Home / Family  / Ποιες θα πρέπει να είναι οι προτεραιότητές σας πριν το άνοιγμα των σχολείων;

Ποιες θα πρέπει να είναι οι προτεραιότητές σας πριν το άνοιγμα των σχολείων;

Το καλοκαίρι τελείωσε και κάποια πράγματα πρέπει να αρχίσουν να μπαίνουν σε τάξη.

Όλα τα όμορφα έχουν ένα τέλος μέχρι να αρχίσουν τα επόμενα… Και μπορεί το καλοκαίρι για όλους να αποτελεί μια ευκαιρία για ξεκούραση και ανασυγκρότηση, αυτό δε σημαίνει, όμως, ότι και το φθινόπωρο που καταφθάνει δεν μπορεί να είναι ήρεμο, ακόμη κι αν αυτό περιλαμβάνει το άνοιγμα των σχολείων, κι άλλες νέες προσθήκες στο καθημερινό πρόγραμμα παιδιών και γονέων.

 

Το μυστικό κρύβεται στη σωστή και έγκαιρη οργάνωση! Βρισκόμαστε στα τέλη του Αυγούστου και είναι μια πολύ καλή περίοδος για να οργανώσετε στο μυαλό σας αλλά και στην πράξη, όλα αυτά που σκεφτόσασταν μέσα στο καλοκαίρι ότι πρέπει να γίνουν, και αγχωνόσασταν μόνο στην ιδέα τους.

 

Ως γονείς, μπορούμε να σας πούμε με βεβαιότητα ότι συμμεριζόμαστε τα άγχη σας αλλά είμαστε εδώ για να τα μοιραστούμε και να τα κάνουμε πιο εύκολα διαχειρίσιμα.

 

 

Ακολουθούν tips που θα κάνουν πολύ πιο εύκολη τη μετάβαση στην καθημερινότητα του Σεπτέμβρη, αλλά και συμβουλές για μια ολοκληρωμένη και on time οργάνωση!

 

KEΦΑΛΑΙΟ 1: EΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΒΑΣΙΚΕΣ ΡΟΥΤΙΝΕΣ

Ένα από τα πιο βασικά κομμάτια της επιστροφής μετά τις διακοπές είναι η ανάκτηση κάθε είδους ρουτίνας, με βασικές αυτές του ύπνου και του φαγητού. Είναι λογικό κατά τη διάρκεια των διακοπών τα παιδιά να ξεφεύγουν από το βασικό πρόγραμμα των προηγούμενων μηνών, όμως, έφτασε η κατάλληλη στιγμή να μπουν όλα ξανά στην αρχική τους ροή, ώστε να υπάρχει ένα εύλογο χρονικό διάστημα, μέσα στο οποίο τα παιδιά θα μπορέσουν να προσαρμοστούν. Έτσι, καλό θα ήταν να τηρείται από εδώ και πέρα με ακρίβεια η ώρα που το παιδί θα τρώει, θα παίζει και θα κοιμάται. Δώστε, όμως, χρόνο. Σίγουρα δεν είναι εύκολο μετά από 3 μήνες διακοπών να επιστρέψει μέσα σε λίγες μέρες στις παλιές συνήθειες. Μέχρι να ανοίξουν τα σχολεία, σίγουρα θα το έχετε καταφέρει!

 

 

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2: ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΣΠΙΤΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ

Αν σε ό,τι αφορά στο σπίτι σας, σκέφτεστε εδώ και μήνες κάποιες αλλαγές που θέλατε να κάνετε, κάποια μαστορέματα ή  νέες αγορές, τώρα είναι η περίοδος που πρέπει να τα βάλετε όλα σε μια σειρά. Τα σχολεία ανοίγουν και το παιδικό δωμάτιο μπορεί να χρειάζεται κάποια απαραίτητα, όπως ένα γραφείο, μια βιβλιοθήκη ή ένα νέο μεγαλύτερο κρεβάτι. Κάντε μαζί με τα παιδιά μια εξόρμηση στα μαγαζιά και δώστε τους την ευκαιρία να επιλέξουν εκείνα τι τους αρέσει. Θα εκπλαγείτε από τον ενθουσιασμό τους και πόσο ευχάριστα θα περάσει η ώρα στην αγορά. Ξέρουμε, δε συμβαίνει συχνά…

 

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3: NEA ΓΚΑΡΝΤΑΡΟΜΠΑ

Ο καιρός θα γίνεται σιγά σιγά πιο ψυχρός, τα παιδιά έχουν αναπτυχθεί μέσα στο καλοκαίρι και τα σχολεία ξεκινούν. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να κάνετε ένα καλό ξεκαθάρισμα στην παιδική ντουλάπα και να αγοράσετε όλα τα απαραίτητα, χωρίς να τρέχετε την τελευταία στιγμή. Ακόμη, μάλιστα, υπάρχουν εκπτώσεις σε συγκεκριμένα είδη, που σίγουρα θα τους είναι απαραίτητα. Τοποθετήστε σε κιβώτια όσα ρούχα δεν θα σας χρειαστούν πια και δώστε τα σε ανθρώπους που σίγουρα τα έχουν ανάγκη.

 

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 4: TΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΕΙΔΗ

Τα αγαπημένα όλων των παιδιών σχολικά είδη -μην ξεχνάμε ότι ήταν και τα δικά μας κάποτε- είναι ήδη διαθέσιμα στα καταστήματα και μπορείτε να οργανώσετε από τώρα τη σχολική τσάντα: τετράδια, κασετίνα, μολύβια, παγούρι, φαγητοδοχείο και πολλά ακόμα απαραίτητα πρέπει να μπουν στη λίστα, και να ξεκινήσει αυτή η όμορφη διαδικασία αναζήτησής τους. Υπάρχουν έξυπνες και οικονομικές λύσεις για όλα τα βαλάντια, φτάνει να υπάρχει φαντασία και χαρά!

 

 

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 5: OI EΞΩΣΧΟΛΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Κι επειδή για τα παιδιά πάντα ένα χόμπυ είναι απαραίτητο ώστε να “αποσυμπιέζονται” από τη σχολική ρουτίνα, καλό θα ήταν να αναζητήσετε από τώρα ποιο θα είναι αυτό  (άθλημα, καλλιτεχνική δραστηριότητα κ.α.) σε συνεννόηση φυσικά μαζί τους. Επιπλέον, σε ό,τι αφορά στα φροντιστήρια ξένων γλωσσών, τα τμήματα κλείνουν ήδη από τις αρχές Σεπτεμβρίου, οπότε καλό θα ήταν να ξεκινήσετε από τώρα την έρευνα. 

 

Μια τελευταία μας συμβουλή είναι να ετοιμάσετε μία λίστα με όλα αυτά που θεωρείτε απαραίτητα και να σβήνετε κάθε υποχρέωση, η οποία έχει ολοκληρωθεί. Πιστέψτε μας, είναι ένα βασικό στοιχείο για μια σωστή οργάνωση, πέρα από την καλή διάθεση, που είναι το νούμερο 1!

 

 

 

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath