Home / Good Life  / Ζάκυνθος: Το Fiore di Levante του Ιονίου

Ζάκυνθος: Το Fiore di Levante του Ιονίου

Ζάκυνθος
Η Ζάκυνθος, ή αλλιώς το Fiore di Levante, είναι ένα πανέμορφο νησί, το οποίο φημίζεται για τις Caretta Caretta, αλλά και το εντυπωσιακό Ναυάγιο. Κάθε χρόνο, το νησί του Ιονίου προσελκύει χιλιάδες τουρίστες, οι οποίοι έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν όλες τις κρυμμένες -και μη- ομορφιές του. Ανακάλυψε και εσύ μερικές από τις πιο όμορφες τοποθεσίες της Ζακύνθου. 

 

Οι Βενετσιάνοι αποκαλούσαν το νησί Fiore di Levante, το οποίο σημαίνει Άνθος της Ανατολής. Η ονομασία αυτή περιγράφει απόλυτα την πλούσια φυσική ομορφιά του νησιού, συμπεριλαμβανόμενης της ποικιλίας των 7.000 λουλουδιών που ανθίζουν εδώ κάθε χρόνο. Παράλληλα, πέρα από τη μαγευτική φύση που την περιβάλλει, η Ζάκυνθος είναι γνωστή για τις μοναδικές της παραλίες με τα κρυστάλλινα νερά, καθώς και για τις χελώνες Caretta Caretta. Πλέον, το νησί του Ιονίου αποτελεί έναν μοναδικό προορισμό με αμέτρητες επιλογές διασκέδασης, νυχτερινής ζωής και θαλάσσιων σπορ.

 

Ζάκυνθος

 

Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο

Η Ζάκυνθος είναι φημισμένη για το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο της. Είναι ένας από τους πιο σημαντικούς βιοτόπους στην Ελλάδα, για την προστασία του αναπαραγόμενου πληθυσμού της θαλάσσιας χελώνας Caretta Caretta στη Μεσόγειο. Οι θαλάσσιες χελώνες ξεκινούν την Άνοιξη, για να αφήσουν τα αυγά τους στις παραλίες Γέρακας, Δάφνη, Καλαμάκι, Μαραθονήσι και Σεκάνια.

 

Ζάκυνθος Caretta Caretta

 

Επίσκεψη στο Ναυάγιο

Το ξακουστό Ναυάγιο στη Ζάκυνθο εντοπίστηκε για πρώτη φορά το 1980, όταν το πλοίο με όνομα “Παναγιώτης” ξεβράστηκε στην ακτή του τότε Άη Γιώργη. Έκτοτε, η παραλία έμεινε γνωστή με το όνομα Ναυάγιο. Αυτή η παραλία της Ζακύνθου είναι μία από τις πιο γνωστές παραλίες της Ελλάδας και δεν απορούμε γιατί. Τόσο η ιστορία του, όσο και το ίδιο το πλοίο, δημιουργούν ένα εντυπωσιακό θέαμα, γεμάτο μυστήριο.

 

Ζάκυνθος Ναυάγιο

 

Βουτιές στις παραλίες του Λαγανά και του Καλαμακίου

Οι παραλία του Λαγανά και του Καλαμακίου είναι από τις πιο γνωστές του νησιού. Μάλιστα, η μία αποτελεί συνέχεια της άλλης. Οι χρυσαφένιες αμμουδιές τους, σε συνδυασμό με τα καταγάλανα, ρηχά νερά τους τις καθιστούν απόλυτους προορισμούς για καλοκαιρινές βουτιές! Είναι δύο αρκετά οργανωμένες παραλίες, που προσφέρουν αμέτρητες επιλογές για θαλάσσια σπορ. Μάλιστα, από την παραλία του Λαγανά μπορείς να πάρεις ένα από τα καραβάκια, για να θαυμάσεις τις χελώνες Caretta Caretta.

 

 Λαγανάς

 

Γέρακας

Μία ακόμα πανέμορφη παραλία στη Ζάκυνθο, είναι εκείνη του Γέρακα. Είναι η πιο νότια παραλία του νησιού, με μία απέραντη αμμουδιά που καταλήγει σε ένα μικρό ακρωτήρι. Μάλιστα, από τον Μάιο μέχρι και τον Οκτώβριο, οι χελώνες Caretta Caretta επισκέπτονται την παραλία, για να γεννήσουν τα αυγά τους. Ωστόσο, ακριβώς επειδή την έχουν επιλέξει οι χελώνες για την αναπαραγωγή τους, η παραλία προστατεύεται από το θαλάσσιο πάρκο. Για αυτό, δεν υπάρχουν τουριστικές εγκαταστάσεις. Επίσης, είναι χρήσιμο να γνωρίζεις ότι η κοινότητα έχει απαγορεύσει την είσοδο μισή ώρα πριν τη δύση και μισή ώρα μετά την ανατολή του ηλίου.

 

Ζάκυνθος Γέρακας

 

Περιήγηση στις  γαλάζιες σπηλιές της Ζακύνθου

Οι γαλάζιες σπηλιές είναι ένα μοναδικό φυσικό αξιοθέατο μέσα στη θάλασσα της Ζακύνθου. Μπορείς να τις επισκεφτείς είτε με σκάφος, είτε με οργανωμένες εκδρομές με βάρκα. Ωστόσο, αν είσαι ανήσυχο πνεύμα, τότε μπορείς να επισκεφτείς τις γαλάζιες σπηλιές του νησιού με θαλάσσιο καγιάκ ή κανό! Η δραστηριότητα αυτή, αντί της βάρκας, προσφέρει μία μοναδική εμπειρία περιπέτειας. Μάλιστα, υπάρχουν πολλά μικρά περάσματα, μέσα από τα οποία χωράνε μόνο τα κανό. Έτσι, θα έχεις την ευκαιρία να θαυμάσεις ολόκληρο το μεγαλείο των γαλάζιων σπηλιών. Οι περισσότερες εκδρομές έχουν ως αφετηρία τον Άγιο Νικόλαο. 

 

γαλάζιες σπηλιές κανό

 

[email protected]

“I always loved aesthetics. Not particularly fashion. But an idea of Beauty.” Miuccia Bianchi Prada