Home / Good Life  / Four Hands Dinner @ MFlavours restaurant

Four Hands Dinner @ MFlavours restaurant

MFlavours
Δημήτρης Μπούτσαλης και Clément Convard ενώνουν τις δυνάμεις τους και παρουσιάζουν μία μοναδική γαστρονομική εμπειρία στο MFlavours restaurant.

 

Μία μοναδική εμπειρία υψηλής γαστρονομικής απόλαυσης θα προσφέρει το Athens Capital Hotel – MGallery Collection, την Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2023, στο βραβευμένο MFlavours, το ατμοσφαιρικό εστιατόριο που βρίσκεται στον 9ο όροφο του ξενοδοχείου. Ο Executive Chef του ξενοδοχείου Δημήτρης Μπούτσαλης υποδέχεται τον προσκεκλημένο Γάλλο Chef Clément Convard του εστιατορίου Le Cénacle στην Τουλούζη, που έχει βραβευτεί με αστέρι Michelin.

 

MFlavours chefs

Οι chefs Δημήτρης Μπούτσαλης και Clément Convard.

Στην ανοικτή κουζίνα του εστιατορίου, θα έχουμε τη δυνατότητα να παρακολουθήσουμε τους δύο διακεκριμένους chefs να συνεργάζονται αρμονικά για τη δημιουργία ενός μενού υψηλών απαιτήσεων, γεύσης και αισθητικής. Το μενού “παντρεύει” την ελληνική με τη γαλλική κουζίνα και αναδεικνύει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τα διαχρονικά υλικά της Μεσογειακής κουζίνας και κουλτούρας.

 

 

Το γευστικό ταξίδι θα ξεκινήσει στις 20.00, με ένα ποτήρι σαμπάνιας Deutz. Τα πλούσια πιάτα του μενού θα συνοδεύονται από εκλεκτά ελληνικά και γαλλικά κρασιά, προσεκτικά επιλεγμένα σε συνεργασία με την εταιρεία Deals SA.

 

Four Hands Dinner Menu

 

Amuse bouche

Μίνι τάκο χωριάτικης σαλάτας

 

“Πράσο βινεγκρέτ”

πράσα στην σχάρα με σαλάτα αυγό-φουντούκι, βινεγκρέτ φουντουκιού

 

Starter

Ταρτάρ τσιπούρας

κρουτόν σίκαλης με αφρό και πούδρα μαραθόριζας

 

Hot starter

Ψητό κρεμμύδι

πουρές φασολιών, σκουμπρί, καπνιστό χέλι, ταραμάς, μαρμελάδα ραβέντι και σάλτσα garum

 

Fish course

Αιγαιοπελαγίτικο μπαρμπούνι

“φουσκωτό ψωμί” και καραμελωμένα γλυκά κρεμμύδια, σάλτσα rouille και σούπα από πετρόψαρα

 

Meat course

Χοιρινή τερίνα τυλιγμένη σε λαχανίδα

γεμιστό λάχανο savoy, πατάτες ψημένες στα κάρβουνα, κουνουπίδι, ψητό μήλο και σάλτσα μελιού σε ώσμωση

 

Dessert

Κρέμα από μέλι Ελάτης

καραμελωμένα κυδώνια, πραλίνα αμυγδάλου και σορμπέ χαμομήλι

 

Εδώ μπορείτε να κάνετε την κράτησή σας.

 

All photos courtesy of Athens Capital Hotel-MGallery Collection.

[email protected]

“I must be a mermaid, Rango. I have no fear of depths and a great fear of shallow living.” Anais Nin