Home / Lifestyle  / Mαίρη Καλύμνου: A world-hopping travel girl

Mαίρη Καλύμνου: A world-hopping travel girl

cozy vibe lifestyle made in Greece
H Μαίρη Καλύμνου τα τελευταία χρόνια “πετάει” κυριολεκτικά στα σύννεφα, αφού εδώ και μια δεκαετία εργάζεται ως VIP αεροσυνοδός, βιώνοντας μοναδικές ταξιδιωτικές εμπειρίες με τον πιο luxurious τρόπο. Σήμερα, μοιράζεται τη μεγάλη της αγάπη για τα ταξίδια μέσα από blog MARYHOP, ενώ παράλληλα από το 2016 διατηρεί το Κέντρο Καριέρας  “THE VIP EXCELLENCE εκπαιδεύοντας εκκολαπτόμενες αεροσυνοδούς. Αυτή τη φορά “ταξιδεύει” μαζί μας και μοιράζεται ταξιδιωτικά μυστικά, συμβουλές και μελλοντικούς σταθμούς.

 

Ήταν πάντα όνειρό σου να ταξιδεύεις στους αιθέρες; Τι σημαίνει να είσαι VIP αεροσυνοδός;

Από μικρή είχα ένα όνειρο: όταν μεγαλώσω να κάνω μία δουλειά που θα αγαπώ,  θα με ενθουσιάζει και θα μου δίνει την ευκαιρία να αντιμετωπίζω νέες προκλήσεις καθημερινά. Δεν ονειρευόμουν αυτό το επάγγελμα, ούτε και έβλεπα με λαχτάρα τα αεροπλάνα – δεν είχα άλλωστε την ευκαιρία να πετάξω ποτέ στη ζωή μου πριν από τα 18. Όταν, ωστόσο, φόρεσα τη στολή, κατάλαβα πως ήταν κάτι καρμικό, σα να ήρθαν τα πάντα στη ζωή μου με τέτοιον τρόπο, ώστε μπω στον χώρο της αεροπορίας. Μετρώντας ήδη μία δεκαετία ως VIP αεροσυνοδός, μπορώ να πω με σιγουριά πως αυτή η δουλειά ήταν η καλύτερη ευκαιρία που είχα στη ζωή μου, για να εξελιχτώ με τον καλύτερο τρόπο. VIP αεροσυνοδός σημαίνει υπευθυνότητα, υψηλό επίπεδο υπηρεσιών, συνέπεια, εχεμύθεια, σκληρή προετοιμασία και το βασικότερο… μία ζωή γεμάτη εναλλαγές!

 

Ποια θα χαρακτήριζες ως ultimate ταξιδιωτική εμπειρία από αυτές που μέχρι σήμερα έχεις βιώσει; Ποια στοιχεία συνδυάζει κατά τη γνώμη σου ο τέλειος travel προορισμός;

Ο τέλειος travel προορισμός είναι κάτι τελείως υποκειμενικό. Για μένα το τέλειο ταξίδι είναι αυτό που μου αφήνει τις πιο δυνατές αναμνήσεις, αυτό που δεν είναι απλά εικόνες, αλλά και έντονες μυρωδιές, πρωτόγνωρα συναισθήματα… Είναι εκείνο το ταξίδι που νιώθεις πως έχει αλλάξει τη ζωή σου. Ένα τέτοιο ταξίδι ήταν για μένα το Αφρικανικό Σαφάρι στα βάθη της σαβάνας στη Μποτσουάνα, μία εμπειρία που άλλαξε πολύ τον τρόπο που αντιλαμβάνομαι το ταξίδι, και ειδικότερα επιβεβαίωσε την αντίληψη που είχα πάντα για την επαφή μας με τη φύση και τον σεβασμό που πρέπει να επιδεικνύουμε στο φυσικό περιβάλλον των ζώων, μακριά από ζωολογικούς κήπους και θεματικά πάρκα με έγκλειστα ζώα. Ήταν η πιο δυνατή ταξιδιωτική μου εμπειρία, αν θα μπορούσα να βάλω σειρά σε όλα αυτά που έχω ζήσει στα 11 χρόνια που ταξιδεύω.

