Home / Good Life  / Γαλάζιες Σημαίες: Οι παραλίες που πρέπει να επισκεφτείς

Γαλάζιες Σημαίες: Οι παραλίες που πρέπει να επισκεφτείς

Γαλάζιες Σημαίες
Η Ελλάδα βρίσκεται ξανά στη 2η θέση παγκοσμίως, συγκεντρώνοντας 581 Γαλάζιες Σημαίες για το 2022. Ο νομός Χαλκιδικής καταλαμβάνει επάξια την πρώτη θέση με τις περισσότερες βραβευμένες παραλίες και ακτές της χώρας. Δείτε παρακάτω ποιες παραλίες έχουμε ξεχωρίσει για τις καλοκαιρινές μας αποδράσεις στη θάλασσα.

 

Οι Γαλάζιες σημαίες αποτελούν εδώ και 35 χρόνια σύμβολο οικολογικής ποιότητας σε πάνω από 50 χώρες παγκοσμίως. Η οικολογική δράση του εθελοντικού προγράμματος Γαλάζια Σημαία (Blue Flag) ξεκίνησε τη δεκαετία του ’80. Σήμερα, συμμετέχουν στο πρόγραμμα συνολικά 51 χώρες από όλες σχεδόν τις Ηπείρους.

Φέτος, η Διεθνής Επιτροπή βράβευσε συνολικά 4.194 ακτές, 732 μαρίνες και 116 τουριστικά σκάφη σε ολόκληρο τον κόσμο. Η χώρα μας συγκέντρωσε 581 βραβεύσεις ‘Blue Flags’ με πρώτο νόμο αυτόν της Χαλκιδικής, ο οποίος συγκέντρωσε 96 Γαλάζιες Σημαίες. Εφόσον ο καιρός μάς ευνοεί από τωρά με υψηλές θερμοκρασίες, πάμε να δούμε τις παραλίες που έχουμε ξεχωρίσει για τις φετινές βουτιές μας!

 

Παραλία Κακούδια – Ιερισσός Χαλκιδικής

Καθώς η Χαλκιδική είναι η πρωταγωνίστρια των Blue Flags, δεν ήταν δυνατόν να μη βρίσκεται στην κορυφή της λίστας μας. Η παραλία Κακούδια είναι φυσική προέκταση της παραλίας της Ιερισσού. Με μήκος 2 χιλιομέτρων, είναι μία αμμώδης παραλία με διάσπαρτα βραχάκια στην άκρη της θάλασσας. Αυτό που θα πρέπει να γνωρίζετε για την Κακούδια είναι ότι δεν είναι οργανωμένη παραλία. Γι’ αυτό, καλό θα ήταν να είστε προετοιμασμένοι και εφοδιασμένοι.

 

Γαλάζιες Σημαίες

 

Καβουρότρυπες Χαλκιδικής

Στην ανατολική πλευρά της χερσονήσου της Σιθωνίας υπάρχει ένα μοναδικό σύμπλεγμα από παραλίες, γνωστές ως Καβουρότρυπες. Πρόκειται για μικρούς κολπίσκους, κρυμμένους πίσω από ένα μοναδικό τοπίο πεύκων. Τα κρυστάλλινα, γαλαζοπράσινα νερά σε συνδυασμό με τα λευκά βράχια και το πράσινο τοπίο την κάνουν δικαιωματικά μία από τις καλύτερες παραλίες της Χαλκιδικής.

 

Γαλάζιες Σημαίες

 

Canal d’amour Κέρκυρα

Το Canal d’amour, ή αλλιώς το Κανάλι της Αγάπης, είναι ίσως η πιο διάσημη παραλία της Κέρκυρας. Βρίσκεται μεταξύ των χωριών Σιδάρι και Περουλάδες, σε απόσταση περίπου 32 χιλιομέτρων από την πόλη της Κέρκυρας. Ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι το όνομά της προέρχεται από μια παράδοση του νησιού, που θέλει τα ζευγάρια που κολυμπούν στα νερά της να μένουν για πάντα ερωτευμένα.

 

Γαλάζιες Σημαίες

 

Μυλοπόταμος Πηλίου

Ο Μυλοπόταμος είναι μία από τις πιο διάσημες παραλίες του Πηλίου. Διαθέτει χρυσαφένια άμμο, μικρές πετρούλες και γαλαζοπράσινα νερά. Η καθαρότητα των νερών της παραλίας καθιστά τον Μυλοπόταμο σταθερό κάτοχο Γαλάζιας Σημαίας εδώ και πολλά χρόνια.

 

 

Καλόγρια Αχαΐας

Με τα πεντακάθαρα γαλαζοπράσινα νερά της και την απέραντη αμμουδιά της, η παραλία Καλόγρια της Αχαΐας κερδίζει επάξια μία θέση στη λίστα με της αγαπημένες μας παραλίες.

 

 

Κουκουναριές – Σκιάθος 

Μία παραλία που συνδυάζει χρυσή αμμουδιά, ένα πυκνό δάσος και μία λίμνη με αλμυρό νερό. Οι Κουκουναριές είναι το ιδανικό μέρος για παρέες, οικογένειες και ζευγάρια.

 

 

Πόρτο Κατσίκι – Λευκάδα 

Το Πόρτο Κατσίκι είναι μία από τις πιο όμορφες παραλίες της Ελλάδας. Βρίσκεται στο νότιο μέρος της Λευκάδας ανάμεσα σε ένα κοίλο βράχο και νοτιοδυτικά της πόλης του νησιού. Μάλιστα, το όνομά της προήλθε από τις κατσίκες, που μπορούσαν να φτάσουν σε αυτήν τη δύσβατη παραλία.

 

 

Δείτε εδώ την ολοκληρωμένη λίστα με τις βραβευμένες παραλίες της Ελλάδας για το 2022.

[email protected]

“I always loved aesthetics. Not particularly fashion. But an idea of Beauty.” Miuccia Bianchi Prada