
Δημήτρης Μπούτσαλης και Clément Convard ενώνουν τις δυνάμεις τους και παρουσιάζουν μία μοναδική γαστρονομική εμπειρία στο MFlavours restaurant.
Μία μοναδική εμπειρία υψηλής γαστρονομικής απόλαυσης θα προσφέρει το Athens Capital Hotel – MGallery Collection, την Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2023, στο βραβευμένο MFlavours, το ατμοσφαιρικό εστιατόριο που βρίσκεται στον 9ο όροφο του ξενοδοχείου. Ο Executive Chef του ξενοδοχείου Δημήτρης Μπούτσαλης υποδέχεται τον προσκεκλημένο Γάλλο Chef Clément Convard του εστιατορίου Le Cénacle στην Τουλούζη, που έχει βραβευτεί με αστέρι Michelin.

Οι chefs Δημήτρης Μπούτσαλης και Clément Convard.
Στην ανοικτή κουζίνα του εστιατορίου, θα έχουμε τη δυνατότητα να παρακολουθήσουμε τους δύο διακεκριμένους chefs να συνεργάζονται αρμονικά για τη δημιουργία ενός μενού υψηλών απαιτήσεων, γεύσης και αισθητικής. Το μενού “παντρεύει” την ελληνική με τη γαλλική κουζίνα και αναδεικνύει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τα διαχρονικά υλικά της Μεσογειακής κουζίνας και κουλτούρας.
Το γευστικό ταξίδι θα ξεκινήσει στις 20.00, με ένα ποτήρι σαμπάνιας Deutz. Τα πλούσια πιάτα του μενού θα συνοδεύονται από εκλεκτά ελληνικά και γαλλικά κρασιά, προσεκτικά επιλεγμένα σε συνεργασία με την εταιρεία Deals SA.
Four Hands Dinner Menu
Amuse bouche
Μίνι τάκο χωριάτικης σαλάτας
“Πράσο βινεγκρέτ”
πράσα στην σχάρα με σαλάτα αυγό-φουντούκι, βινεγκρέτ φουντουκιού
Starter
Ταρτάρ τσιπούρας
κρουτόν σίκαλης με αφρό και πούδρα μαραθόριζας
Hot starter
Ψητό κρεμμύδι
πουρές φασολιών, σκουμπρί, καπνιστό χέλι, ταραμάς, μαρμελάδα ραβέντι και σάλτσα garum
Fish course
Αιγαιοπελαγίτικο μπαρμπούνι
“φουσκωτό ψωμί” και καραμελωμένα γλυκά κρεμμύδια, σάλτσα rouille και σούπα από πετρόψαρα
Meat course
Χοιρινή τερίνα τυλιγμένη σε λαχανίδα
γεμιστό λάχανο savoy, πατάτες ψημένες στα κάρβουνα, κουνουπίδι, ψητό μήλο και σάλτσα μελιού σε ώσμωση
Dessert
Κρέμα από μέλι Ελάτης
καραμελωμένα κυδώνια, πραλίνα αμυγδάλου και σορμπέ χαμομήλι
Εδώ μπορείτε να κάνετε την κράτησή σας.
All photos courtesy of Athens Capital Hotel-MGallery Collection.