(link εδώ: http://www.maryhop.com/blog/gr/categories/botswana)

 

cozy vibe lifestyle made in Greece

  cozy vibe lifestyle made in Greece  cozy vibe lifestyle made in Greece

 

Το 2016 δημιούργησες το πρώτο κέντρο καριέρας “Vip Excellence”, με εξειδίκευση στο Business Aviation. Πώς ξεκίνησε το συγκεκριμένο εγχείρημα, πού απευθύνεται και ποια η απήχηση του έως σήμερα;

Το “The Vip Excellence” είναι ένα Κέντρο Καριέρας αεροσυνοδών, το πρώτο αυτής της κατεύθυνσης στην Ελλάδα και από τα λίγα παγκοσμίως. Το TVE ξεκίνησε σαν ένα δικό μου όνειρο, μία δική μου λαχτάρα να βοηθήσω όλους όσους/ες  ξεκινούν τώρα να βρουν τον σωστό δρόμο προς το επάγγελμα του/της αεροσυνοδού, από κάποια που είναι πραγματικά στον χώρο και έχει εμπειρία στα χέρια της. Κάτι που έλειψε από τη δική μου ζωή, μιας που δεν είχα συμβουλές και βοήθεια από κανέναν όταν ξεκίνησα. Η ιδέα ήταν αρχικά να “χτίσω” ένα σεμινάριο για VIP Flight Attendants, κάτι που επίσης δεν υπάρχει στην Ελλάδα, και να το εμπλουτίσω με τις γνώσεις μου, ώστε να αποτελέσει την καλύτερη αρχή για μία μελλοντική αεροσυνοδό. Το σεμινάριο απευθύνεται σε άτομα που είναι ήδη στην αεροπορία και θέλουν να κάνουν το επόμενο βήμα αλλά και σε αυτούς που ξεκινούν τώρα, αλλά έχουν ωστόσο εμπειρία από κάποιο εστιατόριο ή ξενοδοχείο. Το σεμινάριο είναι ολοκληρωμένο και περιλαμβάνει όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζει κάποιος που ξεκινά τώρα την καριέρα του στο χώρο των VIP jet. Κρίνω σημαντικό να αναφερθεί, πως το σεμινάριο αυτό είναι κάτι που δε σου παρέχουν οι εταιρείες, δεν είναι εκπαίδευση ασφαλείας αλλά γνώσεις που θα σε βοηθήσουν να επιλεχθείς. Σήμερα, ένα χρόνο μετά, έχω καταφέρει να έχω δίπλα μου εκατοντάδες κορίτσια (κυρίως), τα οποία γνωρίζουν πως στο TVE θα βρούν τη σωστή καθοδήγηση, τη σωστή πορεία. Η απήχηση δεν ήρθε κατασκευάζοντας απλά μία ιστοσελίδα και νοικιάζοντας ένα γραφείο, αλλά από τον χρόνο που αφιερώνω σε κάθε κοπέλα προσωπικά, προκειμένου να τη βοηθήσω να ανοίξει τα φτερά της. 

 

cozy vibe lifestyle made in Greece

cozy vibe lifestyle made in Greece

 

Πέρα όμως από το “Vip Excellence” διοργανώνεις και ποικίλα workshops καθώς και in-house σεμινάρια σε συνεργασία με διακεκριμένους επαγγελματίες. Μίλησέ μας για αυτές τις δραστηριότητες.

Μέσα από το TVE προσφέρω και άλλες υπηρεσίες, όπως τη σύνταξη του βιογραφικού και την προετοιμασία για τη συνέντευξη – υπηρεσίες που απευθύνονται σε όλους. Διοργανώνω επίσης ενδιαφέροντα Workshops και Events, όπως το “Beauty Workshop for Flight Attendants – The Interview”, όπου και δείξαμε στα κορίτσια που συμμετείχαν τη σπουδαιότητα της σωστής προετοιμασίας για τη συνέντευξη, με τη βοήθεια διακεκριμένων επαγγελματιών από τον χώρο της ομορφιάς. Τα “Meet Up” είναι, επίσης, κάτι που αγαπήθηκε ιδιαιτέρως, μιας που εκεί έχουμε την ευκαιρία να γνωριστούμε από κοντά, να μοιραστούμε εμπειρίες και ανησυχίες, ενώ τα κορίτσια που συμμετέχουν έχουν τη δυνατότητα να πάρουν τη δυνατότερη έμπνευση.

 

cozy vibe lifestyle made in Greece

 

cozy vibe lifestyle made in Greece     cozy vibe lifestyle made in Greece

 

 cozy vibe lifestyle made in Greece   cozy vibe lifestyle made in Greece

cozy vibe lifestyle made in Greece

Παράλληλα διατηρείς και το travel blog MARYHOP, όπου μοιράζεσαι ταξιδιωτικά tips και εμπειρίες σου. Μάλιστα βραβεύτηκες ως Best Travel Blogger στα Marie Claire Blog Awards 2015. Tι σημαίνει για σένα αυτή η διάκριση και ποιοι οι επόμενοι διαδικτυακοί σου στόχοι; 

Το MARYHOP είναι η μεγάλη μου αγάπη, ένα blog όπου μοιράζομαι όλες μου τις ταξιδιωτικές εμπειρίες αλλά και μία σελίδα-έμπνευση για όποιον αγαπάει τα ταξίδια αλλά και τη μόδα, την ομορφιά, το φαγητό. Δύο χρόνια πριν, ξεκίνησε η κατηγορία “FLIGHT ATTENDANT” μέσα στο MARYHOP  και ήταν τότε που ουσιαστικά ξεκίνησα να ονειρεύομαι το TVE. Η βράβευσή μου από το περιοδικό Marie Claire ήταν μία δυνατή στιγμή στην καριέρα μου και κάτι που εκτίμησα σαν αναγνώριση. Η διάκριση σημαίνει πολλά μα δεν έφτασα ως εκεί από τη μία μέρα στην άλλη. Δουλεύω καθημερινά πολύ πάνω σε αυτό το blog, σέβομαι τις συνεργασίες μου και κάνω τα πάντα σε επαγγελματικό επίπεδο, από τότε που θυμάμαι να πατάω το πρώτο “κλικ”. Ένα blog θέλει τεράστια υπομονή και προσπάθεια για να διακριθεί, όχι παίρνοντας ένα βραβείο, αλλά κερδίζοντας την προτίμηση του κόσμου. Οι επόμενοι στόχοι μου αφορούν πλέον στο κανάλι μου στο YouTube, όπου και περνώ πλέον σε έναν άλλο κόσμο, καινούριο και ενθουσιώδη. Εκεί μοιράζομαι ταξίδια αλλά και συμβουλές για αεροσυνοδούς, κάτι που επίσης ξεκινά σε επαγγελματικό επίπεδο τώρα στην Ελλάδα.

 (link εδώ: https://www.youtube.com/channel/UCIJ6g8W3sVkJMQUMWHC7zbA)

 

Πρόσφατα συμμετείχες στη Startup Safari Athens, μια εκδήλωση αφιερωμένη στη γυναικεία επιχειρηματικότητα. Στην Ελλάδα της κρίσης πόσο εφικτά είναι τα νέα ξεκινήματα; Ποιες συμβουλές θα έδινες σε μία γυναίκα που κάνει τα πρώτα της επιχειρηματικά βήματα;

Στο δικό μου το μυαλό δεν υπάρχει το όνειρο με πινέζα τοποθεσίας. Δε σκέφτηκα ποτέ πως η χώρα μου δε θα μπορέσει να στηρίξει το όνειρό μου και ότι ήταν η τοποθεσία ανασταλτικός παράγοντας για αυτά που ήθελα να κάνω. Αντιθέτως, πίστεψα στο αντικείμενό μου και δούλεψα πάνω σε αυτό. Προφανώς και πάλεψα και συνεχίζω να παλεύω με τα διαδικαστικά και ζω την πραγματικότητα του ελληνικού επιχειρείν, αλλά μέσα μου πιστεύω πως όταν έχεις ένα προϊόν που γνωρίζεις καλά και είσαι έτοιμη να το στηρίξεις, το ρίσκο αξίζει. Οι συμβουλές που θα έδινα είναι καταρχάς να επιλέξουν ένα προϊόν που γνωρίζουν καλά και στο οποίο πιστεύουν πολύ, να έχουν δίπλα τους σωστούς συνεργάτες από την αρχή – όπως έναν καλό δικηγόρο και λογιστή – και να κάνουν ένα βήμα τη φορά. Τα όνειρα απαιτούν κάποιες φορές χρόνο.

 

Τι πιστεύεις ότι σου “δίδαξαν” έντεκα χρόνια επιτυχημένης πορείας στον αέρα; Θεωρείς ότι έχεις εκπληρώσει όλα σου τα όνειρα;

Τα ταξίδια υπήρξαν το καλύτερο “πανεπιστήμιο” της ζωής μου, το υψηλότερο επίπεδο εκπαίδευσης που θα μπορούσα να έχω και όλα αυτά τα χρόνια εκεί ψηλά μου δίδαξαν πολλά, αλλά κυρίως να πιστεύω στον εαυτό μου και να στηρίζω τα όνειρά μου. Όσο ζω ονειρεύομαι, κάνω σχέδια, οργανώνω επόμενες κινήσεις, οπότε σίγουρα δεν έχω τελειώσει με τα όνειρα…

 

Aν ονειρεύεστε κι εσείς να “πετάξετε” πάνω από τα σύννεφα επισκεφθείτε το www.thevipexcellence.com/site/gr , ενώ αν λατρευετε τα ταξίδια και τον κόσμο του lifestyle, κάντε “κλικ” στο www.maryhop.com.

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath