Home / Family  / Indoor activities: Ποιες δραστηριότητες ταιριάζουν στο δικό σας παιδί;

Indoor activities: Ποιες δραστηριότητες ταιριάζουν στο δικό σας παιδί;

Τι κι αν οι μήνες που διανύουμε είναι βροχεροί και ψυχροί; Ο καιρός δεν μπορεί να χαλάσει τα σχέδια των παιδιών για διασκέδαση και εμείς οι μαμάδες αναζητούμε τρόπους για indoor δραστηριότητες, που κρατούν τα παιδιά απασχολημένα δημιουργικά, χωρίς το άγχος των ιδιαίτερων καιρικών συνθηκών, που μπορεί να προκύψουν.

 

Εμείς προτείνουμε μερικές από τις top επιλογές για αθλητικές, καλλιτεχνικές αλλά και εκπαιδευτικές δραστηριότητες, που τα παιδιά, ανάλογα με την κλίση και τα ενδιαφέροντά τους, θα λατρέψουν και θα μπορούν να απολαμβάνουν ανεξαρτήτως εποχής.

 

 

ΓΙΑ AΘΛΗΤΙΚΟΥΣ ΤΥΠΟΥΣ:

Για τα παιδιά που η ενέργειά τους μοιάζει ανεξάντλητη, ένα σπορ αποτελεί την ιδανική επιλογή. Εκτός από τα πιο κλασικά αθλήματα, όπως το μπάσκετ και το ποδόσφαιρο, υπάρχουν και άλλες αγαπημένες επιλογές, τις οποίες προτείνουμε ανεπιφύλακτα.

  • Koλύμβηση: Eπιλέξτε ένα κολυμβητήριο με εσωτερική θερμαινόμενη πισίνα, ιδανική για παιδιά. Οι ειδικοί εκπαιδευτές είναι εκεί, ώστε να τα εξοικειώσουν με το νερό και να τους διδάξουν την τέλεια τεχνική. Μέχρι το επόμενο καλοκαίρι θα έχουν γίνει δεινοί κολυμβητές!
  • Αναρρίχηση: Ιδανική επιλογή αν θέλετε το παιδί σας να εξοικειωθεί με τα ύψη. Επιπλέον, αποτελεί έναν από τους καλύτερους τρόπους εκγύμνασης αλλά και αποφόρτισης. Τον τελευταίο καιρό έχουν δημιουργηθεί εξαιρετικοί χώροι με πύργους αναρρίχησης αποκλειστικά για παιδιά.
  • Skateboard, rollers και πατινάζ στον πάγο: Ακόμη θυμόμαστε τα πρώτα μας πατίνια και τη χαρά που κάναμε στις απόπειρες να ισορροπήσουμε σε αυτά… Eιδικά διαμορφωμένες πίστες σε εσωτερικούς χώρους αποτελούν την ιδανική επιλογή για διασκέδαση δίχως τέλος!

 

 

ΓΙΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΥΣ ΤΥΠΟΥΣ:

Aν οι ασχολίες του παιδιού σας στο σπίτι αλλά και στο σχολείο φαίνονται να επικεντρώνονται στις καλλιτεχνικές δραστηριότητες, τότε έφτασε μάλλον η ώρα να εντρυφήσει στην τέχνη που το εκφράζει.

  • Ζωγραφική, κεραμική: Δύο τέχνες που απελευθερώνουν τη φαντασία των παιδιών και εκδηλώνουν με τους πιο ευφάνταστους τρόπους τη δημιουργικότητά τους. Η επαφή των παιδιών με τα χρώματα έχει αποδειχτεί ότι λειτουργεί ψυχοθεραπευτικά, όπως και οι τέχνες που περιλαμβάνουν την αίσθηση της αφής.
  • Θέατρο: Aν έχετε διαπιστώσει μια κλίση του παιδιού στις μιμήσεις αλλά και στα παιχνίδια ρόλων, τότε το θεατρικό παιχνίδι είναι η ιδανική επιλογή. Το παιδί εκτός από την τέχνη της υποκριτικής θα εκπαιδευτεί στην ορθοφωνία αλλά και στην κινησιολογία, κάτι που θα το βοηθήσει σε πολλές εκφάνσεις της μετέπειτα πορείας του.
  • Φωτογραφία: Δώσατε στο παιδί σας τη φωτογραφική μηχανή και έκτοτε δεν έχει σταματήσει να τραβάει φωτογραφίες; Μόλις βρήκατε την κλίση του! Μέσα από την τέχνη της φωτογραφίας θα αναπτύξει τις προσωπικές του οπτικές και θα μάθει να αντιλαμβάνεται πως αποτυπώνεται καλλιτεχνικά το φως και η σκιά.

 

 

ΓΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥΣ ΤΥΠΟΥΣ:

Έχετε διαπιστώσει ότι το παιδί σας περνάει πολλές ώρες κατασκευάζοντας παζλ, λύνοντας γρίφους ή διαβάζοντας; Το σίγουρο είναι πως η πνευματικότητα και η διάθεση για γνώση είναι το στοιχείο του.

  • Σκάκι: Για παιδιά που αγαπούν τα αριθμητικά προβλήματα αλλά και τα παιχνίδια στρατηγικής. Το σκάκι εξασκεί με μοναδικό τρόπο τη μνήμη, βελτιώνει την αυτοσυγκέντρωση και βοηθάει μακροπρόθεσμα στη λήψη προσεκτικών αποφάσεων στην ενήλικη ζωή, λόγω αναλυτικής σκέψης.
  • Ρομποτική: Αν έχετε παρατηρήσει ότι το παιδί σας έχει έμφυτη περιέργεια για το πώς λειτουργούν τα αντικείμενα γύρω, τότε η ρομποτική είναι η καταλληλότερη επιλογή, αφού έχει ως αντικείμενο τον σχεδιασμό, την κατασκευή, τη λειτουργία και τη χρήση ρομπότ. Φέρνει σε επαφή τα παιδιά με τον προγραμματισμό και την τεχνητή νοημοσύνη, οξύνοντας νου και πρακτικές δεξιότητες.
  • Δημιουργική γραφή: Λατρεύει την ανάγνωση βιβλίων και πλάθει ήδη τις δικές του ιστορίες; Ένα παιδικό τμήμα δημιουργικής γραφής θα ξεδιπλώσει το συγγραφικό ταλέντο του παιδιού και θα το φέρει σε επαφή με σημαντικά αναγνώσματα σπουδαίων συγγραφέων και ποιητών, από μικρή ακόμα ηλικία.

 

 

Σε κάθε περίπτωση, κάθε παιδί πρέπει να έχει λόγο στη δραστηριότητα με την οποία θα ασχοληθεί. Ίσως, του πάρει καιρό να ανακαλύψει τα θέλω του και αυτό που του αρέσει πραγματικά. Ενισχύστε τη διάθεσή του να δοκιμάζει διαφορετικά πράγματα, μέχρι να βρει εκείνο που θα το κάνει ευτυχισμένο. Με ή χωρίς βροχή…

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath