Home / Good Life  / Μεθυστικά Χριστούγεννα με Eggnog και Glühwein!

Μεθυστικά Χριστούγεννα με Eggnog και Glühwein!

Το Εggnog και το Glühwein είναι με βεβαιότητα τα δύο must ποτά των εορταστικών ημερών. Για τα πιο μεθυστικά Χριστούγεννα ξεκίνα να σημειώνεις!

Αν τα βλέπεις στις χριστουγεννιάτικες ταινίες και ακόμα δεν τα έχεις φτιάξει, ήρθε η ώρα να το κάνεις! Το Eggnog και το Glühwein (ζεστό κρασί) είναι δύο αμιγώς εορταστικά ποτά, που μπορούν μεμιάς να φέρουν στο σπίτι σου τα πιο μεθυστικά Χριστούγεννα!

 

Οι συνταγές τους είναι πολύ εύκολες, με υλικά που σίγουρα έχεις ήδη στο ντουλάπι, και είναι η ιδανική πρόταση για εορταστικές συναθροίσεις στο σπίτι με φίλους. Τα αρώματα και η γεύση τους δημιουργούν τις καταλληλότερες συνθήκες για cozy στιγμές πλάι στο τζάκι και στο χριστουγεννιάτικο δέντρο.

 

Πάμε να δούμε μαζί τις δύο δημοφιλείς συνταγές, που σίγουρα θα απολαύσεις εσύ και οι καλεσμένοι σου.

 

Συνταγή για Eggnog (14 ποτήρια)

Tα υλικά που θα χρειαστείς:

500 m κρέμα σαντιγί, χλιαρό γάλα και bourbon

125 ml ρούμι

6 ασπράδια (χτυπημένα σε σφιχτή μαρέγκα)

6 κρόκοι και 200 γραμμ. ζάχαρης (χτυπημένα σε μπεν μαρί)

 

H εκτέλεση

Ανακάτεψε τη μαρέγκα με το μείγμα των αυγών μέχρι να ομογενοποιηθούν και στη συνέχεια πρόσθεσε την κρέμα, το γάλα και το bourbon.

Στη συνέχεια, αφού έχουν ανακατευτεί καλά πρόσθεσε το ρούμι.

Πασπάλισε με κανέλα σε σκόνη και σέρβιρε με ένα ξυλάκι κανέλας.

 

 

Συνταγή για Glühwein (ζεστό κρασί)

Τα υλικά που θα χρειαστείς:

1 lt ξηρό κόκκινο κρασί π.χ Merlot 
3/4 φλ. νερό
3/4 φλ. ζάχαρη κρυσταλλική ή καστανή 
2 πορτοκάλια
2 ξυλάκια κανέλας
1/4 κ.γλ κάρδαμο
2 κομμάτια αστεροειδή γλυκάνισο
10 γαρύφαλλα
1 μοσχοκάρυδο (τριμμένο)
1 στικ βανίλιας ή 1/2 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
150 ml brandy ή κονιάκ 
 
H εκτέλεση

Κόψε το ένα πορτοκάλι σε ροδέλες και στύψε το άλλο σε χυμό. 

Ζέστανε σε μέτρια φωτιά το νερό με τη ζάχαρη και, μόλις το μείγμα ομογενοποιηθεί, ρίξε το κρασί και τα μπαχαρικά (τριμμένο κάρδαμο, αστεροειδής γλυκάνισος, ξυλάκια κανέλας και γαρύφαλλα), αλλά και τις ροδέλες πορτοκάλι και τη βανίλια. 

Αφού τρίψεις λίγο μοσχοκάρυδο ρίξε μέσα και τον χυμό πορτοκαλιού. Άσε το μείγμα να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά, χωρίς να βράσει, γιατί θα εξατμιστεί το αλκοόλ.

Αφού το βγάλεις από τη φωτιά πρόσθεσε το μπράντι ή το κονιάκ. Αφού σουρώσεις το τελικό μείγμα σέρβιρε με στικ κανέλας ή αστεροειδή γλυκάνισο.

 

 

Tα φετινά Χριστούγεννα θα είναι απλά μεθυστικά!

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath