Home / Good Life  / Το Ζάγκρεμπ μοιάζει βγαλμένο από… παραμύθι!

Το Ζάγκρεμπ μοιάζει βγαλμένο από… παραμύθι!

Ζάγκρεμπ
Το Ζάγκρεμπ είναι μία πόλη, που δεν ήξερες ότι πρέπει να επισκεφτείς! Πολιτισμός, ιστορία και το έντονο στοιχείο του lifestyle περιπλέκονται, κάνοντας την πρωτεύουσα της Κροατίας τον ιδανικό προορισμό για σένα!

 

Η πρωτεύουσα της Κροατίας είναι ένα από τα ταξιδιωτικά “διαμάντια” της Ευρώπης. Είναι μία πόλη, που συνδυάζει με τον πιο όμορφο τρόπο τον παραδοσιακό πολιτιστικό πλούτο της χώρας με τη σύγχρονη ζωή των Δυτικών πολιτισμών. Τόσο αρχοντική και γραφική, όσο και μοντέρνα, το Ζάγκρεμπ είναι ένας προορισμός για διακοπές βγαλμένες από… παραμύθι! Μάλιστα, για να καταφέρεις να γνωρίσεις όλες τις πτυχές της πρωτεύουσας, χρειάζεσαι μόνο 3 ημέρες! Δες παρακάτω μερικά από τα πιο must-visit αξιοθέατα, που θα σε κάνουν να το λατρέψεις.

 

Κροατία

 

Μουσείο Meštrović Atelier

Αφιερωμένο στα έργα του Ivan Meštrović, που σημάδεψαν την πολιτιστική κληρονομιά της Κροατίας, το μουσείο Meštrović είναι το ιδανικό μέρος για να γνωρίσεις τον καλλιτεχνικό πολιτισμό της χώρας. Μάλιστα, ο μεγάλος αυτός καλλιτέχνης ασχολήθηκε με τη γλυπτική, την αρχιτεκτονική, αλλά και τη συγγραφή. Ο Meštrović ήταν, στην ουσία, εκείνος που έβαλε τα γερά θεμέλια για την ανάπτυξη της μοντέρνας τέχνης στην Κροατία.

 

 
Museum of Broken Relationships

Το Μουσείο των Πληγωμένων Σχέσεων είναι ένα ιδιαίτερο αξιοθέατο, το οποίο φτιάχτηκε για να “ξορκίσει” το κακό του χωρισμού και του ανεκπλήρωτου έρωτα!

 

 

The Upper Town

Φυσικά, αν επισκεφτείς το Ζάγκρεμπ, επιβάλλεται να εξερευνήσεις το γνωστό Upper Town. Εκεί, θα συναντήσεις όλη την πόλη συγκεντρωμένη. Στο Upper Town θα βρεις τα πιο γνωστά αξιοθέατα της πόλης, παραδοσιακά μαγαζάκια και κάποια από τα καλύτερα εστιατόρια και καφέ.

 

Ζάγκρεμπ

 

Η εκκλησία του Αγίου Μάρκου

Κτισμένη με το χαρακτηριστικό γοτθικό ρυθμό, η εκκλησία του Αγίου Μάρκου είναι ένα από τα πιο επιβλητικά κτίρια της πόλης. Αποτελεί μέχρι σήμερα σύμβολο του Τριμερούς Βασιλείου και, ταυτόχρονα, το πιο διάσημο αξιοθέατο στην παλιά πόλη του Ζάγκρεμπ.

 

Croatia

 

Επισκέψου το όμορφο και γραφικό Ζάγκρεμπ και ζήσε το δικό σου σύγχρονο παραμύθι! 

 

[email protected]

“I always loved aesthetics. Not particularly fashion. But an idea of Beauty.” Miuccia Bianchi Prada