωής.

 
 

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath