Home / Good Life  / Ένα μαγευτικό ταξίδι με θέα την ομορφιά της Πελοποννήσου! (part 2)

Ένα μαγευτικό ταξίδι με θέα την ομορφιά της Πελοποννήσου! (part 2)

Πελοποννήσου
Συνεχίζουμε τη μοναδική ταξιδιωτική εμπειρία μας, ανακαλύπτοντας τους πιο μαγευτικούς προορισμούς της ανατολικής Πελοποννήσου!

 

Αφού έχουμε τελειώσει με την περιήγηση στις πιο μαγευτικές γωνιές της δυτικής Πελοποννήσου, ήρθε η ώρα να εξερευνήσουμε την ανατολική πλευρά της! 

 

Τα παραθαλάσσια χωριά της Μάνης

36 χλμ μακριά από την Καλαμάτα βρίσκεται η Καρδαμύλη, η οποία φημίζεται για τα παλιά, καλοδιατηρημένα πυργόσπιτα, αλλά και για τη μαγευτική παραλία Φονιάς. Μάλιστα, το χωριό αυτό έγινε σκηνικό για τα γυρίσματα της ταινίας Before Midnight, ενώ το περιοδικό Travel + Leisure το πρόσθεσε.στη λίστα με τα 25 ομορφότερα χωριά της Ευρώπης.

 

 

Παράλληλα, 45 χλμ ανατολικά από την πόλη της Καλαμάτας, βρίσκεται το χωριό της Στούπας, που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από κάθε άλλο παραθαλάσσιο προορισμό. Ένα από τα “μυστικά” της Στούπας είναι η μαγευτική παραλία της Καλογριάς, στην οποία έζησε για δύο χρόνια ο Νίκος Καζατζάκης. Μάλιστα, στο βόρειο τμήμα της ακρογιαλιάς υπάρχει ακόμα το σπίτι που έζησε με τον Ζορμπά,.ενώ στο νότιο άκρο υπάρχει η σπηλιά του Καζαντζάκη”,.που μπορεί κάποιος να την επισκεφθεί είτε κολυμπώντας είτε με βάρκα.

 

 

Το σπήλαιο του Διρού

Το σπήλαιο Διρού βρίσκεται στα δυτικά παράλια της Λακωνικής Χερσονήσου, στον Όρμο του Διρού. Εκτός από την ιδιαίτερη εσωτερική θέα που έχει δημιουργήσει, με το πέρασμα του χρόνου, η ίδια η φύση,.το σπήλαιο του Διρού κρύβει μία μοναδική ιστορία και μας προσκαλεί να την ανακαλύψουμε.

 

 

Η μαγευτική Ελαφόνησος

Η Ελαφόνησος είναι το μοναδικό νησί της Λακωνίας, σε απόσταση μόλις 500 μέτρων από την απέναντι ακτή, και είναι από τα λίγα νησιά που μπορεί κανείς να προσεγγίσει οδικώς. Βυθιστείτε στα γαλαζοπράσινα νερά κι αφήστε τη θάλασσα να σας διηγηθεί την ιστορία του νησιού των ελαφιών, συνδεδεμένη με θαλασσοπόρους, ταξιδιώτες και πειρατές που έβρισκαν καταφύγιο στα φιλόξενα ακρογιάλια του “Σμιγοπέλαγου” νησιού.

 

Πελοποννήσου

 
Μία “βουτιά” στην Ιστορία

Το μικρό χωριό της Αρχαίας Κορίνθου, με τον σπουδαίο αρχαιολογικό χώρο και τους λιγοστούς μόνιμους κατοίκους,.βρίσκεται πολύ κοντά στη σύγχρονη πόλη της Κορίνθου και σας καλεί σε μία περιπέτεια πίσω στο μεγαλείο της αρχαίας Ελλάδας.

 

Ένας ακόμα προορισμός που κρύβει όλα τα μυστικά της αρχαιότητας, είναι οι Μυκήνες στην Αργολίδα. Εκεί, μπορείτε να θαυμάσετε την Πύλη των Λεόντων, καθώς και τον εντυπωσιακό θολωτό τάφο του Αγαμέμνονα

 

Πελοποννήσου
 
Το αρχοντικό Ναύπλιο

Το γραφικό Ναύπλιο, το οποίο χαρακτηρίζεται από άπλετο ρομαντισμό, αρχοντιά και πολυτέλεια. Μία ζωντανή πόλη, η οποία προσκαλεί τον κάθε επισκέπτη να ανακαλύψει τα μυστικά της.

 

 

Το κοσμικό στέκι της Πελοποννήσου

Ένας ακόμα επίγειος παράδεισος στην Πελοπόννησο. Το Πόρτο Χέλι, με τα γαλήνια νερά του και τους χαλαρούς ρυθμούς ζωής του, είναι ο ιδανικός προορισμός για καλοκαιρινές διακοπές. Με την επίσκεψή σας στο Πόρτο Χέλι μην παραλείψετε να περιηγηθείτε στον Άγιο Αιμιλιανό,.στην Ερμιόνη, καθώς και στις παραλίες Χινίτσα και Κουνούπι.

 

Πελοποννήσου

 

Κεντρική φωτογραφία: Ελαφόνησος 

[email protected]

“I always loved aesthetics. Not particularly fashion. But an idea of Beauty.” Miuccia Bianchi Prada