Home / Wellness  / Health  / “Επιδέρμια”: Ενημερωτική εκδήλωση για την ψωρίαση

“Επιδέρμια”: Ενημερωτική εκδήλωση για την ψωρίαση

“Επιδέρμια”
Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ψωρίασης, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Ασθενών με Ψωρίαση και Ψωριασική Αρθρίτιδα, “Επιδέρμια”, διοργανώνει διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση σχετικά με τη νόσο.

 

Η 29η Οκτωβρίου έχει καθιερωθεί, ήδη από το 2004, ως Παγκόσμια Ημέρα Ψωρίασης, με πρωτοβουλία της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ψωρίασης. Έκτοτε, αυτή η ημέρα είναι αφιερωμένη σε άτομα, τα οποία πάσχουν από ψωρίαση ή ψωριασική αρθρίτιδα. Φέτος, στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης και της ενημέρωσης για τη νόσο, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Ασθενών με Ψωρίαση και Ψωριασική Αρθρίτιδα, “Επιδέρμια”, διοργανώνει διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση σχετικά με τη νόσο. Η ηλεκτρονική εκδήλωση πρόκειται να πραγματοποιηθεί σήμερα, 24 Οκτωβρίου και ώρα 6:30 το απόγευμα.

 

Τι είναι η ψωρίαση;

Είναι μια συχνή, χρόνια, φλεγμονώδης δερματοπάθεια, που προσβάλλει περίπου το 2% του πληθυσμού και διαφέρει ανάλογα με τη φυλή, το γεωγραφικό πλάτος και άλλους περιβαλλοντικούς παράγοντες. Οι άντρες και οι γυναίκες προσβάλλονται εξίσου, ενώ η συνήθης ηλικία εμφάνισης συμπτωμάτων είναι η 3η – 4η δεκαετία της ζωής. Περίπου 10-15% των ασθενών εμφανίζουν τη νόσο πριν την ηλικία των 10 ετών. Στην περίπτωση αυτή, προσβάλλεται μεγαλύτερη έκταση του σώματος και η νόσος ανταποκρίνεται σημαντικά λιγότερο στην τοπική θεραπεία.

 

Παγκόσμια Ημέρα Ψωρίασης

 

Λίγα λόγια για το “Επιδέρμια”

Το “Επιδέρμια” είναι ένας Πανελλήνιος Σύλλογος ασθενών με ψωρίαση και ψωριασική αρθρίτιδα, με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Δημιουργήθηκε το 2014 αποκλειστικά από ασθενείς, μέσα από την πρόδηλη ανάγκη τους να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους. Ο πρωταρχικός στόχος του “Επιδέρμια” είναι η διεκδίκηση των δικαιωμάτων των ασθενών με ψωρίαση και ψωριασική αρθρίτιδα και η υποστήριξή τους με κάθε δυνατό τρόπο και μέσο.

 

Κεντρικοί ομιλητές της εκδήλωσης είναι ο Δημήτριος Ιωαννίδης, Καθηγητής Δερματολογίας- Αφροδισιολογίας Α.Π.Θ., Διευθυντής Α’ Δερματολογικής και Αφροδισιολογικής Κλινικής, Νοσοκομείο Αφροδισίων και Δερματικών Νοσημάτων Γ.Ν.Θ. «Ιπποκράτειο» και ο Αλέξανδρος Κατούλης, Καθηγητής Δερματολογίας- Αφροδισιολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Διευθυντής Β΄ Πανεπιστημιακής Κλινικής Δερματικών και Αφροδισίων Νόσων, Π.Γ.Ν. «Αττικόν».

 

Το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να θέσει τα ερωτήματά του στους ομιλητές, κατά τη διάρκεια της συζήτησης. Έτσι, όλες οι ερωτήσεις θα απαντηθούν σε πραγματικό χρόνο. Την εκδήλωση μπορούν να παρακολουθήσουν όλοι όσοι το επιθυμούν δωρεάν, στη σελίδα του “Επιδέρμια” στο Facebook.

 

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με τη χορηγία των εταιρειών Genesis Pharma, Janssen και Leo Pharma.

 

www.epidermia.gr

fb: @epidermia

 

[email protected]

“I always loved aesthetics. Not particularly fashion. But an idea of Beauty.” Miuccia Bianchi Prada